Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Ανασχηματισμός: Νέες φάτσες στην ίδια κυβέρνηση 17 Ιούνη 2011Ανασχηματισμός: Νέες φάτσες στην ίδια κυβέρνηση του δοσίλογου πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, με δύο
αντιπροέδρους μαριονέτες
Ανακοινωση Νεας Κυβέρνησης - Πεταλωτη by fon1972Δεκαέξι στελέχη κόπηκαν από τη «νέα» δοσίλογη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Εκτός μένουν ο αναπληρωτής υπουργός Τηλέμαχος Χυτήρης και οι υφυπουργοί Μιλένα Αποστολάκη, Άννα Νταλάρα, Θεοδώρα Τζάκρη, Ελπίδα Τσουρή, Γιώργος Ντόλιος, Δημήτρης Κουσελάς, Σπύρος Κουβέλη, Παναγιώτης Ρήγας, Γιάννης Πανάρετος, Σπύρος Βούγιας και Βασίλης Κεγκέρογλου. Δεν μας αντιπροσωπεύει κανένας τους! Να φύγουν όλοι, μαζί με τα Μνημόνια και την Τρόικα! Και πρώτος ο θίασος των δoσίλογων του Παπανδρέου, που νομίζει ότι μπορεί ακόμα να παίζει γελοία πολιτικά παιχνίδια και να μας χλευάζει. Η μισητή κλίκα του Παπανδρέου καταρρέει μέρα με τη μέρα. Σύντομα θα αναγκαστεί να πάει στο «σπίτι» του. Η χαρά είναι δικαιολογημένα μεγάλη. Όμως προσοχή. Όσες εκλογές κι αν κάνουν, καμία κυβέρνηση (της ΝΔ, «οικουμενική», με «προσωπικότητες» ή «τεχνοκράτες» κλπ.) δεν μπορεί και δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί στα μάτια των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας - όλων εμάς που παλεύουμε ενάντια στο σάπιο πολιτικό σύστημα, για να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, ενάντια στην αφόρητη κατάσταση της κρίσης και χρεοκοπίας του ελληνικού καπιταλισμού, των απανωτών μνημονίων και βάρβαρων μέτρων.

Βήχος Παναγιώτης


Για τον καθένα οι λόγοι αποχώρησης είναι ξεχωριστοί...

Σε ό,τι αφορά τον Δημήτρη Δρούτσα φαίνεται ότι πλήρωσε τις δηλώσεις του περί μείωσης του μισθολογίου των βουλευτών και της διακοπής χορήγησης αυτοκινήτων, κάτι που εξόργισε τους εκλεγμένους του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο ίδιος είναι εξωκοινοβουλευτικός.

Ενδεικτικό είναι ότι υπήρξαν κάποιοι που τον χαρακτήρισαν "πράσινο κηπουρό".

Η Τίνα Μπιρμπίλη ήδη το τελευταίο διάστημα διένυε δύσκολο κυβερνητικό βίο, με τον μέχρι πρότινος υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, να την πιέζει για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων και νέο χαράτσι σε ημιυπαίθριους. Τελικά επικράτησε ο τελευταίος που τη διαδέχτηκε.

Αναφορικά με τη Λούκα Κατσέλη, το γεγονός και μόνο ότι τόλμησε να εκφράσει ενστάσεις και διαφωνίες στους τροϊκανούς φαίνεται ότι δεν ταιριάζει στο νέο κυβερνητικό δόγμα του Γιώργου Παπανδρέου.

Αλλαξε, λοιπόν, ο Μανωλιός και έβαλε το «ζιβάγκο» του αλλιώς! ΟΥΣΤ!

Η “νέα” κυβέρνηση θα ορκιστεί στη 1 το μεσημέρι. Αναλυτικά το νέο κυβερνητικό σχήμα έχει ως εξής:
Αντιπρόεδροι Κυβέρνησης: Θεόδωρος Πάγκαλος, Ευάγγελος Βενιζέλος

Υπουργός Εσωτερικών: Χάρης Καστανίδης
Υφυπουργός: Πάρις Κουκουλόπουλος

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργός (αρμόδιος για θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης): Παντελής Τζωρτζάκης
Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας

Υπουργός Οικονομικών: Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπληρωτής υπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης
Αναπληρωτής υπουργός: Παντελής ΟικονόμουΥπουργός Εξωτερικών: Σταύρος Λαμπρινίδης
Αναπληρώτρια Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Πάνος Μπεγλίτης
Υφυπουργός: Κώστας Σπηλιόπουλος

Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Αναπληρωτής Υπουργός: Χάρης Παμπούκης
Αναπληρωτής υπουργός: Σωκράτης Ξυνίδης
Υφυπουργός: Θάνος Μωραΐτης

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Γιωργός Παπαπακωνσταντίνου
Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης
Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης

Υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: Αννα Διαμαντοπούλου
Αναπληρωτής Υπουργός: Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Γιάννης Ραγκούσης
Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης

Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Γιώργος Κουτρουμάνης
Υφυπουργός: Γιάννης Κουτσούκος

Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός: Μιχάλης Τιμοσίδης
Υφυπουργός: Χρήστος Αΐδόνης
Υφυπουργός: Μάρκος Μπόλαρης

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Κώστας Σκανδαλίδης
Υφυπουργός: Γιάννης Δριβελέγκας

Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Μιλτιάδης Παπαϊωάννου
Υφυπουργός: Γιώργος Πεταλωτής

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Χρήστος Παπουτσής
Υφυπουργός: Μανόλης Όθωνας

Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού: Παύλος Γερουλάνος
Υφυπουργός: Γιώργος Νικητιάδης

Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ηλιας Μόσιαλος

Όπως ανακοινώθηκε, συστήνεται και ένα νέο θεσμικό όργανο, η Κυβερνητική Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν οι εξής δέκα υπουργοί: Δημήτρης Ρέππας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χάρης Καστανίδης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Σκανδαλίδης και Χρήστος Παπουτσής.

ΝΔ: Ομολογία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής η αντικατάσταση Παπακωνσταντίνου

Ομολογία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι για τη Νέα Δημοκρατία η αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Σε ανακοίνωσή της με την οποία σχολιάζει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, η ΝΔ εκτιμά ακόμη πως ο κ. Παπανδρέου «παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει».

Αναλυτικά, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Παπανδρέου πρώτα παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει.
Μετά βάφτισε την αδυναμία «ανασχηματισμό». Έναν ανασχηματισμό-καραμπόλα, που αποτυπώνει την αποτυχία της πολιτικής του.
Κυρίαρχη ομολογία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης η αντικατάσταση Παπακωνσταντίνου.
Ομολογία απίστευτης οργανωτικής ανικανότητας η δημιουργία μιας Κυβερνητικής Επιτροπής στην οποία μετέχουν οι μισοί υπουργοί με σκοπό να συντονίζουν τους άλλους μισούς. Και που, για πρώτη φορά -παγκόσμια πρωτοτυπία- δεν θα λαμβάνουν μέρος οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τη σκοπιμότητα της σύνθεσης της επιτροπής, αλλά και για το ρόλο που θα έχει.
Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η διάλυση των δύο εθνικών πρωταθλητών της Οικονομίας μας, του Τουρισμού και της Ναυτιλίας. Ειδικά της Ναυτιλίας, που εξακολουθεί να πηγαινοέρχεται από Υπουργείο σε Υπουργείο.
Ο κ. Παπανδρέου, κάνοντας ανακύκλωση των ίδιων προσώπων, αντί για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, έφτιαξε μία κυβέρνηση υπό προθεσμία για να εφαρμόσει την ίδια λαθεμένη πολιτική».

ΚΚΕ: Μια ακόμα επικίνδυνη κυβέρνηση για το λαόΓια μία ακόμη επικίνδυνη κυβέρνηση για το λαό κάνει λόγο το ΚΚΕ, σχολιάζοντας σε ανακοίνωσή του το νέο κυβερνητικό σχήμα. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει:«Μία ακόμα επικίνδυνη κυβέρνηση για το λαό, για την ψήφιση των νέων βάρβαρων μέτρων και την προετοιμασία της πιο φανερής κυβερνητικής συνεργασίας των κομμάτων της πλουτοκρατίας. Τώρα λαϊκή - πολιτική αφύπνιση, οργάνωση και δράση με το ΚΚΕ και εκλογές. Τα κόμματα του συστήματος δεν αλλάζουν, αλλάζοντας πρόσωπα. Γίνονται μόνο χειρότερα για το λαό».ΣΥΝ: Η ιλαροτραγωδία συνεχίζεται

Ιδιαίτερα καυστικός είναι ο Συνασπισμός σε ανακοίνωσή του για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ιλαροτραγωδία που ζούμε τις τελευταίες ημέρες συνεχίζεται με τον σημερινό ανασχηματισμό. Τίποτα όμως δεν φαίνεται ικανό να ανακόψει την πορεία προς την πλήρη κατάρρευση της κυβέρνησης. Είναι παντελώς αδιάφορο το ποιος υλοποιεί την πιο άδικη και αντικοινωνική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών, όταν το ζητούμενο είναι η πλήρης ανατροπή της .

Η ευκολία με την οποία κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ανταλλάσσουν κατηγορίες και προσκλήσεις για κοινή «εθνική» προσπάθεια αποτυπώνει το πόσο όμοιες είναι οι πολιτικές τους και πόσο υποκριτική απέναντι στο λαό είναι η στάση τους. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι μέρος του κατεστημένου φαύλου πολιτικού συστήματος των τελευταίων δεκαετιών που κλείνει τον κύκλο του.

Η φωνή και το μήνυμα του λαού και της νεολαίας μας από τις πλατείες δεν προσπερνιέται και είναι σαφές. Απεμπλοκή από το μνημόνιο, όχι στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, πραγματική δημοκρατία».

ΛΑ.Ο.Σ.: Η Ελλάδα έχασε μια χρυσή ευκαιρία

Η ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ. για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης αναφέρει:

«Από μία οικουμενική Κυβέρνηση, καταλήξαμε σε μία Κυβέρνηση 'βαθύ ΠΑΣΟΚ'.

Η Ελλάδα έχασε μία χρυσή ευκαιρία γιατί κάποιοι δεν διαχειρίστηκαν καλά το θέμα, ή δεν ήθελαν να το διαχειριστούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου