Σελίδες

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Συνέλαβαν τον Κ. Βαξεβάνη! Εσείς πόσα χρόνια πίσω γυρίσατε τα ρολόγια σας;

Συνέλαβαν τον Κ. Βαξεβάνη! Εσείς πόσα χρόνια πίσω γυρίσατε τα ρολόγια σας;

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της εγχώριας Τρόικας, που τρέμει τις αποκαλύψεις και προσπαθεί να φιμώσει όσους δεν συμμορφώνονται με τας υποδείξεις της, συνεχίστηκε με το ένταλμα σύλληψης του Κώστα Βαξεβάνη το Σάββατο ολοκληρώνοντάς τον το πρωί της Κυριακής. Συνοψίζοντας, λοιπόν: Συνελήφθη το πρωί της Κυριακής ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης ύστερα από εντολή της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων λόγω της δημοσίευση της «λίστας Λαγκαρντ» στο περιοδικό HotDoc. Ο Κώστας βαξεβάνης οδηγείτε στην ΓΑΔΑ και αμέσως μετά θα τον οδηγήσουν στο γραφείο του Εισαγγελέα Υπηρεσίας. Νωρίτερα ο δημοσιογράφος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του είχε ανακοινώσει πως θα προσέλθει μόνος του στην Εισαγγελία προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις «για την παραθεσμική και μη νόμιμη συμπεριφορά» των εισαγγελικών αρχών. «Αναζητούν εμένα αντί για την αλήθεια», τονίζει ο Κώστας Βαξεβάνης. Την επέτειο του ΌΧΙ στο φασισμό κι ενώ η Αθήνα και η Ελλάδα ολόκληρη είχε καταληφθεί από τους πραιτοριανούς των δοσίλογων που απαγόρευσαν στους κατοίκους αυτής της χώρας να γιορτάσουν την επέτειο του ΌΧΙ! οι εγχώριοι τροικανοί ... βρήκαν τον εχθρό του έθνους!.. Ο δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης! Ο Βαξεβάνης, πεπεισμένος ότι έκανε το σωστό δημοσιεύοντας τη λίστα Λαγκάρντ, έδειξε ότι δεν φοβάται τη σύλληψη και ενώ θα μπορούσε να εξαφανιστεί μέχρι να περάσει το 24ωρο του αυτόφωρου, έγραψε το πρωί της Κυριακής στο twitter: «Βρίσκομαι Πόντου 16 στη Δροσιά. Απ έξω υπάρχουν 15 Αστυνομικοί. Ας μπουν να με συλλάβουν την επέτειο του ΟΧΙ σαν γερμανοτσολιαδες». Περίπου μία ώρα μετά, με νέο post του ενημέρωσε για τη σύλληψή του:«Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τωρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδώστε», τόνισε χαρακτηριστικά. Η σύλληψή του έγινε την ώρα που έδινε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Κόκκινο 105,5! Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε twitter και facebook για τη δίωξη Βαξεβάνη η αυταπάγγελτη δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας υπηρεσίας στο δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του περιοδικού HOT DOC που δημοσιεύει τη λίστα Λαγκάρντ με τα 2.059 ονόματα Ελλήνων που διατηρούσαν λογαριασμούς στην ελβετική HSBC. Ένας Αμερικανός δημιούργησε μια σελίδα,ώστε να μαζέψει υπογραφές για τον Κώστα Βαξεβάνη και να το παραδώσει στην Εισαγγελία Αθηνών. Αυτή τη στιγμή έχουν μαζέψει πάνω από 3000 υπογραφές,κυρίως από Έλληνες, αλλά και από κατοίκους του εξωτερικού. Εδώ είναι η σελίδα αν θέλει κάποιος να βάλει την υπογραφή του: ΕΔΩ
Βήχος Παναγιώτης 
 
http://www.politikokafeneio.com/neo/modules.php?name=News&file=article&sid=3688
 
 
Όπως αναφέρει το tvxs
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε την ώρα που έδινε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». «Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τώρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδώστε» γράφει πριν από λίγο στο προσωπικό του λογαριασμό ο Κώστας Βαξεβάνης.
Διαβάστε τη συνέχεια και τις πρώτες αντιδράσεις
Σε ανακοίνωσή του το Hot Doc τονίζει πως πρόκειται για προκλητική δίωξη. «Η Δικαιοσύνη που για τρία χρόνια κωλυσιεργεί, κάνει τα στραβά μάτια και παρακολουθεί νωχελικά σαν απλός παρατηρητής την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, να πετούν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών εκπλήσσει για μία ακόμη φορά, με τα «αντανακλαστικά» της», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
«Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι επικαλούνται προσωπικά δεδομένα, την ώρα που η συναλλαγή με την οποιαδήποτε τράπεζα γίνεται δημόσια. Επειδή σεβόμαστε ούτως ή άλλως το δικαίωμα του καθενός να διατηρεί λογαριασμό γι αυτό και ενσυνείδητα δεν δημοσιεύσαμε, αν και τα έχουμε στη διάθεσή μας, τα ποσά που περιέχονται στους εν λόγω λογαριασμούς», επισημαίνεται.
Προκλητική και απαράδεκτη χαρακτηρίζει την αυτεπάγγελτη δίωξη και ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δυστυχώς», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση «η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σε αυτούς που συγκαλύπτουν, που έχασαν, ξέχασαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν».
Η δίωξη αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτική και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από το σύνολο του ελληνικού λαού, ο οποίος «καλείται αυτές τις μέρες να υποστεί τις συνέπειες της πιο σκληρής και ταξικής πολιτικής που έχει γνωρίσει ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση αλλά και τις συνέπειες της διαχρονικής και συστηματικής φοροδιαφυγής των εχόντων και κατεχόντων».
«Έντρομοι και περιδεείς οι υποτελείς των τροϊκανών, αυτοί που παρέδωσαν την εθνική μας κυριαρχία, τώρα παραδίδουν και τα συνταγματικά μας δικαιώματα βορά στον φόβο και στην δικαστική απειλή», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και προσθέτουν:
«Όσο και όσοι βεβαρημένοι με τεράστιες πολιτικές και ποινικές ευθύνες πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί και αρμόδιοι υπάλληλοι που φρόντισαν να εξαφανίσουν φορολογικά εγκλήματα κάποιων, κυκλοφορούν ελεύθεροι τόσο οι δικαστικές διώξεις εναντίων δημοσιογράφων που αποκαλύπτουν τις ευθύνες τους, θα αποδεικνύουν τους λόγους που φτάσαμε σε αυτό το σημείο της ανήκεστης παρακμής».
ΕΣΗΕΑ: Υποκριτική η δίωξη Βαξεβάνη
Άμεση ήταν η παρέμβαση του προέδρου της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, Δημήτρη Τρίμη, για τη δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη.
«Εκτιμώ ως απόλυτα υποκριτική τη σπουδή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κατά της δημοσιογραφικής έρευνας, όταν έρχονται στην δημοσιότητα εκείνα τα στοιχεία που υποτίθεται ότι ψάχνει επί μήνες τόσο η Δικαιοσύνη, όσο και ο πολιτικός κόσμος, ο οποίος αλληλοκατηγορείται ότι δεν βρίσκει. Η δημοσιότητα και η διαφάνεια είναι η ψυχή της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης», τονίζει ο Δημήτρης Τρίμης.
Διεθνή Μέσα για τη λίστα και τη δίωξη
Η δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη απασχόλησε και τα διεθνή μέσα. Οι New York Times σε αναφορά της δημοσίευσης της λίστας Λαγκάρντ αναφέρεται σε δηλώσεις του δημοσιογράφου που επισημαίνει πως «αντί να συλλάβουν τους φοροφυγάδες και τους υπουργούς οι οποίοι είχαν τον κατάλογο στα χέρια τους, προσπαθούν να συλλάβουν την αλήθεια και την ελεύθερη δημοσιογραφία».
Η γαλλική Humanite κάνει λόγο για «νέα ανατροπή στην ιστορία της λίστας Λαγκάρντ και νέες απειλές για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα». «Η λίστα ήταν προφανώς προορισμένη για να εξαφανιστεί», σχολιάζεται στο σχετικό δημοσίευμα και σημειώνεται : «Ένας από τους υπουργούς ο Παπακωνσταντίνου, δήλωσε ότι δεν ήξερε σε ποιον δημόσιο υπάλληλο έδωσε το CD που περιείχε τα ονόματα. Ο άλλος υπουργός δήλωσε πως έχασε το στικάκι (USB). Από τότε η Γαλλία ήταν έτοιμη να κοινοποιήσει τη λίστα εάν η ελληνική κυβέρνηση το ζητούσε».
Κίνημα υποστήριξης στο διαδίκτυο
Λογαριασμοί υποστήριξης του Κώστα Βαξεβάνη έχουν δημιουργηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο twitter οι χρήστες προχώρησαν στη δημιουργία του hashtag #Freevaxevanis, ενώ και στο Facebook στη σελίδα έχει δημιουργηθεί ομάδα υποστήριξης στον Κώστα Βαξεβάνη.