Σελίδες

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Άγιος και ο Πάπας «Αγιατολάχ Βοϊτίλα», βοηθειά μας!


Άγιος και ο Πάπας «Αγιατολάχ Βοϊτίλα», βοηθειά μας!


Όπως έγραφε η La Stampa τον Απρίλη του 2005, το Βατικανό ετοιμάζει γρήγορη αγιοποίηση του πάπα με το επιχείρημα πως διαθέτει ολόκληρο φάκελο με θαύματα του Βοϊτίλα, τα οποία έκανε πριν ακόμη πεθάνει. Ένα από αυτά αφορά Αμερικανοεβραίο επιχειρηματία πολυεκατομμυριούχο που θεραπεύτηκε από όγκο στον εγκέφαλο όταν τον ευλόγησε ο Ποντίφικας. Το ερώτημα είναι ποιος θα θεραπεύσει από τον όγκο στα μυαλά, τα εκατομμύρια των πιστών Καθολικών που προσκυνούν το κουφάρι του πάπα αλλά και των Ορθόδοξων που προσκυνούν το τσαρικό ζεύγος των Ρωμανώφ που και αυτό… αγιοποιήθηκε το 2005; Σημαντικό τμήμα της διανόησης έτρεφε απεριόριστη εκτίμηση και μεγάλο θαυμασμό για τον Πάπα. Είναι ενδεικτικό ότι ο νομπελίστας Ντάριο Φο, σε άρθρο του στην Κοριέρε ντε λα Σέρα που αναδημοσίευσε η Ελευθεροτυπία, τον χαρακτήρισε ως τον «τελευταίο κομμουνιστή»! Η δε προβολή που έτυχε η ασθένεια, ο θάνατος και η κηδεία του από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τον κατατάσσουν αυτομάτως στο πάνθεον των αγίων και μάλιστα σε πολύ ανώτερη θέση από τους 482 πιστούς που αφειδώς αγιοποίησε στα 26 χρόνια του στον παπικό θρόνο – ανάμεσά τους, φυσικά, και τον ιδρυτή της Όπους Ντέι. Ο Βοϊτίλα … αγιοποιήθηκε σήμερα στη Ρώμη παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων…πιστών!!! Βοήθειά μας!!!...

Βήχος Παναγιώτης


Οι γάμοι του πρίγκιπα Γουίλιαμ της Αγγλίας με την Κέιτ Μίντλτον – που ονειρεύτηκε ότι «ήταν γυμνή μπροστά σε όλο το πλήθος την ώρα του γάμου της…» στο αββαείο του Ουέστμινστερ του Λονδίνου έκαναν το Βατικανό να ρίχνει «καντίλια» γιατί αυτός ο γάμος προξένησε οικονομική ζημιά στην οσιοποίηση του πάπα Βοϊτίλα! Δύσκολο να προλάβουν οι αποβλακωμένοι που παρακολούθησαν το γάμο των βασιλιάδων να πάνε από το Λονδίνο στη Ρώμη τόσο γρήγορα. Κεσάτια οι Άγιοι του Βατικανού!

Πριν την αγιοποίηση του Βοϊτίλα είχαν προηγηθεί και άλλες αγιοποιήσεις! Παραγωγή Αγίων!!! Σε μια κρίση παραληρήματος σκοταδισμού και σε μια πολιτική παρέμβαση χωρίς προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας, που ξεπερνά τα όρια του γελοίου, η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας: μετά από μια χαρακτηρισθείσα ως "κρίσιμη" σύνοδο, ανακήρυξε ως "αγίους" της Εκκλησίας τον τελευταίο τσάρο, Νικόλαο Β΄, τη σύζυγο του, τα πέντε παιδιά του, καθώς και άλλα 853 καθάρματα, τα οποία, κυρίως, "εξοντώθηκαν από τους Σοβιετικούς"!!! Και οι 150 ιεράρχες στην σχετική ψηφοφορία συμφώνησαν ομόφωνα. Βέβαια οι "άγιοι" ιεράρχες ξέχασαν να αγιοποιήσουν και το Ρασπούτιν, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Οι "αδελφοί" του μακαρίτη Χριστόδουλου και του Καλλίνικου έχουν τους λόγους τους γι΄ αυτές τους τις ενέργειες. Ξαναγράφουν κι αυτοί την ιστορία κατά πώς τους βολεύει! Γιατί το όνομα του "αγίου Νικόλαου Β΄" συνοδεύεται με πολυαίμακτες εκρήξεις κρατικής αυθαιρεσίας (απροσχημάτιστες διαδοχικές διαλύσεις της Δούμας το 1906, το 1907 και το 1912, σφαγές τη "Ματωμένη Κυριακή" του 1905 κ.ά). Διόλου τυχαία το προσωνύμιό του ήταν "Νικόλαος ο ματωβαμένος". Η βασιλεία του ήταν συνώνυμη της λαϊκής εξαθλίωσης και το πολιτικό του πέρασμα ταυτίστηκε με ληστρικούς και ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Ακόμα και αυτή η τελετή της στέψης του προκάλεσε τον τραγικό θάνατο 2.000 ανθρώπων από συνωστισμό!

Όμως την ίδια ώρα σχεδόν ζήλεψαν τους αδελφούς ορθοδόξους της Ρωσίας και οι καθολικοί του Βατικανού και ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ ανέλαβε να "Οσιοποιήσει" τον Πάπα Πίο Θ΄ (του 19ου αιώνα), αμείλικτο διώκτη των Εβραίων, ρατσιστή του κερατά, απύθμενα σκοταδιστή και παλιάνθρωπο. Η κρίση παραληρήματος σκοταδισμού που έχει ξεσπάσει στις χριστιανικές εκκλησίες σ΄ ολόκληρο τον κόσμο έχει φυσικά την εξήγησή της. Άλλωστε πάντοτε οι εν Χριστώ αδελφοί με την πλευρά της αντίδρασης και του φασισμού πορεύονταν. Γιατί να μην αγιοποιήσουν λοιπόν σήμερα τον τσάρο Νικόλαο της Ρωσίας ή τον πάπα Πίο Θ; Τι έχει σειρά στο άμεσο μέλλον; Μήπως η αγιοποίηση των ιεροεξεταστών;

Χθες Κυριακή έγινε η τελετή οσιοποίησης, στην οποία χοροστάτησε ο πάπας Βενέδικτος, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Στην τελετή παρεβρέθηκαν δεκάδες ηγέτες απ' όλο τον κόσμο, όπως ο Πολωνός πρόεδρος Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι, οι βασιλείς του Βελγίου Αλβέρτος Β΄ και Πάολα, ο πρόεδρος του Μεξικού Φελίπε Καλδερόν και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν.

Στη Ρώμη έφτασε χθες και ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, προκειμένου να παραστεί στην σημερινή τελετή. Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί τον Μουγκάμπε για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του απαγορεύει να ταξιδεύει σε χώρες-μέλη της. Όμως το Βατικανό είναι ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος και δεν μετέχει στην ΕΕ.

Ο 87χρονος Μουγκάμπε είναι καθολικός και είχε παραστεί το 2005 και στην κηδεία του πάπα. Τότε μάλιστα είχε προκληθεί σκάνδαλο όταν ο πρίγκιπας Κάρολος, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, έκανε χειραψία μαζί του.

Ερωτώμενος για την παρουσία του Μουγκάμπε στο Βατικανό, ο εκπρόσωπος του Βατικανού, πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι, σημείωσε ότι «η Ζιμπάμπουε είναι ένα κράτος με το οποίο η Αγία Έδρα διατηρεί διπλωματικές σχέσεις». Πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει κάτι για να κρύψουμε» όσον αφορά την παρουσία του Μουγκάμπε εκεί, μαζί με πολλούς άλλους ηγέτες απ' όλο τον κόσμο.

Αξίζει να θυμηθούμε το 1992, λίγο μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, ο Πιτσαδόρος Μιχαήλ Γκορμπατσόφ έγραψε για τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β΄: «Όσα έγιναν στην ανατολική Ευρώπη σε αυτά τα τελευταία χρόνια θα ήταν αδύνατα χωρίς την παρουσία του και χωρίς τον καθοριστικό ρόλο – και σε πολιτικό επίπεδο – που διαδραμάτισε στην παγκόσμια σκηνή».

Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνεται και από τον σύμμαχο και νικητή Λεχ Βαλέσα, ηγέτη της Αλληλεγγύης και μελλοντικό πρόεδρο της γενέτειρας του Καρόλου Βοϊτίλα. Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατούσε στην Πολωνία πριν την εκλογή του στην κεφαλή της πανίσχυρης καθολικής εκκλησίας, στις 16 Οκτωβρίου του 1978, ο Βαλέσα έγραφε: «Δεν είχαμε δύναμη, ούτε ιδιαίτερα μεγάλη θέληση. Υπήρχαν μόλις δέκα άνθρωποι που ήταν πρόθυμοι να εργαστούν μαζί μου και να αγωνιστούν για την ελευθερία ενός έθνους 40 εκατομμυρίων».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ρόλος των προσώπων στην ιστορία συχνά μεγαλοποιείται συνειδητά, αποκτώντας διαστάσεις που ταιριάζουν σε μια συναρπαστική αλληλουχία σκοτεινών δολοπλοκιών. Πρόκειται για μία τάση που ενισχύεται διαρκώς στην εποχή μας, καθώς γίνεται προσπάθεια να ξαναγραφούν οι πιο σημαντικές σελίδες της πορείας της ανθρωπότητας μέσα από την αποσιώπηση και τη διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και των κοινωνικών συνθηκών που γέννησαν τα συγκεκριμένα γεγονότα – συχνά και από την ίδια την αριστερά, η οποία τρομάζει να δει αυτοκριτικά και γενναία τις δικές της ευθύνες. Ωστόσο, υπάρχει κάτι που είναι επίσης αναμφισβήτητο: Ο ρόλος αυτού του προσώπου δεν ήταν ούτε συνηθισμένος ούτε τυχαίος – όπως τυχαία δεν ήταν και η επιλογή του, με την οποία «έσπασε» η παράδοση μισής σχεδόν χιλιετίας, που ήθελε το Βατικανό να κυβερνάται αδιαλείπτως από Ιταλούς.

Το 1983, ο Πάπας Κάρολος Βοϊτίλα ξεκίνησε για ένα ταξίδι με μεγάλη σημασία στην κεντρική Αμερική, όπου η φωτιά των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων είχε εξαπλωθεί επικίνδυνα. Ένας από τους σταθμούς του ήταν η επαναστατημένη Νικαράγουα. Στο αεροδρόμιο τον περίμενε ο Ντανιέλ Ορτέγκα και σύσσωμη η ηγεσία των Σαντινίστας. Ο Πάπας δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει εξαρχής γνωστές τις προθέσεις του: Επιτίμησε δημοσίως τον κληρικό Ερνέστο Καρντενάλ, ο οποίος, παρακούοντας τις εντολές του Βατικανού, εξακολουθούσε να συμμετέχει στην κυβέρνηση, ως υπουργός Πολιτισμού. «Κανείς χριστιανός», του είπε, «και πολύ περισσότερο ένας παπάς, δεν μπορεί να αναλαμβάνει την ευθύνη να ρισκάρει τη διάρρηξη της ενότητας της εκκλησίας, ενεργώντας ανεξάρτητα και παρά τη θέληση των επισκόπων».

Λίγο αργότερα, ο Ποντίφικας μιλούσε ενώπιον μισού εκατομμυρίου ανθρώπων στο κέντρο της Μανάγκουα. Το πλήθος, όμως, εξοργισμένο από την προκλητική του άρνηση να καταδικάσει την ένοπλη και εγκληματική δράση των υποστηριζόμενων από την Ουάσιγκτον ανταρτών Κόντρας, αντί να συμμετέχει στις δεήσεις, ξέσπασε σε συνθήματα υπέρ της επανάστασης. «Ησυχία», κραύγασε τρεις φορές ο Βοϊτίλας που, έξω φρενών, ύψωσε απειλητικά την παπική του ράβδο για να επιβάλει την τάξη – δύο χρόνια μετά, διόρισε καρδινάλιο τον επίσκοπο της Μανάγκουα, ο οποίος ήταν φανατικός αντίπαλος των Σαντινίστας.

Η εκδίκησή του, φυσικά, δεν σταμάτησε εκεί. Άλλωστε, ένα από τα μεγάλα επιτεύγματα του Πάπα, στην 26ετή θητεία του, ήταν ο στραγγαλισμός της «Θεολογίας της Απελευθέρωσης», ενός κινήματος που άνθισε στη Λατινική Αμερική στις δεκαετίες του ’60, του ’70 και του ’80, οδηγώντας τον κλήρο πιο κοντά στους λαούς και τις διεκδικήσεις τους, φέρνοντας πολλούς πάστορες (καθολικούς, αλλά και προτεστάντες) να παίρνουν ενεργά μέρος στον εθνικοαπελευθερωτικό και αντιιμπεριαλιστικό αγώνα σε πολλές χώρες, ακόμη και να συμμετέχουν σε ένοπλες οργανώσεις, στην πλειονότητά τους με σαφή μαρξιστική, λενινιστική μια μαοϊκή αναφορά. «Όταν βλέπω μια εκκλησία όπου υπάρχει ένα πολυβόλο, δεν διακρίνω σε αυτήν εσταυρωμένο», έλεγε χαρακτηριστικά το 1985 ο τότε επίσκοπος και σήμερα καρδινάλιος από την Κολομβία Ντιάριο Χόγιος, επικεφαλής της συντηρητικής πτέρυγας του λατινοαμερικανικού καθολικισμού.

Με τον καιρό, ευνοούμενος και από τις διεθνείς εξελίξεις, ο Βοϊτίλα τα κατάφερε. Τη θέση των προοδευτικών επισκόπων πήραν σταδιακά στελέχη της περιβόητης ακροδεξιάς εκκλησιαστικής οργάνωσης Όπους Ντέι, η οποία ιδρύθηκε στην Ισπανία και, εκμεταλλευόμενη την πολιτισμική και γλωσσική συγγένεια, δεν άργησε να απλώσει τα φτερά της στη Λατινική Αμερική. Αποκορύφωμα αυτής της εκστρατείας θεωρείται από πολλούς ο διορισμός στη θέση του καρδιναλίου του αρχιεπισκόπου της Λίμα Χουάν Λουίς Θιπριάνι, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «σύμβολο της δεξιάς στροφής της εκκλησίας στη Λατινική Αμερική». Μάλιστα, ο Θιπριάνι, γνωστός και από την αμέριστη υποστήριξη που παρείχε προς τον δικτάτορα του Περού, Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, εθεωρείτο ως ένα από τα φαβορί για την ηγεσία του Βατικανού!

Ο Βοϊτίλα, προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς του, συγκέντρωσε και πάλι όλες τις εξουσίες στα χέρια του και στο στενό του περίγυρο. Δεν επέτρεψε σε καμία περίπτωση να αμφισβητηθούν οι απόψεις και οι εντολές του και αποδείχθηκε απίστευτα συγκεντρωτικός στη λήψη αποφάσεων. Δεν δίστασε να αναθεωρήσει ουσιαστικά τις αποφάσεις που είχε λάβει η Δεύτερη Σύνοδος του Βατικανού το 1965, που θεωρήθηκαν ως «άνοιγμα» του Καθολικισμού στις τάσεις της νέας εποχής, όπως αυτές διαγράφονταν λίγο πριν τις εξεγέρσεις του ’68, αν και είχε συμβάλει ενεργά στη διαμόρφωση πολλών από αυτές – αιτία της στροφής του ήταν ότι θεώρησε πως αυτή η σύνοδος άνοιγε το δρόμο σε «αριστερές παρεκκλίσεις», ενώ άφηνε έκθετη την εκκλησία και τους πιστούς της στις «δυνάμεις του κακού».

Αλλά και απέναντι στους υφισταμένους του, ο Πάπας ήταν αμείλικτος. Το 1986, για παράδειγμα, απαγόρευσε στον κληρικό Τσαρλς Κούραν να συνεχίσει να διδάσκει στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Αμερικής, επειδή αρνήθηκε να αναθεωρήσει τις απόψεις του περί ελέγχου των γεννήσεων και άλλων επίμαχων θεμάτων. Δεκάδες φιλελεύθεροι καρδινάλιοι και επίσκοποι καθαιρέθηκαν ή αντικαταστάθηκαν. Οποιαδήποτε «πτέρυγα» της καθολικής εκκλησίας επιχειρούσε να διατυπώσει μια διαφορετική ή, πολύ περισσότερο, αιρετική άποψη δεχόταν αυτομάτως τα πυρά του ιδίου και των στενών συνεργατών του, όπως του γερμανού καρδινάλιου Γιόζεφ Ράτζινγκερ, ενός ακόμη ισχυρού χαρτιού στην κούρσα της διαδοχής, ο οποίος έχει οριστεί θεματοφύλακας των παραδόσεων του Βατικανού και της ορθής εφαρμογής των δογμάτων.

Η πλήρης κυριαρχία της ακραίας συντηρητικής πτέρυγας του καθολικισμού στη διάρκεια της θητείας του αποθανόντος Πάπα, που αποδείχθηκε αδιάλλακτος στα θέματα της θρησκείας και της απαρέγκλιτης εφαρμογής των δογμάτων της, ήταν ένα από τα δύο στοιχεία που έκαναν το γερμανικό περιοδικό Ντερ Σπίγκελ να του προσδώσει, από το 1980 ήδη, τον χαρακτηρισμό «Αγιατολάχ Βοϊτίλα». Όσο για το άλλο στοιχείο, έχει να κάνει με το γεγονός ότι – όπως ακριβώς και ο Χομεϊνί, αλλά σε πολύ μεγαλύτερη έκταση – συνέδεσε το όνομά του με συγκλονιστικά γεγονότα, τα οποία, με κορυφαίο φυσικά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, άλλαξαν ριζικά τη μορφή του κόσμου.

Ουσιαστικά, η θητεία του Ιωάννη Παύλου Β΄χωρίζεται σε δύο διακριτές περιόδους. Στην πρώτη, που ολοκληρώνεται με την κατάρρευση του «υπαρκτού σοσιαλισμού», το διακύβευμα ήταν ξεκάθαρο και σαφώς πολιτικό: Η παπική εξουσία έπρεπε να συμβάλει στην προσπάθεια να ηττηθεί η «Αυτοκρατορία του Κακού», η οποία φαινόταν ότι είχε εισέλθει στην τελική της ευθεία. Άλλωστε, η ανάληψη των καθηκόντων του ήρθε την ίδια περίοδο (αν και προηγήθηκε χρονικά) με την άνοδο στην εξουσία του Ρίγκαν και της Θάτσερ, η οποία σηματοδότησε την πιο επιθετική γραμμή του καπιταλισμού απέναντι στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Ο Κάρολος Βοϊτίλας τα κατάφερε περίφημα, χρησιμοποιώντας τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Η επαφή του με την πολωνική πραγματικότητα αποδείχθηκε ασύγκριτη και εξαιρετικά πολύτιμη. Τα πολλά χρόνια σκληρού παζαρέματος με την κυβέρνηση του είχαν διδάξει όλους τους τρόπους να τη σαγηνεύει και του είχαν αποκαλύψει τα αδύνατα σημεία και τα όριά της. Ηξερε ότι ο Γιαρουζέλσκι δεν θα τολμούσε ποτέ να πάει κόντρα στο βαθιά θρησκευτικό αίσθημα του λαού, που ενισχυόταν από την παραδοσιακή έχθρα προς τη Μόσχα. Όταν, λοιπόν, ως Πάπας πλέον, έφτασε στη Βαρσοβία το 1979, η χώρα σείστηκε κυριολεκτικά, κάνοντας πολλούς να μιλήσουν για την αρχή του τέλους, που δεν άργησε να έρθει.

Ο Πάπας, ο «μαχητής του Θεού» κατά τη Λιμπερασιόν, αποδείχθηκε εξίσου καλός και ως μαχητής του καπιταλισμού – και μάλιστα, στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Τόσο καλός, που τα πόδια του προσκύνησαν οι Άραβες και οι Ευρωπαίοι, ο Αραφάτ και ο Σαρόν, ο Χριστόδουλος και οι μουσουλμάνοι, οι εβραίοι ραβίνοι και ο ναζιστής πρώην πρόεδρος της Αυστρίας Κουρτ Βαλντχάιμ, ο Μπους και ο Φιντέλ, ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο για έναν «ακούραστο μαχητή για τη φιλία των λαών, εχθρό του πολέμου και φίλο των φτωχών». Όσο για τον Ντανιέλ Ορτέγκα, ο οποίος ετοιμάζονταν να θέσει και πάλι υποψηφιότητα για πρόεδρος της Νικαράγουα, ζήτησε συγγνώμη για την απρεπή συμπεριφορά των Σαντινίστας στην επίσκεψη του ’83…

Στα θέματα της ηθικής και στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα ο Ιωάννης Παύλος Β’ δεν δίστασε ούτε στιγμή να πάρει θέση: Καταδίκασε απερίφραστα τις αμβλώσεις και τη χρήση προφυλακτικών, τη χρήση των οποίων παρομοίασε με… «κουλτούρα του θανάτου», όταν ακόμη και ορισμένοι καρδινάλιοι τον εκλιπαρούσαν να αλλάξει στάση, μήπως και σωθεί η Αφρική από τη ραγδαία εξαπλούμενη μάστιγα του AIDS. Αφόρισε ως μιάσματα πολλά νέα φάρμακα, τις μεταμοσχεύσεις οργάνων και τη γενετική επιστήμη. Εφτασε ακόμη, το 1980, μιλώντας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, να προειδοποιήσει ότι ένας άνδρας που κοιτά τη γυναίκα του «λάγνα» διαπράττει «μοιχεία με την καρδιά του»!

Κι όμως, αυτός ο ακραία αντιδραστικός Πάπας έγινε κυριολεκτικά ίνδαλμα για εκατομμύρια ανθρώπους και μάλιστα νέους ανθρώπους, σε ολόκληρο τον κόσμο. Η παρουσία του και μόνο ενέπνεε βαθιά ανησυχία σε εκείνους που είχαν λόγο να αντιτάσσονται στην ισχύ του, καθώς φοβούνταν ότι ο «ιός της Πολωνίας» μπορούσε να πυροδοτήσει και στις δικές τους περιοχές ανεξέλεγκτες εξελίξεις – ίσως γι’ αυτό ο Βοϊτίλα δεν επισκέφθηκε ποτέ τη Ρωσία και δεν ήταν ευπρόσδεκτος στην Κίνα, η οποία μάλιστα, λόγω και της αναγνώρισης από το Βατικανό της Ταϊβάν, δεν εκπροσωπήθηκε επισήμως στην κηδεία του.

Η φήμη και η παγκόσμια αποδοχή του εκτινάχθηκε στα ύψη εξαιτίας της ανοιχτής αντιπαράθεσής του με τις θεωρίες περί «σύγκρουσης πολιτισμών» και την εισβολή στο Ιράκ, η οποία προκάλεσε μεγάλη πολιτική ζημιά στον Μπους και την ανοιχτή δυσφορία της αμερικανικής ακροδεξιάς – κι αυτό, παρ’ όλο που στα θέματα της ηθικής ήταν το ίνδαλμά της. Οι δε διαπρύσιοι λόγοι του υπέρ των φτωχών και κατά του «άγριου καπιταλισμού» θα μπορούσαν εύκολα να του χαρίσουν μία περίοπτη θέση στις σημαίες του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ!

Σημαντικό τμήμα της διανόησης έτρεφε απεριόριστη εκτίμηση και μεγάλο θαυμασμό για τον Πάπα. Είναι ενδεικτικό ότι ο νομπελίστας Ντάριο Φο, σε άρθρο του στην Κοριέρε ντε λα Σέρα που αναδημοσίευσε η Ελευθεροτυπία, τον χαρακτήρισε ως τον «τελευταίο κομμουνιστή»! Η δε προβολή που έτυχε η ασθένεια, ο θάνατος και η κηδεία του από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τον κατατάσσουν αυτομάτως στο πάνθεον των αγίων και μάλιστα σε πολύ ανώτερη θέση από τους 482 πιστούς που αφειδώς αγιοποίησε στα 26 χρόνια του στον παπικό θρόνο – ανάμεσά τους, φυσικά, και τον ιδρυτή της Όπους Ντέι.

Δικαίως, λοιπόν, έστω και με αρκετή δόση υπερβολής, ο Γκράχαμ Γκριν κάποτε δήλωσε ότι ονειρεύεται τον τίτλο μιας εφημερίδας που θα αναγγέλλει ότι «ο Ιωάννης Παύλος αγιοποίησε τον Ιησού Χριστό»! Διότι, για να λέμε την αλήθεια, αυτός ο Πάπας έκανε ότι περνούσε από το χέρι του «για να φέρει τον Θεό πίσω στη γη», όπως εύστοχα δήλωσε ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι αυτό είναι επίτευγμα της δεύτερης, κυρίως, περιόδου της θητείας του, που ξεκινά μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και του λεγόμενου «ανατολικού μπλοκ» και φτάνει μέχρι τον θάνατό του.

Αυτή η δεύτερη περίοδος της θητείας του Πάπα Κάρολου Βοϊτίλα είναι βαθιά ιδεολογική. Με το βασικό πολιτικό καθήκον να έχει επιτευχθεί, αποφάσισε να επενδύσει βαθιά στη συνείδηση του ενός και πλέον εκατομμυρίου πιστών της καθολικής εκκλησίας (οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 41% στη διάρκεια της «βασιλείας» του) και, κατ’ επέκταση, ολόκληρου του κόσμου. Για να το πετύχει, επιστράτευσε τη σιδερένια πυγμή του και την αταλάντευτη στάση του σε όλα τα κρίσιμα θέματα, γεγονός που τον καθιέρωσε ως πόλο αναφοράς για τους πάντες, σε μια εποχή που τα πάντα, κυρίως δε οι ιδεολογίες και οι θεσμοί, είναι ρευστά. «Δεν λέει σήμερα αυτό και αύριο κάτι άλλο», απαντούσαν κάποιοι νέοι ερωτηθέντες τι είναι αυτό που τους ελκύει από τον Πάπα – δίνοντας παράλληλα μία ακόμη απάντηση στο γιατί οι Αμερικανοί προτίμησαν τον Μπους στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Σε αυτή τη δεύτερη περίοδο δεν δίστασε ακόμη και να αντιπαρατεθεί με τους ισχυρούς, έστω και μόνο στα λόγια, όταν έκρινε ότι αυτό εξυπηρετούσε τους σκοπούς του. Μπορεί βεβαίως να το έκανε λειτουργώντας εκ του ασφαλούς, καθώς κανείς πλέον δεν τολμούσε να τον αμφισβητήσει μετά τα όσα είχε πετύχει – ωστόσο, αυτό δεν μειώνει την πολιτική του διορατικότητα και το ισχυρό του αισθητήριο: Κατάλαβε εγκαίρως ότι η εποχή γεννά ένα νέο κοινωνικό ριζοσπαστισμό και προσπάθησε, επιτυχώς σε μεγάλο βαθμό, να τον διοχετεύσει στα δαιδαλώδη και μυστηριώδη κανάλια της θρησκείας, εκεί δηλαδή από όπου δεν θα μπορούσε να απειλήσει τα θεμέλια του συστήματος που τον εξέθρεψε.

Τηρουμένων των αναλογιών, ο Κάρολος Βοϊτίλας ταυτίστηκε στους σκοπούς και τις μεθόδους του με το Ισλάμ, το οποίο επίσης, ως η άλλη ραγδαία αναπτυσσόμενη θρησκεία της εποχής μας, επιχειρεί να απορροφήσει το εκρηκτικό μίγμα που υπάρχει στις μουσουλμανικές χώρες – με προαπαιτούμενο, φυσικά, την κατάπνιξη όλων των αριστερών και πραγματικά ριζοσπαστικών και ανατρεπτικών κοινωνικών και πολιτικών ρευμάτων.

Κοντά στη Ντιν της Γαλλίας, ζούσε ένας επαναστάτης, μέλος της εθνοσυνέλευσης, εχθρός του Λουδοβίκου 17ου, που πολέμησε στη Γαλλική Επανάσταση και ήταν άθεος. Τον έλεγαν Γ. Αυτόν τον επαναστάτη όταν πέθαινε τον επισκέφθηκε ο Επίσκοπος. Ο Γ. βλέποντας τον τον ερώτησε: "Για το δυστυχισμένο ανίδεο πλήθος, είμαι ένας κολασμένος, και δέχομαι με καρτερία του μίσους την απομόνωση. Τώρα είμαι ογδονταέξη χρονών και πεθαίνω. Τι έρχεστε να ζητήσετε από μένα;". "Την ευλογία σας"!, είπε ο επίσκοπος και γονάτισε. Όταν ο επίσκοπος ανασήκωσε το κεφάλι, η όψη του επαναστάτη ακτινοβολούσε γαλήνη και μεγαλείο. (ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ του Β. ΟΥΓΚΩ).

Όχι, ο επίσκοπος δεν ήταν ο πάπας Πίος, ούτε ο πάπας Βενέδικτος, αλλά ο γλυκύς Μιριήλ που έδωσε στον Γιάννη Αγιάννη - εκτός από τα δύο δισκοπότηρα που ο τελευταίος του έκλεψε - και τα υπόλοιπα δύο όταν οι αστυνομικοί τον οδήγησαν δεμένο χειροπόδαρα στην κατοικία του. Ο Μιριήλ δεν πρόκειται να αγιοποιηθεί ποτέ από τα κοράκια της Καθολικής και Ορθόδοξης Εκκλησίας. Δε θα το ήθελε άλλωστε και ο ίδιος.

2 Μάη 2011

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗ ΝΥΜΦΗ ΤΗΣ... ΑΝΕΡΓΙΑΣ



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΗ ΝΥΜΦΗ ΤΗΣ... ΑΝΕΡΓΙΑΣ

(Το ΠΚ θα δημοσιεύσει μία σειρά από Ρεπορτάζ που
έκανε ο Παν. Βήχος σε ολόκληρη την Ελλάδα και τα οποία δημοσιεύθηκαν στην
εφημερίδα
ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ).
Αρχίζουμε με ένα ρεπορτάζ που έγινε το
1998
στην νύμφη της…ανεργίας, την όμορφη Θεσσαλονίκη.
(Θεσσαλονίκη 1998! Εκεί όπου εργοστάσια με χιλιάδες εργάτες κλείνουν και
κλάδοι ολόκληροι αφανίζονται. Εκεί όπου ένα σημαντικό κομμάτι της παραγωγικής
βάσης καταστρέφεται, ενώ η ανεργία ξεπέρασε ήδη το 17% σύμφωνα με υπολογισμούς
του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης)

ΒΗΧΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Μέσα σε ένα μήνα έκλεισαν τρία εργοστάσια! Ο ΔΕΔΕΟΓΛΟΥ, η PEPSICO - HBH και η RAGBY, ενώ αρκετές άλλες μεγάλες παραγωγικές μονάδες κινδυνεύουν άμεσα να σταματήσουν τη λειτουργία τους. Μόνο το τελευταίο τετράμηνο του 1997 χίλιοι εργάτες έχασαν τη δουλειά τους στον κλάδο της Πλεκτικής και της Ένδυσης. "H διαρκής συρρίκνωση της μεταποίησης στην περιοχή μας (από 30% στο 25%) οδηγεί στην ανεργία εκατοντάδες οικογένειες, με αβέβαιη ή μάλλον απίθανη επανένταξή τους στην παραγωγική διαδικασία" μας λέει ο Πρόεδρος του ΕΚΘ, Π. Αβραμόπουλος.

H εντύπωσή που μας δημιουργήθηκε μιλώντας με συνδικαλιστές αλλά και με τους ίδιους τους εργαζόμενους σε κάθε γωνιά της "νύμφης του Θερμαϊκού" ήταν ότι στην περιοχή έχει πέσει κάτι σαν επιδημία. Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης πολιορκημένο από στρατιές ανέργων, έχει κηρύξει 4μηνο δράσης και πρωτοβουλιών που κινείται στη λογική της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Εδώ, στο Εργατικό Κέντρο μάθαμε ότι τετρακόσιοι εργαζόμενοι στη συνεταιριστική ΑΓΝΟ, έχουν να πληρωθούν πάνω από 5 μήνες και βρίσκονται σε απόγνωση. Άλλοι εξακόσιοι εργαζόμενοι στη ΒΑΛΚΑΝ, παραμένουν επίσης απλήρωτοι πάνω από τρεις μήνες και ανησυχούν ότι οι Τράπεζες και η κυβέρνηση οδηγούν την επιχείρηση στο κλείσιμο. Η ίδια αγωνία επικρατεί και στη ΜΕΛ. Επίσης, μια άλλη μεγάλη επιχείρηση, η ΕΛΛΕΝΙΤ, κινδυνεύει. Η ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας Μακεδονίας - Θράκης θα σημάνει - σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του συλλόγου των εργαζομένων - μεγάλη μείωση των θέσεων εργασίας.

Στις 17 του Φλεβάρη οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ένα συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους όπου ιδιαίτερα μαχητική ήταν η παρουσία των εργαζομένων της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ, ΑΓΝΟ, GOOD YAER, ΔΕΔΕΟΓΛΟΥ, ΕΛΛΕΝΙΤ και της Τράπεζας Μακεδονίας - Θράκης. Στο ψήφισμα του πανεργατικού συλλαλητηρίου καταδικάζεται η πολιτική που έχει στόχο την ανάπτυξη και την αύξηση των κερδών του ντόπιου και πολυεθνικού κεφαλαίου και θυσιάζει στο βωμό αυτών των υπερκερδών τις θέσεις εργασίας, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων καθώς και η κυβερνητική πολιτική και οι επιδιώξεις του κεφαλαίου που κινούνται στη λογική της λεγόμενης διείσδυσης στα Βαλκάνια. "Καταδικάζουμε τις συγκεκριμένες εντολές της ΕΕ, που στο όνομα της Οικονομικής Νομισματικής Ένωσης, υλοποιούνται μέσα από την κυβερνητική πολιτική και διαμορφώνουν μια πόλη και ένα νομό ως τόπο υπηρεσιών και διαμετακομιστικού εμπορίου", αναφέρεται ακόμη στο ψήφισμα.

Όπως μας δήλωσαν συνδικαλιστές της περιοχής καθημερινά εκατοντάδες εργαζόμενοι συνωστίζονται στα γραφεία του ΟΑΕΔ, για να εξασφαλίσουν το πενιχρό επίδομα ανεργίας. Το Δεκέμβρη του 1997 ήταν γραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ 41.614 άνεργοι, ενώ τον ίδιο μήνα το 1996 ήταν 38.075. Μόνο μέσα στο Δεκέμβρη γράφτηκαν στις λίστες των ανέργων 9.905 νέοι άνεργοι, ενώ το Δεκέμβρη του ΄96 ήταν 8.863. Είναι όμως γνωστό, σύμφωνα και με έρευνα του ΜΑΚΙΝΕ, ότι ποσοστό σχεδόν 90% των ανέργων, δεν είναι γραμμένοι στις καταστάσεις ανεργίας του ΟΑΕΔ και από το υπόλοιπο 10% μόνο στο 6% δίνεται επίδομα! Αν και με τα δεδομένα αυτά δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί ακριβώς το ποσοστό ανεργίας, το ΕΚΘ εκτιμά ότι αυτή πρέπει να ξεπερνά το 17%, ενώ το ΜΑΚΙΝΕ ανεβάζει τον αριθμό των ανέργων στις 60.000. Οι περισσότεροι που έχασαν τις θέσεις εργασίας τους ξέρουν πια ότι δεν έχουν καμία προοπτική σήμερα να ξαναβρούν δουλειά!

Στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με το γραμματέα του το Θόδωρο Κυριακίδη, ο οποίος μας είπε: "Η Θεσσαλονίκη, και η Β. Ελλάδα αποτελεί, λόγω της συγκέντρωσης μιας σειράς κλάδων και εργοστασίων που φθίνουν, το τοπίο δράσης μιας πολιτικής που είναι καταστροφική για την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας. Ένα κύμα απολύσεων έχει σαρώσει το τελευταίο διάστημα την πόλη και το νομό, που βέβαια για όσους γνωρίζουν το τοπίο αυτές οι καταστροφικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους δεν είναι "κεραυνός εν αιθρία". Είχαμε επισημάνει εδώ και αρκετό καιρό το πού θα οδηγήσει η πολιτική "ανοιχτών θυρών" της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, για την παραγωγική προοπτική της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας. Είχαμε ξεκινήσει τη διαδικασία της αποκάλυψης της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που, πιστές στο δόγμα "εξυπηρέτηση των κερδών του πολυεθνικού κεφαλαίου και των πολιτικών της απελευθέρωσης κίνησης κεφαλαίων και εμπορευμάτων", στήριξαν αυτές τις επιλογές με "αναπτυξιακούς νόμους", κίνητρα και φοροαπαλλαγές και ιδεολογικοποιούσαν τη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου στη μοιρασιά των αγορών των γύρω βαλκανικών χωρών με τις "θεωρίες" περί Θεσσαλονίκης - βάσης εξόρμησης και "διείσδυσης" στη "Βαλκανική ενδοχώρα", πόλης - πρωτεύουσας των Βαλκανίων και άλλα. Το πόσο πρωτεύουσα των Βαλκανίων και τι είδους "διείσδυση" έχει γίνει, το γνώρισαν οι 1.000 απολυμένοι από τις 150 βιοτεχνίες του ιματισμού που έκλεισαν το 1996 και οι περισσότερες από αυτές πήγαν στη Βουλγαρία και στις γύρω χώρες. Το γνώρισαν από πρώτο χέρι οι 160 εργαζόμενοι της επιχείρησης "Δεδέογλου", που απολύθηκαν τα Χριστούγεννα, για να μεταφέρει το εργοστάσιο στην Κομοτηνή και να πάρει επιδότηση πάνω από το 60% της επένδυσης, βάσει του "αναπτυξιακού" νόμου της κυβέρνησης. Το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι της Βαλκάν, της Αγνό, της Ελλενιτ, της PEPSICO - HBH και μια σειρά άλλων μονάδων που βρίσκονται στο "παραπέντε" για να κλείσουν".

Επίσχεση εργασίας στο καπνεργοστάσιο ΓΚΡΕΙΤ - ΑΤΤΙΚ

Εντωμεταξύ οι εργαζόμενοι του καπνεργοστασίου ΓΚΡΕΙΚ - ΑΤΤΙΚ την ημέρα που εμείς βρισκόμαστε στη Θεσσαλονίκη βρίσκονταν στην 12η μέρα επίσχεσης εργασίας εναντίον των γνωστών επιχειρηματιών Χαρδαλιά - Βιδάλη. Η επιχείρηση οφείλει περισσότερα από 200 εκατ. δραχμές στους 140 εργαζόμενους, ενώ έχει να δίνει άλλα 150 εκατ. σε 425 εργαζόμενους που απασχολούσε τα προηγούμενα χρόνια σε ενοικιαζόμενες εγκαταστάσεις. Οι συνθήκες εργασίας στο καπνεργοστάσιο είναι πρωτόγνωρες και κυριολεκτικά άθλιες. Οι καπνεργάτες, όταν λειτουργεί το εργοστάσιο, παραμένουν για περισσότερο από ένα 8ωρο την ημέρα μέσα σε χώρους γεμάτους σκόνη και χώμα, με τα παράθυρα μονίμως κλειστά και ανύπαρκτο εξαερισμό. Το χειμώνα υπάρχει πολύ κρύο και υγρασία, ενώ το καλοκαίρι η ζέστη είναι αφόρητη. Σ΄ αυτό τον καλά "αμπαρωμένο" χώρο, είναι συχνές οι λιποθυμίες, ενώ πολλοί είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Σοβαρά προβλήματα εμφανίζονται και στην ακοή, λόγω των μεγάλων θορύβων. Ο μοναδικός χώρος όπου μπορούν να περάσουν το διάλειμμα και να πάρουν το κολατσιό τους οι εργάτες, είναι ένα μικρό δωματιάκι. Όσον αφορά τα μέτρα υγιεινής, αξίζει να αναφερθεί ότι πρόσφατα, όταν σημειώθηκε εργατικό ατύχημα, στο φαρμακείο της επιχείρησης δεν υπήρχε ούτε μία γάζα! Τα στοιχεία παρακολούθησης, από πλευράς λογιστηρίου, της μισθοδοσίας των εργαζομένων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ στο τέλος κάθε μήνα δίνεται εκκαθαριστικό σημείωμα. oλα αυτά όμως δεν τα έχει... διαπιστώσει η Επιθεώρηση Εργασίας γιατί ποτέ εκπρόσωπός της δεν έχει επισκεφτεί το χώρο. Οι εργαζόμενοι κυριολεκτικά εργάζονται σ΄ ένα γκέτο.

"Φέσι" όπως έχει φορέσει και στην ΕΚΟ, απ΄ όπου προμηθεύεται πετρέλαιο, αλλά και στην ΑΓΝΟ, από την οποία παίρνει το γάλα για τους εργαζόμενους, ενώ χιλιάδες καπνοπαραγωγοί που έδωσαν τα καπνά τους στην ΑΤΤΙΚ, παραμένουν απλήρωτοι για τη σοδειά του 1997. Η πρόεδρος του Παγκαπνεργατικού Σωματείου Θεσσαλονίκης Παναγιώτα Σιδηροπούλου, μας κατήγγειλε ότι ασκείται τρομοκρατία στους εργαζόμενους προκειμένου να σταματήσουν την επίσχεση, όμως - όπως δηλώνει - "είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την επίσχεση μέχρι να πάρουν τα χρήματά τους". Η επιχείρηση απασχολεί 40 μόνιμους και 100 εποχιακούς εργαζόμενους. Υπάρχουν άτομα που δουλεύουν στο καπνομάγαζο 10 - 15 χρόνια και γι΄ αυτό το λόγο πίστευαν ότι έπρεπε να δώσουν περιθώριο στην επιχείρηση για να καλύψει τις οικονομικές της οφειλές. Όμως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Την Παρασκευή 20 του Φλεβάρη, κάτω από τις πιέσεις της εργοδοσίας και του διευθυντή της επιχείρησης Αναγνώστη Χατζή, τελικά το σωματείο των μονίμων αποφάσισε να σταματήσει την επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα. Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, τους έβαλε η εργοδοσία να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους υπόλοιπους 100 εποχιακούς εργαζόμενους προκειμένου να σπάσουν την κινητοποίηση. Ο εργοδοτικός ρόλος του προέδρου του σωματείου των μονίμων, φάνηκε και από την απόφαση που πήραν. "Θα επανέλθουν σε επίσχεση, εφόσον δεν πληρωθούν με υπαιτιότητα της επιχείρησης"...

Δηλαδή, αν η Τράπεζα δε δώσει τα χρήματα που υποσχέθηκε στην επιχείρηση, και αυτοί παραμείνουν για μήνες ακόμη απλήρωτοι, θα συνεχίσουν να δουλεύουν! "Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την επίσχεση μέχρι να μας πληρώσει αυτά που δουλέψαμε και ας μην προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στους εργαζόμενους και να απειλεί ότι θα κλείσει το μαγαζί", μας λέει η Γ. Καρακίτσου, μέλος της ΅Επιτροπής Αγώνα.

Θεσσαλονίκη τότε και σήμερα...

Σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατων μελετών της ICAP και του ΙΟΒΕ, η βιομηχανία κάλυπτε το 1989 περισσότερο από το 30% της συνολικής απασχόλησης εργατικού δυναμικού στη Θεσσαλονίκη, ενώ το 1996 κάλυπτε το 25,5% και δεν ήταν πια η κύρια πηγή απασχόλησης στην περιοχή. Αντίθετα ο τομέας των υπηρεσιών ενώ το 1989 αντιπροσώπευε το 46,4% του συνολικού ποσοστού απασχόλησης, το 1996 έφτασε το 58,7%. Όλες οι ενδείξεις εξάλλου πείθουν ότι σήμερα η κατάσταση έχει επιδεινωθεί περισσότερο.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στη διάρκεια των 5 τελευταίων χρόνων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης πάνω από 1.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις διέκοψαν τη λειτουργία τους και μετέφεραν την παραγωγή τους σε γειτονικές χώρες. Οι κλάδοι που πλήττονται περισσότερο στη Θεσσαλονίκη είναι κυρίως της κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης, του ξύλου, του μετάλλου και του δέρματος. Οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι στα καπνομάγαζα πολύ δύσκολα βρίσκουν πλέον δουλειά.

Μόνο στο διάστημα των τεσσάρων τελευταίων χρόνων έκλεισαν 22 επιχειρήσεις ιματισμού και 11 επιχειρήσεις του κλάδου μετάλλου. Μέσα στο ΄97 έβαλαν λουκέτο οι επιχειρήσεις ΔΕΔΑΣ, ΜΟΝΤΟΥΣ, ΑΡΤ ΛΑΙΝ, ΤΟΠΣ, ΦΡΑΓΚΟΥΛΙΔΗΣ, ΔΕΔΕΟΓΛΟΥ, με αποτέλεσμα πεντακόσιοι περίπου εργαζόμενοι να μείνουν χωρίς δουλειά. Επίσης, δεκάδες βιοτεχνίες στην ένδυση και την κλωστοϋφαντουργία μειώνουν καθημερινά το προσωπικό τους και κάνουν απολύσεις. Ακόμη η βιομηχανία οικιακών συσκευών ΚΑΛΕΣΗΣ από τα 50 άτομα προσωπικό, κράτησε μόνο δύο και η επιχείρηση μεταλλικών επίπλων ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, που είχε περισσότερους από πενήντα εργαζόμενους έμεινε με ελάχιστα άτομα γύρω στα 4-5.

Ο κλάδος του δέρματος περνάει βαθιά κρίση, αφού καθημερινά κλείνουν οι επιχειρήσεις η μία μετά την άλλη. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης από 300 επιχειρήσεις υποδηματοποιίας το 1985, σήμερα έμειναν 120 και από αυτές λειτουργούν ουσιαστικά μόνο οι 80, ενώ ο χρόνος απασχόλησης των εργαζομένων μειώθηκε από 10 στους 6 μήνες. Στα δερμάτινα είδη από 90 βιοτεχνίες λειτουργούν σήμερα μόνο 30 και αυτές με μειωμένο προσωπικό. Από τους 6.000 ξενοδοχοϋπάλληλους της Θεσσαλονίκης, μπόρεσαν να βρουν εργασία μόνο οι 1500. Όχι γιατί δεν υπάρχει πληρότητα των ξενοδοχείων, αλλά γιατί οι εργοδότες κάνουν τη δουλειά τους με τη μεγάλη εντατικοποίηση, που έχουν επιβάλει στο προσωπικό τη μαύρη εργασία και τις εργασιακές σχέσεις "λάστιχο". Επίσης, λόγω της ανεργίας που ξεπερνά το 70% στον κλάδο, επικρατεί μεγάλη τρομοκρατία, η κλαδική σύμβαση δεν εφαρμόζεται τόσο στον οικονομικό, όσο και στο θεσμικό τομέα.

Και στην οικοδομή αυτό το χειμώνα υπάρχει μεγάλη ανεργία. Υπολογίζεται ότι το 1996 η οικοδομή συρρικνώθηκε σε σχέση με το ΄91 κατά 45%. Το καλοκαίρι υπήρξε μια μικρή ανάκαμψη, αλλά ακολούθησε και πάλι πτωτική πορεία της οικοδομικής δραστηριότητας.

Ακόμη, πάνω από 1000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν διακόψει τη λειτουργία τους κατά την τελευταία πενταετία στην περιοχή Θεσσαλονίκης, μάλιστα πολλές από αυτές μετέφεραν τη δραστηριότητά τους σε γειτονικές χώρες. "Δεν μπορούμε σαν εργαζόμενοι να είμαστε απαθείς δέκτες και θεατές της κατάστασης που δημιουργείται στο νομό μας. Κάποιοι ίσως επέλεξαν να μετατρέψουν τη Θεσσαλονίκη σε εμπορικό κέντρο, χωρίς όμως τη δική μας συμμετοχή, χωρίς να μας ρωτήσουν, χωρίς να μας πουν πού θα στραφούν οι χιλιάδες άνεργοι"., μας λέει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Π. Αβραμόπουλος.

"Διεκδικούμε μέτρα παραγωγικής ανασυγκρότησης, κλαδικές πολιτικές για την κλωστοϋφαντουργία, τον ιματισμό, το ξύλο, χαρτί, την κατεργασία δέρματος, τη χημική βιομηχανία, τη στήριξη της οικοδομικής δραστηριότητας, τις νέες τεχνολογίες, τη βιομηχανία οχημάτων. Απαιτούμε συγκρότηση δημοσίων φορέων στον ορυκτό πλούτο, στην κλωστοϋφαντουργία, στις βιομηχανίες Οχημάτων, Χαρτιού, Λιπασμάτων", συμπληρώνει π γραμματέας του ΕΚΘ Θ. Κυριακίδης και συνεχίζει: "Ζητούμε τη θέσπιση και υλοποίηση κλαδικών προγραμμάτων στη βάση εθνικών προτεραιοτήτων και με ιδιαίτερο βάρος στη βιομηχανία, στις μεταφορές, επικοινωνίες, στη βιοτεχνία, στις μεταφορές, επικοινωνίες και στην κατοικία".

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω οι εργαζόμενοι στην ΑΓΝΟ βρίσκονται σε τραγική κατάσταση έχοντας να πληρωθούν 4 μήνες. Ήδη πολλοί από αυτούς, κάτω από την πίεση που αντιμετωπίζουν, άρχισαν να παραδίδουν το γάλα στις δύο μεγάλες ιδιωτικές βιομηχανίες του κλάδου (ΦΑΓΕ, ΜΕΒΓΑΛ), γεγονός που μπορεί να οδηγήσει την ΑΓΝΟ σε παντελή έλλειψη πρώτης ύλης. Οι εργαζόμενοι έχουν προτάσεις στα προβλήματα που υπάρχουν.

- ΒΑΛΚΑΝ: Λύση του προβλήματος της χρηματοδότησης και από το κράτος και με τη σύσταση Δημόσιου Φορέα Ξύλου με κορμό τη ΒΑΛΚΑΝ, που θα έχει ενιαία πολιτική στις πρώτες ύλες, στην παραγωγή, στην κατεργασία και στην προώθηση των προϊόντων, στην εμπορία, μια καθετοποιημένη βιομηχανία όπου θα ενταχθεί και η ΜΕΛ για την παραγωγή χαρτιού, στα πλαίσια του κυκλώματος: Δέντρο - ξύλο - χαρτί.

- ΑΓΝΟ: Ρύθμιση των χρεών και στήριξη του συνεταιριστικού χαρακτήρα της επιχείρησης, μέτρα προστασίας της ενάντια στον αθέμιτο ανταγωνισμό των μονοπωλίων, κατάργηση ποσοστώσεων και προστίμων που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο αγελαδινό γάλα.

- ΔΕΠ - ΕΚΟ: Να σταματήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης, να συγκροτηθεί Ενιαίος Φορέας Υδρογονανθράκων για έρευνα - εξόρυξη - εκμετάλλευση, διύλιση αργού πετρελαίου και έρευνα - εκμετάλλευση φυσικού αερίου, εμπορία πετρελαιοειδών, καθετοποίηση της παραγωγής.

Θεσσαλονίκη 1998: Εδώ υπάρχει, λειτουργεί και σκοτώνει ένα από τα βασικά μοντέλα που προωθεί η κυβέρνηση του τζόγου. Στολίδι και καμάρι αυτής της λογικής το Καζίνο "Χαγιάτ". Ναι, στα ανατολικά της πόλης συγκεντρώνονται οι βασικοί πυρήνες του μοντέλου που επιφυλάσσουν οι "εκσυγχρονιστές" στη Θεσσαλονίκη. Πολυκαταστήματα, εμπόριο και καζίνο. Στις πλαγιές της Θέρμης και του Πλαγιαρίου, από την αισθητική των κατοικιών είναι εμφανής η μετεγκατάσταση των νεόπλουτων της πόλης. Δεν είναι τυχαίο ότι το καζίνο "Χαγιάτ", αμερικανικών συμφερόντων, βρίσκεται ανατολικά.

Τελειώνοντας την περιήγηση στην Θεσσαλονίκη εντύπωση μας προκάλεσε το ότι ο Τοπικός Τύπος, εξαρτημένος πλήρως από τους κεφαλαιοκράτες, τις επόμενες ημέρες της μεγάλης συγκέντρωσης των εργαζομένων και των άνεργων, έθαψε το γεγονός. Καμία τοπική εφημερίδα δεν πρόβαλε στα πρωτοσέλιδά της τη συγκέντρωση του ΕΚΘ. Το ενδιαφέρον τους επικεντρώθηκε - όπως και του Αθηναϊκού Τύπου, εξάλλου - στο καζίνο και τον αυτόχειρα Π. Μπινουμάκη, ιδιοκτήτη δύο μεγάλων βιοτεχνικών μονάδων στο Κιλκίς και τη Νέα Ραιδεστό.

11 – 12 -2009

Ένα ρεπορτάζ και μια αποκάλυψη που στοιχίζει διώξεις 11 χρόνων!



Ένα ρεπορτάζ και μια αποκάλυψη που στοιχίζει διώξεις 11 χρόνων και ενδεχομένως Προφυλάκιση χωρίς Δίκη πια!!!

Ποιος έχει την αφέλεια να πιστεύει ότι
μπορούν να εξαρθρωθούν τα κυκλώματα εισαγωγής και εκμετάλλευσης γυναικών από
την αστυνομία, τον κύριο ένοχο στα "ροζ σκάνδαλα"; Προαγωγοί, εκβιαστές,
κακοποιοί και έμποροι ναρκωτικών συνεργάζονται με αστυνομικούς για να
εξασφαλίσουν προστασία με το αζημίωτο φυσικά. Δικαστές, Εισαγγελείς και το
ίδιο το Κράτος στοχοποιεί όχι τους Σωματέμπορους αλλά όσους αγωνίζονται
εναντίον του με βαρύ προσωπικό κόστος. Το έχω βιώσει στο πετσί μου και ίσως
αυτό είναι το τελευταίο άρθρο που γράφω στο ΠΚ αν ο Ανακριτής διατάξει την
προφυλάκισή μου, αφού τα δικαστήρια με αθώωσαν από τις ΊΔΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ που
τώρα μετατράπηκαν από τους σκευωρούς σε κακουργήματα! Υπάρχει κάποιος
αδιάφθορος να βάλει το νυστέρι;

ΒΗΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Η ιστορία μας – που δεν τελειώνει εδώ – άρχισε με το εξής Ρεπορτάζ-Καταγγελία http://politikokafeneio.com/somatemporoi/somatemporoi.htm

Ας παρακολουθήσουμε τη συνέχεια.

Όχι στις διώξεις σε βάρος του αριστερού τύπου. Mε αυτό τον τίτλο ο Σύλλογος Yπαλλήλων Bιβλιου – Xάρτου Aττικής με ανακοίνωσή του ζητάει να σταματήσει η δίωξη σε βάρος της Nέας Προοπτικής και του δημοσιογράφου Π. Bήχου και του εκδότη της εφημερίδας Θ. Kουτσουμπού.

Tην Δευτέρα 29/10/2001 δικάζεται στο A’ Tριμελές Πλημμελειοδικείο η εφημερίδα του EEK (Tροτσκιστές) NEA ΠPOOΠTIKH με τις κατηγορίες της συκοφαντικής δυσφήμισης, εξύβρισης και ηθικής αυτουργίας.

Συγκεκριμένα τον Σεπτέμβρη του 1998 με ενυπόγραφο άρθρο της εφημερίδας καταγγέλθηκε η ύπαρξη κυκλωμάτων σωματεμπορίας στη Σαντορίνη.

Ύστερα από λίγες μέρες ξέσπασε ένα τρομερό σκάνδαλο σε όλη την Eλλάδα καθώς στη μια μετά την άλλη περιοχή αποκαλύπτονταν κυκλώματα εμπορίας γυναικών κυρίως από την Aνατολική Eυρώπη. Όλα τα μέσα ενημέρωσης, τηλεοράσεις και εφημερίδες δημοσίευαν ανάλογες περιπτώσεις. H περίπτωση της Σαντορίνης πήρε μεγάλη δημοσιότητα εξ αιτίας της παρουσίας του δημοσιογράφου της Nέας Προοπτικής στην εκπομπή του M.Tριανταφυλλόπουλου.

O διοικητής του αστυνομικού τμήματος Σαντορίνης, M. Γ. υπέβαλε μήνυση κατά του συντάκτη του άρθρου και του υπεύθυνου της εφημερίδας, απαιτώντας αποζημίωση 200 εκατομμυρίων. Eίναι φανερό ότι η καταδίκη της εφημερίδας θα σημάνει ουσιαστικά και το σταμάτημα της έκδοσής της…

Η Aστυνομία και αυτή πρέπει να κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τα φαινόμενα της σωματεμπορίας, εμπλοκής στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, χρηματισμού, εκβιασμών, διακίνησης πλαστών εγγράφων και τόσα άλλα που την ταλανίζουν.

Eίναι απίστευτο, αλλά όμως είναι αληθινό: η Aστυνομία αποτελεί την κατηγορία εκείνη του πληθυσμού με τα μεγαλύτερα, κατ’ αναλογία, ποσοστά εγκληματικότητας (στοιχεία του Yπ. Δημοσιας Tάξης) Eκεί πρέπει να αναζητηθούν οι ένοχοι».

Mε ανακοίνωσή της η Aγωνιστική Tαξική Eνότητα Mουσικών είχε καταγγείλει τα εξής:

«”OI AΣTYNOMIKOI EΓINAN MAΣTPΩΠOI H OI MAΣTPΩΠOI EΓINAN AΣTYNOMIKOI;”

«Oχι το ερώτημα δεν το κάνουμε εμείς. Tο έθεσε η θεωρούμενη ως συντηρητική εφημερίδα "Kαθημερινή" στο φύλλο της 27 Oκτώβρη 1998. Hταν τότε που κάθε μέρα που περνούσε και μια νέα περίπτωση ανάμιξης αστυνομικού σε υποθέσεις μαστροπείας έβγαινε στο φως της δημοσιότητας. H πρώτη όμως περίπτωση που βγήκε στο φως ήταν η περίπτωση των σωματεμπόρων στην Σαντορίνη οι οποίοι με την κάλυψη του διοικητή της αστυνομίας εκμεταλλεύονταν ή πουλούσαν αλλοδαπές χορεύτριες που ήρθαν στην πατρίδα μας για να εργαστούν. H NEA ΠPOOΠTIKH σε εκτενές και στοιχειοθετημένο ρεπορτάζ που έκανε ο συνάδελφος Παναγιώτης Bήχος αποκάλυψε τα κυκλώματα σωματεμπορίας και υπέδειξε τους ενόχους. Θα περίμενε κανείς να υπάρξει άμεση επέμβαση των ταγών του νόμου και να γίνει έρευνα για τα καταγγελλόμενα. H παρέμβαση έγινε αλλά πολύ καθυστερημένα ώστε οι ένοχοι να προλάβουν να πάρουν άνετα τα μέτρα τους. Oι κύριοι μάρτυρες που ήταν οι ίδιες οι κοπέλες που κατήγγειλαν στη Nέα Προοπτική τους σωματέμπορους απελάθηκαν στην Oυκρανία. Kαι τότε αντί να λουφάξουν ζήτησαν και τα ρέστα. O διοικητής που κατά την άποψη του εισαγγελέα και του ανακριτή δεν έκανε καλά τη δουλιά του και γι' αυτό θα δικαστεί για παράβαση καθήκοντος παρέα με ορισμένους από τους μάρτυρες του, που παραπέμπονται για μαστροπεία, στις 15 Mάη του 2002, έκανε μήνυση στον σ. Π. Bήχο και τον υπεύθυνο της Nέας Προοπτικής, Θ. Kουτσουμπό, απαιτώντας για αποζημίωση το εξωφρενικό ποσό των 200 εκατομμυρίων δραχμών!

Eμείς οι μουσικοί, οι οποίοι καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες των εναγκαλισμών των φρουρών του κράτους, του νόμου και της ατομικής ιδιοκτησίας με το κράτος της "νύχτας", το νόμο της Mαφίας και την ατομική ιδιοκτησία δυστυχισμένων θηλικών υπάρξεων από τις ανατολικές κυρίως χώρες, στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους δικαζόμενους Π. Bήχο και Θ. Kουτσουμπό και απαιτούμε να τιμωρηθούν οι πραγματικά υπεύθυνοι και όχι αυτοί που τους καταγγέλουν.

Παράλληλα δηλώνουμε ότι οι περιπτώσεις σαν κι αυτές που κατήγγειλε το δημοσίευμα που έκανα στη Nέα Προοπτική δεν αποτελούν "μεμονωμένες περιπτώσεις" κάποιων διευθαρμένων αστυνομικών. Tο κακό βρίσκεται στον ίδιο τον ταξικό - ιστορικό χαρακτήρα της εξουσίας του κεφαλαίου: μιας βιοεξουσίας που ελέγχει ζωές και κορμιά, σήμερα σε πορνεία, αύριο ίσως σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Eλπίδα για ζωή και δικαίωση υπάρχει μόνο στην προοπτική της καθολικής απελευθέρωσης από την αρπάγη αυτής της βρώμικης εξουσίας, από αυτό το κράτος που περιφρουρεί την κυριαρχία του χρήματος, από αυτό το κράτος όπου, όπως έγραψε και ο Παν. Βήχος, οι μαστροποί βρίσκονται φύσει και θέσει στην εξουσία!».

Τη συνέχεια την γνωρίζετε. Αθωώθηκε τόσο ο Διοικητής ΑΘΩΟΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑΣ!!! - ΑΘΩΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ HTAN Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ! - 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ: ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ - Στις 24 Σεπτεμβρίου 2004 δικάζεται η NEA ΠPOOΠTIKH

Αθωώθηκα κι εγώ και η ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ που είχε δημοσιεύσει την καταγγελία μου. ΑΘΩΟΙ! ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ»! ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΕΣ

Όμως η ιστορία δεν τελειώνει ούτε εδώ. Το 2007 ξανάρχισαν τα …όργανα. «Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας καλείται να δικαστεί στις 7 Γενάρη ο Παναγιώτης Βήχος κατηγορούμενος ότι «με περισσότερες από μια πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος, από κερδοσκοπία επιχείρησε να διευκολύνει έστω και συγκαλυμμένα με τη μετάδοση ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο την ασέλγεια με ανηλίκους»!

Οργανώσεις και εφημερίδες γράφουν τότε: Ανακοίνωση οργανώσεων για την δίκη του Π. Βήχου - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΗΧΟ

- Οι Ιαβέρηδες της ΓΑΔΑ συνεχίζουν ακάθεκτοι το «έργο»τους

Δείτε εδώ και μία συζήτηση στο Φόρουμ του ΠΚ ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΜΑΣΤΡΟΠΟΙ, Ο ΒΗΧΟΣ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

Σε δίκη ο Παναγιώτης Βήχος - Ο ΠΑΝ. ΒΗΧΟΣ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

Τελικά ΑΘΩΩΘΗΚΑ από τις βρώμικες κατηγορίες και τις σκευωρίες της ασφάλειας.

«(ΑΘΩΟΣ Ο ΒΗΧΟΣ! ΕΝΟΧΟΙ ΟΙ ΣΚΕΥΩΡΟΙ)

Αθωώθηκε χθες στο Μονομελές ο Παναγιώτης Βήχος, που δικαζόταν με τη στημένη κατηγορία της «από κερδοσκοπία επιχείρησε να διευκολύνει έστω και συγκαλυμμένα με τη μετάδοση ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο την ασέλγεια με ανηλίκους...». Το Φεμινιστικό Κέντρο Αθήνας δηλώνει ότι σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση συνέχισης του βρόμικου αυτού πολέμου, θα βρίσκεται, όπως έχει κάνει από την αρχή, στο πλευρό του Παν. Βήχου.

ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ως γνωστόν είχε καταγγείλει κυκλώματα καταναγκαστικής πορνείας στη Σαντορίνη το 1998, στις αρμόδιες αρχές και δια του τύπου, από την εφημερίδα «Νέα Προοπτική». Οι διώξεις των κατηγορουμένων για μαστροπεία και των αστυνομικών που κατηγορούντο για συνέργεια κατέληξαν στην εξοργιστική απόφαση της αθώωσης όλων, το 2003, αφού είχαν προηγηθεί αναβολές επί αναβολών. Στο μεταξύ κάποιοι άγνωστοι παρακρατικοί μηχανισμοί είχαν στήσει μια προβοκάτσια με αποτέλεσμα να προσαχθεί στη Γενική Ασφάλεια το Νοέμβρη του 2002 και να κατασχεθεί ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή του, με σχετικές κατηγορίες, για την τρομοκράτησή του. Μετά τη δίκη και την αθώωση, δεν ξαναενοχλήθηκε. Και όμως, το Νοέμβρη του 2007 παραπέμπεται με κλητήριο θέσπισμα να δικαστεί στις 7 Ιανουαρίου, με την προαναφερόμενη κατηγορία.

Το Σεπτέμβρη του 2004 αθωώθηκε ο ίδιος όπως και η εφημερίδα σε δίκη με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, που είχε ανακινήσει ο κατηγορούμενος και στο μεταξύ αθωωθείς διοικητής του αστυνομικού τμήματος Σαντορίνης, κ. Μαντούσης.

Η αλληλεγγύη που εκφράστηκε σε όλη τη μακρά διάρκεια αυτών των δικών, από τις γυναικείες και φεμινιστικές οργανώσεις που μάχονται εναντίον της καταναγκαστικής πορνείας αλλοδαπών γυναικών καθώς και από πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς, ήταν παρούσα και στο χθεσινό δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, υπήρξαν ανακοινώσεις και συμμετοχή στο δικαστήριο, από τις φεμινιστικές οργανώσεις: Φεμινιστικό Κέντρο Αθήνας, Ομάδα Γυναικών Θεσσαλονίκης, ΚΕΔΕ-Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη και την Παγκόσμια Πορεία Γυναικών (Ελληνικό Δίκτυο).

Επίσης, υπήρξε κοινή ανακοίνωση αλληλεγγύης και συμμετοχή από: Τμήμα Δικαιωμάτων Συνασπισμού, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά, ΟΚΔΕ (Σπάρτακος), Κόντρα, Κομμουνιστικός Σύνδεσμος Εργατική Εξουσία, Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ), ΕΚΚΕ, Κομμουνιστική Ανανέωση, Κόκκινο, Νέο Αριστερό Ρεύμα, Μέτωπο Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ΟΚΔΕ (Εργατική Πάλη), Κίνηση για την Ανασύνταξη του ΚΚΕ, Μαρξιστική τάση-Εφημερίδα Μαρξιστική Φωνή.

Στη δίκη κατέθεσαν ως μάρτυρες:

• Ο Αντώνης Φουντούρης, τεχνικός ειδικευμένος στους υπολογιστές (ο οποίος ήρθε ειδικά από την Κρήτη παρά το ότι αντιμετώπιζε ένα τρομερό πρόβλημα υγείας της συζύγου του)

• Κώστας Αβραμίδης, τεχνικός υπολογιστών
• Θόδωρος Κουτσουμπός, υπεύθυνος έκδοσης της Νέας Προοπτικής,
• Γιάννης Μπανιάς, στέλεχος της ΑΚΟΑ και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
• Σίσσυ Βωβού, εκπρόσωπος του Φεμινιστικού Κέντρου Αθήνας
• Παναγιώτης Δημητράς, εκπρόσωπος του Εθνικού Παρατηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι

Παραβρέθηκε αλλά δεν έγινε δυνατόν να καταθέσει ως μάρτυρας, ο Κώστας Γεωργόπουλος, πρόεδρος του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου και σύντροφοι από την εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ.

Μετά την αποκάλυψη από τους δύο πρώτους μάρτυρες της ανεπάρκειας και ασάφειας των ηλεκτρονικών στοιχείων και της δυνατότητας παραχάραξης που υπάρχει, κατέθεσαν οι άλλοι μάρτυρες επικεντρώνοντας στην προσωπικότητα του Βήχου και στο ζήτημα της αρχικής δίωξης με στόχο την τρομοκράτησή του λόγω της σοβαρότητας των καταγγελιών που εκείνος μαζί και με την Αθηνά Βήχου είχαν κάνει.

Το Φεμινιστικό Κέντρο Αθήνας δηλώνει ότι σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση συνέχισης του βρόμικου αυτού πολέμου, θα βρίσκεται, όπως έχει κάνει από την αρχή, στο πλευρό του Παν. Βήχου.

ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Το Πολιτικό Καφενείο έγραψε τότε:

ΑΘΩΟΣ Ο ΒΗΧΟΣ! ΕΝΟΧΟΙ ΟΙ ΣΚΕΥΩΡΟΙ

Αθώος πανηγυρικά ο σ. Παν. Βήχος. Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα από συντρόφους, φίλους και μέλη του Πολιτικού Καφενείου αλλά και του Athens Indymedia δόθηκε μια μάχη απέναντι σε μια βρώμικη και ύπουλη σκευωρία.

Σαν μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπανιάς, ο Κώστας Αβραμίδης, η Σίσση Βωβού (από το Φεμινιστικό Κέντρο Αθήνας), ο Θόδωρος Κουτσουμπός (από τη ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ), ο Παναγιώτης Δημητράς (από την ΕΠΣΕ), ο Κώστας Γεωργόπουλος (Πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου), ενώ δεν έδωσαν χρόνο να καταθέσει ο Πέτρος Γιώτης (από την ΚΟΝΤΡΑ), ο Θόδωρος Βουρεκάς (από τους Εκπαιδευτικούς) κ.ά.

Εντύπωση προκάλεσε η εμφάνιση και κατάθεση του Αντώνη Φουντούρη, που ήρθε από το Ηράκλειο της Κρήτης, την ώρα που η σύζυγός του είναι βαριά άρρωστη, στην εντατική.

Ολοι οι μάρτυρες καθώς και ο σ. Παν. Βήχος, κονιορτοποίησαν το κατηγορητήριο της Ασφάλειας και κόλλησαν στον τοίχο τους σκευωρούς ασφαλίτες. Εισαγγελέας και πρόεδρος του δικαστηρίου αποφάνθηκαν: ΑΘΩΟΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΗΧΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ!

Όλη η οικογένεια του σ. Βήχου ήταν στο πλευρό του, όπως επίσης σύντροφοι από το Τμήμα Δικαιωμάτων Συνασπισμού, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, την Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά, την ΟΚΔΕ (Σπάρτακος), Κόντρα, Κομμουνιστικός Σύνδεσμος Εργατική Εξουσία, Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, EKKE, Κομμουνιστική Ανανέωση, Κόκκινο, Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55, Μαρξιστικη Τάση- εφημερίδα "Μαρξιστική φωνή", ΟΚΔΕ, ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ, ΜΕΤΩΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΜΕΡΑ)

Η συνέχεια τώρα στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, όπου θα πέσουν κεφάλια!

Χειροκροτήματα, φιλιά και αγγαλιές μέσα στο δικαστήριο και στη συνέχεια μία μπύρα σε παρακείμενο μαγαζάκι από γυναίκες του Φεμινιστικού Κέντρου Αθήνας και μελών του ΠΚ.

ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

ΑΘΩΩΘΗΚΕ Ο ΠΑΝ. ΒΗΧΟΣ

Όμως η ιστορία δεν τελειώνει ούτε εδώ!!!

Καινούργια κακουργηματική δίωξη εναντίον μου για «την πράξη της πορνογραφίας ανηλίκων!!!

Σύντροφοι

Υπάρχει το ενδεχόμενο, την ερχόμενη Πέμπτη 5 Μαρτίου, ένα χρόνο και δύο μήνες σχεδόν μετά την τελευταία αθώωσή μου από το δικαστήριο, μετά την άθλια σκευωρία της Ασφάλειας, να προφυλακισθώ!!! Βλέποντας, τα λομόγια της εξουσίας, ότι τα δικαστήρια δε με καταδικάζουν άλλαξαν τακτική. Με καλούν σε απολογία «για την πράξη της πορνογραφίας ανηλίκων, μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη», ώστε ο Ανακριτής να διατάξει την προφυλάκισή μου χωρίς δίκη!!! Το ακούτε; Πορνογραφία ανηλίκων εγώ, και ποιος ξέρει τι άλλο αφού μου έχουν φορτώσει όλο τον ποινικό κώδικα περί κακουργημάτων!!! Είναι γελασμένοι αν νομίζουν πώς θα με τρομάξουν. Θα τους νικήσω και αυτή τη φορά. Γιατί τώρα είμαι ακόμα πιο θυμωμένος και περισσότερο αποφασισμένος να ξεσκεπάσω την απίστευτη εκδικητικότητά τους εναντίον μου. Περισσότερα για την υπόθεση ΕΔΩ: ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑΣ - Σε δίκη ο Παναγιώτης Βήχος - ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΟΙ

Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα. ΈΚΤΑΚΤΟ: Καινούργια αυτεπάγγελτη κακουργηματική δίωξη εναντίων μου!!!

Καλούμαι την Πέμπτη το πρωί να καταθέσω στον Ανακριτή. Το εξωφρενικό είναι ότι αυτά τα έξι χρόνια δε με έχει καλέσει κανένας Ανακριτής να καταθέσω! Αυτό γίνεται τώρα αφού αθωώθηκα δύο φορές για την ίδια υπόθεση. Αυτή τη φορά με κατηγορούν για σωρεία κακουργηματικές πράξεις. ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΚΕΥΩΡΙΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ, ΚΡΑΤΟΥΣ;

Ίσως αυτό μου το ενημερωτικό κείμενο να είναι το τελευταίο! Ίσως την Πέμπτη το μεσημέρι να με πάνε στις Φυλακές!

Σύντροφος Επισκέπτης μου έγραψε στο Φόρουμ του ΠΚ.

«Βήχο,

είσαι αθώος και δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα. Και το ξέρουν καλά. Η όλη ιστορία γίνεται για να σου σπάσουν τα νεύρα, γιατί τα όργανα του αστικού κράτους γνωρίζουν καλά ότι οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και ότι ένας άνθρωπος μόνος του δύσκολα τις υπομένει.

Μην ανησυχείς (όσο αυτό είναι δυνατόν) και κοίτα να ηρεμήσεις (επίσης όσο είναι δυνατόν). Κι αν σε προφυλακίσουν προσπάθησε να αντέξεις. Μην τους κάνεις τη χάρη. Όταν θα πας στον εισαγγελέα να είσαι ήρεμος, συγκρατημένος και ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟΣ. Μην αρχίσεις μαρξιστική διαφώτιση στον εισαγγελέα. Κατά πάσα πιθανότητα ο συγκεκριμένος δεν γνωρίζει τίποτα για την υπόθεσή σου, δεν είναι μέσα στο κόλπο του μπάτσου-νταβατζή, στα μάτια του είσαι μόνο ένα όνομα με μια κατηγορία. Κατά πάσα πιθανότητα δεν γνωρίζει την ιστορία. Φρόντισε να έχεις μαζί σου ΤΙΣ ΑΘΩΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ των δικαστηρίων, αποδείξεις για την προσφυγή σου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς και κάποια στοιχεία που να δείχνουν ότι η πηγή των προβλημάτων σου είναι το ξεσκέπασμα του κυκλώματος. Μην τον βομβαρδίσεις με ιδεολογία, ούτε και με στοιχεία. Προσπάθησε να του δώσεις να καταλάβει. Μην πας εκεί προκατειλημμένος αρνητικά.

Να πας εκεί θεωρώντας τον ανακριτή ως ουδέτερο, ως υπάλληλο-διεκπεραιωτή μιας γραφειοκρατική δουλειάς. Ακόμα κι αν από τη συμπεριφορά του καταλάβεις πως είναι "στο κόλπο", μην παρασυρθείς και μην συμπεριφερθείς παρανοϊκά. Θυμήσου πως ό,τι κι αν παίζει από πίσω, είσαι αθώος και αυτό δεν αλλάζει.

Παρά τις μεγάλες πολιτικές μας διαφορές είμαστε μαζί σου.

Βάστα γερά!»

Του απάντησα ως εξής: «Οι συμβουλές του σ. Επισκέπτη, λίγο πιο πάνω είναι πέρα για πέρα σωστές. Συμβουλές ενός έμπειρου συντρόφου που τον ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά. Ακριβώς αυτή τη στάση θα κρατήσω και θα προσπαθήσω να τους αποδείξω με λίγα λόγια και με τα ανάλογα έγγραφα ότι η περίπτωσή μου είναι καραμπινάτη σκευωρία.

Οι αθωωτικές αποφάσεις, το έγγραφο του ΟΤΕ που αποδεικνύει ότι η ΓΑΔΑ ήξερε ότι δεν ήμουν εγώ αυτός που άφησε αποτύπωμα στο πορνοσάιτ και σκοπός τους ήταν από τη μία να χρησιμοποιηθεί αυτή η έφοδος και το τρισέλιδο της Εσπρέσσο που ακολούθησε σαν υπερασπιστικό χαρτί στο διοικητή που είχα καταγγείλει σα Σωματέμπορο – πράγμα που έγινε – γι’ αυτό εισέβαλλαν σπίτι μου 5 ημέρες πριν τη δίκη του μπάτσου. Δεύτερον για να μου στήσουν σκευωρία για την πολιτική μου δράση.

Ήδη επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη δίκη της Ελλάδας στο Ευρωδικαστήριο για τις ταλαιπωρίες που υποβάλλομαι.

Πρέπει να αναφέρω ότι μέσα στο βρώμικο κύκλωμα της δικαιοσύνης υπάρχουν και δικαστές ή εισαγγελείς και Ανακριτές που κάνουν έντιμα τη δουλειά τους. Απόδειξη οι αθωώσεις μου και η παραπομπή με βούλευμα εισαγγελέα – Ανακριτή του διοικητή με την κατηγορία της Σωματεμπορίας. Υπάρχουν οι καταθέσεις ενός αστυνομικού από το αστυνομικό τμήμα που υπηρετούσε ο διοικητής που επιβεβαίωναν τις καταγγελίες μου. Ένας παπάς (!) ένας δικαστικός κλητήρας, απλοί κάτοικοι του νησιού, 350 υπογραφές από ένα και μόνο χωριό κλπ.
Όλοι αυτοί όπως και ο πρόεδρος που με αθώωσε στην πρώτη δίκη και μου είπε ότι η διαδικασία αθώωσης του διοικητή και η απόφαση αθώωσής του είναι διάτρητη! Όλους αυτούς τους ευχαριστώ. Ήταν τίμιοι κι ας υπηρετούν ένα άτιμο σύστημα. Δε τους βάζω όλους στην ίδια κατηγορία.

Όπως και νάχει, όμως, την τιμή και αξιοπρέπειά μου θα την υπερασπιστώ όπως κι αν χρειαστεί. Κανένα κάθαρμα του Κράτους δε μπορεί να σπιλώσει έναν Κομμουνιστή. Μαζί μου είναι και σωματεία Καλλιτεχνών, οργανώσεις και Έλληνες από το εξωτερικό! Είναι οι σύντροφοι και οι φίλοι του Πολιτικού Καφενείου που και αυτό έχουν επιχειρήσει όχι λίγες φορές να το κλείσουν. Υπάρχουν κάθε λίγο πιέσεις στους κατόχους των Σέρβερ που μας «φιλοξενούν» με αποτέλεσμα κάθε λίγο να…μετακομίζουμε!

Είμαι ψύχραιμος αν και οργισμένος. Και φυλακή να με κλείσουν το ΠΚ θα μείνει ανοιχτό. Η ψυχή μου και η σκέψη μου θα παραμείνει ελεύθερη. Όπως είναι από τότε που κατάλαβα τον εαυτό μου.

Σας ευχαριστώ όλους. Είσαστε υπέροχοι και αυτό με κάνει πολύ δυνατό. Αν δε με προδώσει η υγεία μου θα είμαι παρών από όποιο μετερίζι.

Σύντροφοί μου».

Άλλος σύντροφος, ο ΝΤΑΝΤΟΝ συμπλήρωσε: «ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ - ΑΥΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΗΧΟΥ

Οι ¨συμβουλές ¨ του επισκέπτη είναι πιστεύω σωστές¨.

¨Όταν θα πας στον εισαγγελέα να είσαι ήρεμος, συγκρατημένος και ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟΣ. Μην αρχίσεις μαρξιστική διαφώτιση στον εισαγγελέα. Κατά πάσα πιθανότητα ο συγκεκριμένος δεν γνωρίζει τίποτα για την υπόθεσή σου, δεν είναι μέσα στο κόλπο του μπάτσου-νταβατζή, στα μάτια του είσαι μόνο ένα όνομα με μια κατηγορία. Κατά πάσα πιθανότητα δεν γνωρίζει την ιστορία. Φρόντισε να έχεις μαζί σου ΤΙΣ ΑΘΩΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ των δικαστηρίων, αποδείξεις για την προσφυγή σου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς και κάποια στοιχεία που να δείχνουν ότι η πηγή των προβλημάτων σου είναι το ξεσκέπασμα του κυκλώματος. Μην τον βομβαρδίσεις με ιδεολογία, ούτε και με στοιχεία. Προσπάθησε να του δώσεις να καταλάβει. Μην πας εκεί προκατειλημμένος αρνητικά.

Να πας εκεί θεωρώντας τον ανακριτή ως ουδέτερο, ως υπάλληλο-διεκπεραιωτή μιας γραφειοκρατική δουλειάς. Ακόμα κι αν από τη συμπεριφορά του καταλάβεις πως είναι "στο κόλπο", μην παρασυρθείς και μην συμπεριφερθείς παρανοϊκά. Θυμήσου πως ό,τι κι αν παίζει από πίσω, είσαι αθώος και αυτό δεν αλλάζει….¨

Συμπληρωματικά θα έλεγα ότι χρειάζεσαι ¨καλό δικηγόρο¨. Θα πρέπει να εξεταστεί και η περίπτωση για μήνυση για ¨ψευδή καταμήνυση ¨ , ¨αγωγή κακοδικίας¨ και όποιες άλλες δυνατότητες προσφέρει ο υπερασπιστικός μηχανισμός του Π.Κ.

Και οι ¨κρίνοντες κρίνονται¨ αυτή είναι μια αταλάντευτη δημοκρατική αξία.

Το γεγονός ότι το ίδιο το ¨σύστημα¨ διατάζει και ασκεί έρευνες για ¨δικαστικά παρακυκλώματα ¨ μας δίνει το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι πολλά μπορεί να συμβαίνουν ΚΑΙ στη δική σου περίπτωση.

Σε κανένα σκεπτόμενο άνθρωπο δεν μπορεί να διαφεύγει επίσης το γεγονός ότι όλη η δικαστική σου περιπέτεια ξεκίνησε , ακολούθησε , μετά από την καταγγελία που έκανες για δράση κυκλώματος σωματεμπορίας με την συνδρομή σωμάτων ¨ασφαλείας¨ που ακόμα και η ¨Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων¨ της αστυνομίας είναι αναγκασμένη να τα παρακολουθεί καθημερινά για το ¨ ήθος και την τιμιότητα τους ¨ . Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα παρέπεμψε ¨συναδέλφους¨ για σωματεμπορία με σκλάβες - ¨Σλάβες¨ .

Εσύ σαν πολίτης έκανες το καθήκον σου . Ακόμα και ¨εάν ήσουνα λάθος¨. Δηλαδή δικαστικά δεν αποδείχθηκε η καταγγελία σου. Όλοι ξέρουμε το πόσο δυσκολεύτηκε η Αμερικάνικη ¨δικαιοσύνη¨ να αποδείξει στο παρελθόν την ενοχή του Αλ-Καπόνε , τελικά για ¨φοροδιαφυγή¨ το καταδίκασαν …

ΕΥΘΗΜΟ ΜΝΕΙΑ θα έπρεπε να σου απονείμει η Αστυνομία και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την ενέργεια και την ευαισθησία σου αυτή , όπως κάνουν στα παιδάκια που βρίσκουν ένα πορτοφόλι και το παραδίδουν στους κατόχους του , και όχι αγωγές διάδοσης παιδικής πορνογραφίας… Εξάλλου δεν συνάδει και πολύ το γεγονός να είσαι πολέμιος της σωματεμπορίας και παράλληλα ρέκτης της πορνογραφίας – παιδεραστίας … Είσαι και δάσκαλος μουσικής κάποιες δεκαετίες. Δεν μπορεί κάποια παιδάκια θα το είχανε πει στη μαμά τους…

Πιστεύω ότι για να διαταχθεί ¨προφυλάκιση¨ πρέπει να υπάρχουν πέρα από τις ¨αποχρώσες ενδείξεις¨ , πολύ ισχυρές ενδείξεις για διάπραξη των συγκεκριμένων αδικημάτων ΚΑΙ να συντρέχουν επίσης σοβαροί λόγοι για :

-την ¨επανάληψη¨ των αδικημάτων αυτών στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα μέχρι την δίκη. Όμως έχουν παρέλθει πολλά χρόνια από τότε που κατηγορήθηκες αρχικά ( όπου στα περισσότερα άρθρα του Π.Κ. που αναφέρονται στο συγκεκριμένο έγκλημα αθωώθηκες ήδη δύο φορές ) και δεν έχεις τελέσει ¨νέο¨ σχετικό αδίκημα .

Εάν ήσουν ¨καθ΄έξιν ¨ εγκληματίας , από ¨πάθος ή διαστροφή¨ θα το είχες ήδη επαναλάβει…

Επίσης :

- να μην έχεις μόνιμο τόπο διαμονής και σταθερή μόνιμη επαγγελματική δραστηριότητα και παρουσία . Όμως εσύ και μόνιμη κατοικία έχεις και ¨εγνωσμένη προσωπικότητα ¨ είσαι .

- Κίνδυνος ¨διαφυγής ¨, εάν λάβουμε μάλιστα υπόψη (πρέπει να τονιστεί) και την κατάσταση της υγείας σου που απαιτεί σταθερή ιατρική παρακολούθηση από συγκεκριμένους θεράποντες ιατρούς , όπως και την φροντίδα της γυναίκας και της οικογένειας σου .

- Το γεγονός επίσης ότι έχεις προσφύγει σε Διεθνές Δικαστήριο , που αναγνωρίζει η Ελλάδα τη δικαιοδοσία του , για την υπόθεση που σε κατηγορούν , μαρτυρεί , αποδεικνύει , ότι δεν έχεις κανένα λόγο να διαφύγεις την οποιαδήποτε δίκη και ποινή , αντίθετα , επιζητάς τη δίκη και την τελική σου δικαίωση , ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ – ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ … , ούτε κίνδυνος , ¨συσκότισης¨ ή ¨επανάληψης ¨ ενός αδικήματος για το οποίο κατηγορείσαι με ομιχλώδης αποχρώσες ενδείξεις , και σίγουρα δεν είσαι ένοχος μέχρι μία τελεσίδικη δικαστική κρίση και απόφαση ( ¨… ο κάθε πολίτης δικαιούται τον δικαστή του…που σίγουρα δεν είναι η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ εξουσία … ).

Δεν κατάλαβα καλά για την παραβίαση ποιων άρθρων του Π.Κ. σε παρέπεμψαν και αθωώθηκες …και τώρα ¨αυτεπάγγελτα¨ ο εισαγγελέας σου ασκεί νέα δίωξη , για την ίδια υπόθεση , για την παραβίαση ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ άρθρων του Π.Κ. ;

Πως γίνεται στις πρώτες δύο δίκες να έκαναν ¨λάθος¨ και να μην σε είχαν παραπέμψει και για τα άρθρα που συμπληρωματικά σε παραπέμπουν σήμερα ;

Τώρα τους ήλθε η ¨θεία επιφώτιση ¨ ;

Πως δικαιολογείται η αρχική τους ¨αμέλεια¨ να σε κατηγορήσουν αρχικά με λιγότερα άρθρα του Π.Κ. και… στη συνέχεια , μετά την αθώωση σου , να σε παραπέμπουν ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ για παραβίαση πρόσθετων άρθρων του Π.Κ. ;;;

Εάν τα πράγματα συμβαίνουν έτσι όπως τα λέω και τα αντιλαμβάνομαι , τότε η νέα αυτή πράξη παραπομπής θα έπρεπε , κατά τη γνώμη μου , να προστεθεί , σαν συμπληρωματικό αποδεικτικό στοιχείο κακομεταχείρισης σου , στην προσφυγή που έχεις κάνει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου.

Προφυλάκιση δεν βλέπω , εκτός εάν θέλουν προκλητικά να ξεπεράσουν κάθε όριο λογικής και δικαίου. Όμως προσοχή , μπορεί να διατάξουν ¨απαγόρευση εξόδου¨ από την χώρα ή να ζητήσουν ποσό χρηματικής εγγύησης ( ίσως και μεγάλο για να σε πιέσουν ) μέχρι την παρουσίαση σου στη δίκη. Σε αυτό θα πρέπει να είσαι έτοιμος. Είναι ικανοί να σε κρατάνε μέχρι να βρεις τα χρήματα.

Η ¨Δικαιοσύνη¨ συμβαίνει πολλές φορές , στην κυριολεξία της λέξεως , να είναι τελείως ΤΥΦΛΗ».

Τέλος, άλλος Επισκέπτης συμπλήρωσε: «Παιδιά στο στόχο μας: Στηρίζουμε το Βήχο και προσπαθούμε να τον καθησυχάσουμε, όχι επειδή υποτιμούμε την κατάσταση, αλλά για να είναι ήρεμος να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Βήχο σου κάνουν ψυχολογικό πόλεμο. Δεν χρειάζεται να σου τα λέμε εμείς, το έχεις ήδη καταλάβει. Σε θέλουν τρομοκρατημένο και παραιτημένο, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΧΑΡΗ. Δεν είναι η προσωπική σου κόντρα με έναν που απλά μπήκες στα χωράφια του αυτή η υπόθεση, είναι η πάλη του έντιμου αριστερού, συνειδητοποιημένου πολίτη ενάντια στην αυθαιρεσία και στην καταπίεση.

Δεν είμαι νομικός και ούτε ξέρω τι γίνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις. Μια γνώμη θα σου πω αλλά εννοείται πως πρέπει να την συζητησεις με κάποιον δικηγόρο:

Ο ανακριτής ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΕΙ. Δίκη θα κάνει το ενδεχόμενο δικαστήριο. Μόνο στο δικαστήριο θα αποδειχθεί το αν είσαι ένοχος ή οχι γι' αυτό που σε κατηγορούν (μιλάμε για την νομική ενοχή, όχι για την ουσιαστική, αφού όλοι ξέρουμε πως δεν έχεις σχέση μ' αυτά που σε κατηγορούν!). Κατά τη γνώμη μου ο ανακριτής απλά καλείται να κάνει μια εκτίμηση της κατάστασης, ώστε (α) να κρίνει εάν όντως υπάρχει κάποια υπόσταση στις κατηγορίες ώστε να παραπέμψει σε δίκη, και (β) εάν κρίνει πως πρέπει να παραπεμφθείς σε δίκη να αποφασίσει εάν πρέπει να προφυλακιστείς ώστε να αποφευχθεί Ι. επανάληψη του αδικήματος, ΙΙ. φυγή από τη χώρα, ΙΙΙ. άλλος σοβαρός λόγος που δεν μπορώ να φανταστώ.

Τα παραπάνω είναι η εικόνα που έχω εγώ, σε παρακαλώ να συμβουλευτείς νομικό!

Οπότε:

α) Προσπάθησε να πείσεις, να αποδείξεις με στοιχεία ότι οι κατηγορίες δεν ευσταθούν. Αποδείξεις υπάρχουν: Έχεις αθωωθεί σε παλιότερα δικαστήρια, έχεις μάρτυτες, έχεις χιλια-δυο, κι επιπλέον έχεις και ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ (ενδείξεις είναι, όχι αποδείξεις) ότι σε κυνηγάνε εξ'αιτίας των αποκαλύψεων που είχες κανει. Δείξτα όλα αυτά με στόχο να αποδείξεις στον ανακριτή ότι πρόκειται για ψυχολογικό πόλεμο.

β) Εάν δεν πειστεί, ή αν θέλει να φτάσει στο δικαστήριο η υπόθεση για να διαλευκανθεί πλήρως, προσπάθησε να του δείξεις πως δεν υπάρχει λόγος για προφυλάκιση. Αν έχει αμφιβολίες, ξεκαθάρισέ του ότι δεν έχεις σκοπό να εγκαταλείψεις τη χώρα, ότι μπορεί να μην εμπιστεύεσαι τον ταξικό χαρακτήρα της αστική δικαιοσύνης, αλλά ΕΝΑΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΑΕΙ ΤΗ ΜΑΧΗ, ΔΕΝ ΠΕΤΑΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ, ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ!!! Δείξ' του ποια είναι η ηθική σου,δείξ' του την αξιοπρέπειά σου!

Τέλος φίλε Βήχο, παρά τις τεράστιες ιδεολογικές μας διαφορές να ξέρεις πως είμαστε μαζί σου.

Για να σου φτιάξω λίγο τη διάθεση κλείνω με ένα τραγούδι και λίγο χιούμορ:

Μπορεί να μην έχεις μαλλιά αλλά ωστόσο το τραγούδι σου το αφιερώνω:

Μαλλιά σγουρά, μαλλιά κοράκου χρώμα
που ανέμιζε ο αγέρας στα ζερβά
σας αγαπούσα πάντοτε και τώρα
η δόλια μου καρδιά στενάζει και πονά.

Πάει καιρός που έβγαινες στους δρόμους
τη σκούφια φόραγες λεβέντικα στραβά
και τα μαλλιά χυτά πάνω στους ώμους
τ’ ανέμιζε ο αγέρας στα ζερβά.

Θά ‘ρθουν καιροί, καιροί ευτυχισμένοι
σκλάβοι δε θα ‘ναι τότε οι λαοί
θα ζούμε τότε πια αδελφωμένοι
σε μια ελεύθερη ειρηνική ζωή.

Εγώ Άη-Στράτη δε φοβάμαι
είναι κι αυτή μια Ελληνική γωνιά
τα μαύρα τα μαλλιά μας κι αν ασπρίσαν
δε μας τρομάζει η βαρυχειμωνιά.

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!!!»

Και τα Βιντεάκια στο youtube ωραίο σύντροφε.κι εδώ αν θέλετε
http://www.youtube.com/watch?v=CuaBbMLGD44
http://www.youtube.com/watch?v=6vMCRdzC0s8&feature=related ώ, σε μουυ σ. Παναγιώτη Βήχου (απαγγέλει ο υπέροχος Εμπειρίκος)
http://www.youtube.com/watch?v=Ya9_gZz34Rs&feature=related
Παν. Βήχος: Καινούργια κακουργηματική δίωξη εναντίoν μου!!!

Ούτε κι εδώ, όμως, τελειώνει η ιστορία.

Συντρόφια μου. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ - ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ

Συνεχίζεται……………

4 Μαρτίου 2009

ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΚΕΥΩΡΙΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ, ΚΡΑΤΟΥΣ;



ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΚΕΥΩΡΙΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ, ΚΡΑΤΟΥΣ;


Το Κράτος που περιφρουρεί την κυριαρχία του χρήματος είναι το Κράτος
όπου οι μαστροποί βρίσκονται φύσει και θέσει στην εξουσία!


Την Πέμπτη 5 Μαρτίου πρέπει να εμφανιστώ στο
γραφείο του Ανακριτή, Παναγιώτη Καρακωνσταντή στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, στο
κτίριο 9, στον 1ο Όροφο στο γραφείο 106! Μετά από δύο αθωώσεις μου
από τις σκευωρίες της Ασφάλειας για την καταγγελία μου εναντίον Σωματέμπορου
διοικητή της αστυνομίας και την πολιτική και συνδικαλιστική μου δράση,
κατηγορούμαι τώρα για 14…κακουργήματα (!!!) για «την πράξη της πορνογραφίας
ανηλίκων»!!! Η "Καθολική πόρνη και καθολική μαστρωπός" – κατά τον Μαρξ
- εξουσία με κατηγορεί για το αδίκημα που κατήγγειλα το «άξιο τέκνο» της
αστυνομίας. Να σημειώσω ότι ο κ. Ανακριτής με καλεί σε «απολογία» μετά από 6
χρόνια από τη…διάπραξη των…κακουργημάτων!!! Δεν είναι μόνο τραγικό:Το
Κράτος που περιφρουρεί την κυριαρχία του χρήματος είναι το Κράτος όπου οι
μαστροποί βρίσκονται φύσει και θέσει στην εξουσία
!
normal">ΈΚΤΑΚΤΟ: Καινούργια αυτεπάγγελτη κακουργηματική δίωξη εναντίων μου!!!

ΒΗΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αμέσως μετά τη δεύτερη αθώωσή μου από τα δικαστήρια τους (στις 7 Ιανουαρίου 2008), αναγκάστηκα να καταφύγω στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Η αρρώστια μου που σε ένα μεγάλο ποσοστό οφείλεται και στη συνεχή ταλαιπωρία από το 1998 που κατήγγειλα ένα διοικητή της αστυνομίας σε νησί (ο οποίος όπως μαθαίνω έχει πάρει βαθμούς και ζει πλουσιοπάροχα σε άλλο νησί) δε με έχουν αφήσει σε χλωρό κλαρί!

Το διοικητή αυτόν που σε συνεργασία με δύο καταστηματάρχες νυκτερινών κέντρων και σωματέμπορων, πουλούσε και εξέδιδε κοριτσάκια 16 έως 18 χρονών από την Ουκρανία, ΤΟΝ ΑΘΩΩΣΑΝ! Στη δίκη αυτή κατέθεσε ακόμα και αστυνομικός του τμήματος που υπηρετούσε ο διοικητής και επιβεβαίωσε αυτά που έγραψα στη ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, καταγγέλλοντας εγγράφος τους σωματέμπορους.

(KYKΛΩΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ) http://politikokafeneio.com/somatemporoi/somatemporoi.htm

Υπέρ μου κατέθεσαν δεκάδες μάρτυρες, οι περισσότεροι από το νησί και υπέρ του διοικητή, μόνο 2!!! Οι δύο άλλοι σωματέμποροι!!! Ο διοικητής αυτός ΑΘΩΩΘΗΚΕ και μου έκανε αγωγή ζητώντας 200 εκατομμύρια δραχμές! Τόσο θράσος.

Μετά από το δημοσίευμά μου έκανε εκπομπή ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στην οποία εγώ δεν πήγα γιατί αυτού του είδους οι δημοσιογράφοι δε μου αρέσουν καθόλου, (απλά μίλησα σε ένα δημοσιογράφο του και πρόβαλαν την ομιλία μου στην εκπομπή του), διατάχτηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης έρευνα. Η μεν ΕΔΕ της αστυνομίας τον έβγαλε αθώο όμως μία ανακρίτρια και μία εισαγγελέας που έκαναν παράλληλες έρευνες τον παράπεμψαν ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ με την κατηγορία της σωματεμπορίας και άλλες κατηγορίες, μαζί με δύο ακόμα αστυνομικούς που εγώ δε γνώριζα. Κατά τη διάρκεια που οι δίκες εναντίον του αναβάλλονταν συνέχεια με δική του υπαιτιότητα (εγώ δεν έλειψα από καμία και γίνονταν στη Σύρο, όχι στην Αθήνα) ο διοικητής από υπαστυνόμος έγινε αστυνόμος!!! Πήρε προαγωγή ενώ ήταν υπόδικος για σωματεμπορία. Μου διαμήνυσε τότε, όπως και πολλοί άλλοι από τη ΣΑντορίνη ότι αυτό που έκανα (να τον καταγγείλω) ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΩ ΑΚΡΙΒΑ. Ένας Μητροπολίτης της περιοχής που τον είχε καταγγείλει και αυτός διώχτηκε από την περιοχή και δίκη δεν έγινε ποτέ!!! 350 υπογραφές κατοίκων ενός μόνο χωριού (το Βόθωνα) που στάλθηκαν σε αρμόδιους του κράτους, και αφορούσαν αυτή την υπόθεση σωματεμπορίας, δε λήφθηκαν από κανέναν υπόψιν!!! Σκεφθείτε τώρα τη πλάτες έχει ο εν λόγω κύριος και που έμπλεξα.

5 ημέρες πριν γίνει τελικά η δίκη του (το 2003) αφού αλλιώς θα παραγραφόταν, εισέβαλε στο σπίτι μου η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με επικεφαλής τον κ. Σφακιανάκη, μία δικηγόρο έναν αστυνομικό με το όπλο προτεταμένο (!!!) και έναν τεχνικό των κομπιούτερ της ΓΑΔΑ. Μου είπαν ότι υπάρχει μία καταγγελία από κάποια δικηγόρο στο Ηράκλειο της Κρήτης ότι σε κάποιο δικό μου πορνοsite (!!!) υπήρχε το τηλέφωνό της το οποίο σύμφωνα με τους "ράμπο της αστυνομίας" είχε το δικό μου αποτύπωμα!!!

Μου διέλυσαν το κομπιούτερ, μου πήραν το σκληρό δίσκο και μου είπαν να υπογράψω πάνω στο σκληρό δίσκο!!! Είπα στην εισαγγελέα να τους υποχρεώσει να μου δώσουν ένα αντίγραφο του σκληρού δίσκου ώστε ούτε εγώ να πω ότι μου βάλανε κάτι μέσα για να με τυλίξουν, ούτε αυτοί να μου βάλουν ότι θέλουν. Ο κ. Σφακιανάκης μου είπε ότι είναι γιος Παπά και ότι αυτά δε τα κάνει η αστυνομία!!! Η δική μου απάντηση ήταν ότι δεν υπογράφω το σκληρό δίσκο γιατί ακριβώς είναι γιος παπά και γιατί ακριβώς αυτά κάνει η αστυνομία. Στήνει σκευωρίες. Δε μου έδωσαν αντίγραφο, ούτε μου επέστρεψαν το σκληρό δίσκο, 6 χρόνια τώρα!!!

Τότε η ασφάλεια διέρευσε στην Espresso που κυκλοφόρησε με τρεις σελίδες να αναφέρονταν σε μένα, (με φωτογραφίες μου), τα εξής: Το δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso της 23 Φεβρουάριου 2003 που πάνω του στηρίχτηκε η υπεράσπιση των κατηγορουμένων (του Διοικητή της αστυνομίας και των δύο πολιτών) για μαστροπεία, στη δίκη που έγινε στη Σύρο.

«ΚΥΚΛΩΜΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΑΡΤΙ ΟΡΓΙΩΝ

(Σύλληψη γνωστού μουσικού που φωνάζει «είμαι αθώος»)

«Κύκλωμα που είχε απλώσει τα πλοκάμια του στο Ιντερνετ οργάνωνε ομαδικά ερωτικά όργια και «βραδιές ακολασίας» μέσω του Διαδίκτυου! Μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων και συγκεκριμένων ιστοσελίδων του Ιντερνετ τα μέλη του κυκλώματος οργάνωναν βραδιές ακολασίας και «πάρτι ηδονής» στα οποία έπαιρναν μέρος οι μυημένοι, πολλοί από αυτούς μέλη της αθηναϊκής κοινωνίας και πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας!

Το κύκλωμα αποκάλυψε νεαρή δικηγόρος από την Κρήτη, όταν το τηλέφωνο της βρέθηκε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του κυκλώματος και δεκάδες άγνωστοι άρχισαν να της τηλεφωνούν και να την προσκαλούν στις ομαδικές συνευρέσεις. Η δικηγόρος κατήγγειλε τα πάντα στην αστυνομία και με τα στοιχεία που έδωσε ξεκίνησε μεγάλη έρευνα που έφτασε στους οργανωτές των οργίων. Η αστυνομία εμπλέκει στην όλη υπόθεση το γνωστό μουσικό Παναγιώτη Βήχο, ο οποίος όμως υποστηρίζει ότι έχει στηθεί πλεκτάνη εις βάρος του, λόγω της δράσης του στο αριστερό κίνημα.

ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
Αγγελίες καυτές, ερεθιστικές ακόμα και από το περιεχόμενο τους, έμπαιναν σε ιστοσελίδες του Ιντερνετ και καλούσαν όσους χρήστες του Διαδίκτυου ενδιαφέρονταν να… δηλώσουν συμμετοχή σε οργιαστικά πάρτι και ολονύχτια γλέντια ακολασίας! Προφανώς η δουλειά προχωρούσε κανονικά και τα ραντεβού για ομαδικές συνευρέσεις κλείνονταν ανεμπόδιστα, ως τη στιγμή που στην υπόθεση μπήκε άθελα της μια νεαρή, αλλά αποφασιστική και δυναμική δικηγόρος. ….
ΠΟΛΥΜΗΝΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ
Οι «ράμπο» του Ιντερνετ ασχολούνται εδώ και μήνες με την «ηλεκτρονική σπείρα» που χρησιμοποιώντας ειδικά site οργανώνει πάρτι οργίων, ενώ παράλληλα δημοσιεύει Αγγελίες αντρών και γυναικών που επιθυμούν «νύχτες ακολασίας». Πρόκειται, όπως λένε αξιόπιστες πληροφορίες, για μια ιδιαίτερα σοβαρή σπείρα που «δούλευε» μέσω τριών συγκεκριμένων site και είχε απλώσει τα πλοκάμια της σε ολόκληρη την Ελλάδα. Με αφορμή την καταγγελία της νεαρής δικηγόρου η έρευνα τους κινήθηκε σε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, την υπόθεση ανέλαβαν οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η ιστορία αξιολογήθηκε ως «άκρως επικίνδυνη» και οι έρευνες ξεκίνησαν αμέσως με άκρα μυστικότητα. Σκοπός των «ραμπο» ήταν να βρουν από ποιον ηλεκτρονικό υπολογιστή τοποθετήθηκε η συγκεκριμένη αγγελία. Όμως ψάχνοντας σε βάθος ανακάλυψαν πως μέσω τριών συγκεκριμένων sites διοργανώνονται και πάρτι οργίων.
ΟΡΓΙΑ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ 2 ΕΥΡΩ!
Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πήγες, εντοπίστηκε συγκεκριμένη αγγελία στην οποία αναφερόταν πως «στις 10 Δεκεμβρίου διοργανώνεται πάρτι οργίων με γενική είσοδο 2 Ευρώ». Για δυο ολόκληρους μήνες οι αξιωματικοί της Ασφάλειας προσπαθούσαν να βρουν το ηλεκτρονικό αποτύπωμα του δράστη. Έψαχναν δηλαδή μέσω ειδικών προγραμμάτων να εντοπίσουν τις «άστοχες» κινήσεις ανθρώπου που τοποθέτησε την αγγελία. Κι αυτό γιατί όποιος μπαίνει στο Ιντερνετ, αφήνει πίσω του ηλεκτρονικά αποτυπώματα. Όμως, όπως τονίζουν οι αστυνομικοί, ο άνθρωπος αυτός είχε πολύ μεγάλες γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών και ήταν ιδιαίτερα δύσκολος ο εντοπισμός του, καθώς κατάφερνε να εξαφανίζει όλα τα ίχνη του. Ωστόσο οι «on line” αστυνομικοί απέδειξαν ότι είναι ανώτεροι του, αφού εκμεταλλεύτηκαν ένα αποτύπωμα του και κατάφεραν να ξετυλίξουν το κουβάρι της απίστευτης ιστορίας. Μόλις κατάφεραν να βρουν το στίγμα του, με περαιτέρω ψηφιακή έρευνα εντοπίστηκε τελικά ο άνθρωπος που κατάρτισε τη συγκεκριμένη αγγελία και την έθεσε στη διάθεση των χρηστών του Ιντερνετ.

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ

Στη συνέχεια οι άντρες της Ασφάλειας εντόπισαν το συγκεκριμένο άνθρωπο και χθες στις 11 το πρωί έκαναν «έφοδο» στο σπίτι του. Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ παρουσία εισαγγελέα ερεύνησε το διαμέρισμα του Παναγιώτη Βηχου. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, τα βιβλία και τα CDs του γνωστού μουσικού και υπεύθυνου του διαδικτυακου site «Αντιπληροφόρησης» (http://politikokafeneio.com ) έγιναν «φύλλο και φτερό» από τους αστυνομικούς προκειμένου να εντοπιστούν ενοχοποιητικά στοιχεία. Λίγη ώρα αργότερα προσήγαγαν τον κ. Βήχο στη ΓΑΔΑ. Αφού κατέθεσε για αρκετές ώρες και απάντησε σε συγκεκριμένες ερωτήσεις των αστυνομικών, στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς να διευκρινιστεί αν εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να ασκήσει διώξεις εις βάρος συγκεκριμένων ανθρώπων. Μάλιστα μόλις το κουβάρι της περίεργης υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται και οι αξιωματικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος εντόπισαν τους ύποπτους, τα τρία «πονηρά» sire έπεσαν και δεν ανοίγουν. Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί εάν αυτό έγινε με πρωτοβουλία των ειδικών αστυνομικών ΄η των ανθρώπων που διαχειρίζονται τις συγκεκριμένες ηλεκτρονικές σελίδες».
http://politikokafeneio.com/somatemporoi/siros1610.htm

Το εξωφρενικό είναι ότι αυτά τα έξι χρόνια δε με έχει καλέσει κανένας Ανακριτής να καταθέσω! Αυτό γίνεται τώρα αφού αθωώθηκα δύο φορές για την ίδια υπόθεση. Αυτή τη φορά με κατηγορούν για σωρεία κακουργηματικές πράξεις. Άξιος ο μισθός τους.

Προ ημερών κάποιος δημοσιογράφος μου είχε πει ότι έχει πληροφορίες πως θα με καλέσουν σε ανάκριση και ο Ανακριτής θα διατάξει την...προφυλάκισή μου!!! Αφού δεν μπόρεσαν να με κλείσουν φυλακή με τα δικαστήρια πάνε τώρα δια της πλαγίας οδού! Να με κλείσουν μέσα για μήνες ή και χρόνια μέχρι να γίνει δίκη και να αθωωθώ ξανά! Γιατί θα αθωωθώ. Δεν έχω κάνει τίποτα από ότι με κατηγορούν και το ξέρουν.

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει ακόμα είναι ότι το στόμα των πραγματικών κομμουνιστών, αυτών που δε συμβιβάστηκαν με την αστική εξουσία, δε θα το κλείσουν ποτέ. Οι μέθοδοι τους - αντάξιοι αυτών που τις πραγματοποιούν - δε θα περάσουν. Και αυτό δεν είναι ένα σύνθημα εντυπωσιασμού. Είναι βαθιά πεποίθηση.

2009

Καινούργια αυτεπάγγελτη κακουργηματική δίωξη εναντίων μου!!!



Καινούργια
κακουργηματική δίωξη εναντίον μου για «την πράξη της πορνογραφίας ανηλίκων!!!


Σύντροφοι

Υπάρχει το ενδεχόμενο, την ερχόμενη Πέμπτη
5 Μαρτίου, ένα χρόνο και δύο μήνες σχεδόν μετά την τελευταία αθώωσή μου από το
δικαστήριο, μετά την άθλια σκευωρία της Ασφάλειας, να προφυλακισθώ!!!
Βλέποντας, τα λομόγια της εξουσίας, ότι τα δικαστήρια δε με καταδικάζουν
άλλαξαν τακτική. Με καλούν σε απολογία «για την πράξη της πορνογραφίας
ανηλίκων, μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη», ώστε ο Ανακριτής να διατάξει την
προφυλάκισή μου χωρίς δίκη!!! Το ακούτε; Πορνογραφία ανηλίκων εγώ, και ποιος
ξέρει τι άλλο αφού μου έχουν φορτώσει όλο τον ποινικό κώδικα περί
κακουργημάτων!!! Είναι γελασμένοι αν νομίζουν πώς θα με τρομάξουν. Θα τους
νικήσω και αυτή τη φορά. Γιατί τώρα είμαι ακόμα πιο θυμωμένος και περισσότερο
αποφασισμένος να ξεσκεπάσω την απίστευτη εκδικητικότητά τους εναντίον μου.
Περισσότερα για την υπόθεση ΕΔΩ:




ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑΣ

-


Σε
δίκη ο Παναγιώτης Βήχος

-


ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΟΙ
-




ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑΣ

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ

ΜπολσεΒήχος Παναγιώτης

Κάνω αυτή την Ενημέρωση στο Κεντρικό του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ, με αυτή την ιστορία, παρά τις συμβουλές δικηγόρων και φίλων!!! Δε θα φοβηθώ εγώ κανέναν όσο ψηλά και αν βρίσκεται, όσες σκευωρίες και αν στηθούν εναντίον μου. Μετά από 6 χρόνια που κατάσχεσαν το σκληρό μου δίσκο και μετά τις αλλεπάλληλες αθωώσεις μου, από τα δικά τους δικαστήρια, αφού δε μπορούσαν να στηρίξουν τις κατηγορίες τους, τα φυντάνια της ΓΑΔΑ και των εισαγγελέων ξαναχτυπούν!!!

Με κατηγορούν τώρα για σωρεία… κακουργημάτων!!! Αν δεν ήταν τραγικό γι’ αυτόν που βρίσκεται σ’ αυτή τη θέση, τη δική μου, θα ήταν για γέλια.

Το Κράτος των μιζαδόρων, των λαμόγιων και της διαφθοράς, το κράτος που στις θέσεις των σωμάτων Ασφαλείας (ανασφάλειας) έχουν κουρνιάσει δολοφόνοι παιδιών, ψυχοπαθείς που πυροβολούν αθώους, Σωματέμποροι που καταγγέλλονται ακόμα και από αστυνομικούς που υπηρετούν στα συγκεκριμένα τμήματα, σκευωρεί και χουνταίοι εισαγγελείς, όλος ο συρφετός της βρώμας και της δυσωδίας, δεν εννοεί να με αφήσει ήσυχο από το 1998 που κατήγγειλα τους Σωματέμπορους, μέχρι σήμερα.

Με κυνηγούν γιατί είμαι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ και θα παραμείνω μέχρι να πεθάνω. Γιατί θα τους πολεμάω μέχρι να βγει η ψυχή μου. Με κυνηγούν ακριβώς γιατί δε τους μοιάζω, δεν ενσωματώθηκα στο βρώμικο σύστημά τους, δεν πλούτισα (ενώ θα μπορούσα) εκμεταλλευόμενος ευκαιρίες αλλά σε βάρος της αξιοπρέπειάς μου και της ηθικής μου.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν πώς θα με τρομάξουν. Αντίθετα με έχουν εξαγριώσει και θυμώσει όσο δεν γίνεται. Οι πόρνοι της εξουσίας (πολιτικής, δικαστικής και αστυνομικής) δε μπορούν να με βρωμίσουν με την αντάξιά τους κατηγορία για πορνογραφία ανηλίκων! Το ακούτε; Πορνογραφία ανηλίκων και ποιος ξέρει τι άλλο αφού μου έχουν φορτώσει όλο τον ποινικό κώδικα περί κακουργημάτων.


Θα τους νικήσω και αυτή τη φορά. Γιατί τώρα είμαι πιο θυμωμένος από κάθε άλλη φορά και αποφασισμένος να τους ρεζιλέψω ακόμα μία φορά.

Ας πάρουμε πάλι τον στενό, όπως αποκαλύπτεται, εναγκαλισμό των φρουρών του Κράτους, του νόμου και της ατομικής ιδιοκτησίας με το κράτος της "νύχτας", το νόμο της Μαφίας και την ατομική ιδιοκτησία δυστυχισμένων θηλυκών υπάρξεων - κατά προτίμηση ανηλίκων βαλκανικής ή άλλης σλαβικής καταγωγής. Του κράτους που χρησιμοποιεί το παρακράτος εκεί όπου δεν μπορεί το ίδιο να εκτεθεί, ώστε να πετάει χειροβομβίδες σε Στέκια Μεταναστών, να πυροβολεί και δολοφονεί 15χρονα και να δικάζει 14χρονα με τον αντιτρομοκρατικό Νόμο!!! Προς τί η έκπληξη; Γιατί να μη βάλει πείσμα να μου κλείσει το στόμα; Να εκδικηθεί που διαπόμπεψα ένα «εξαίρετο τέκνο της αστυνομίας» καταγέλλοντάς το σαν Σωματέμπορο;

Δεν ζούμε στην καπιταλιστική κοινωνία όπου το χρήμα είναι Θεός και ταυτόχρονα η κατ΄ εξοχήν πορνεία; Δεν το ΄χει πει, με αθάνατα λόγια, ο Σαίξπηρ;

Χρυσάφι γυαλιστερό...

...ορατή θεότητα

...εσύ πόρνη κοινή του γένους των ανθρώπων

(Τίμων ο Αθηναίος)

Στα λόγια αυτά στηρίχτηκε ο Μαρξ για να σηκώσει το πέπλο μυστηρίου της αστικής πολιτικής οικονομίας και ν΄ αποκαλύψει το μυστικό του χρήματος: "Καθολική πόρνη και καθολική μαστρωπός" (Χειρόγραφα του 1844).

Το Κράτος που περιφρουρεί την κυριαρχία του χρήματος είναι το Κράτος όπου οι μαστροποί βρίσκονται φύσει και θέσει στην εξουσία!

Όπως, όμως, το κεφάλαιο κρύβει προσεκτικά τα μυστικά του, έτσι σκεπάζει και τούτη την αλήθεια - την αλήθεια του.

Όταν έγινε η προσαγωγή μου το 2003 στη ΓΑΔΑ, έγινε με το επιχείρημα ότι δημοσίευσα σε πορνοσάιτ ένα τηλέφωνο μιας δικηγόρου από το Ηράκλειο της Κρήτης! Το τηλέφωνο αυτό υποτίθεται ότι το δημοσίευσα με το ψευδώνυμο nana69! Οι Φυλλάδες έγραψαν ότι οι ράμπο της ΓΑΔΑ προσπαθούσαν ένα εξάμηνο να βρουν το «αποτύπωμα» του υπολογιστή από τον οποίο γράφτηκε το τηλέφωνο και τελικά κατάφεραν να το εντοπίσουν! Ήταν το δικό μου αποτύπωμα είπαν οι ειδικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος! Έτσι…ξετυλίχθηκε το κουβάρι!
Τώρα, φαίνεται, ότι ο υπερβάλλων ζήλος που επιδεικνύουν τα όργανα του Κράτους στην εξάσκηση της εξουσίας ως μαστροπείας πήρε τέτοιες διαστάσεις που το μυστικό παραβιάζεται. Το θέμα δεν είναι απλώς ποσοτικό, η υπερβολική δηλαδή διόγκωση αυτής της πορνικής πρακτικής του Κράτους. Κάτι άλλαξε και αλλάζει και τα πράγματα έρχονται στη φόρα.

Ο Μαρξ είχε μιλήσει (στην "18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη") γι΄ αυτή την αναπαραγωγή του λούμπεν προλεταριάτου στις κορφές της αστικής κοινωνίας". Συνέδεσε την άνοδο του υποκόσμου στις κορυφές και την άμεση διαπλοκή του με το αστικό Κράτος, με το βοναπαρτιστικό εκφυλισμό της αστικής δημοκρατίας: την αποδέσμευση της εκτελεστικής εξουσίας από τη νομοθετική εξουσία και την όρθωση του κράτους πάνω από την κοινωνία σε συνθήκες όξυνσης των κοινωνικών ανταγωνισμών και ταξικής πόλωσης.

Αν κάτι τέτοιο διέβλεπε ο Μαρξ στα μέσα του 19ου αιώνα, στο απόγειο του καπιταλισμού, σήμερα, στις αρχές του 21ου αιώνα, στην προχωρημένη φάση της παρακμής του συστήματος, γίνεται κυρίαρχη τάση.

Ο κυρίαρχος χρηματιστικός - οικονομικός παρασιτισμός, η σήψη του μεταψυχροπολεμικού κόσμου, η ασύλληπτη τραγωδία εκατομμυρίων ανθρώπων που γνωρίζουν στα ερείπια του σταλινισμού όλη τη φρίκη μιας βάρβαρης απόπειρας καπιταλιστικής παλινόρθωσης, τα μαζικά μεταναστευτικά ρεύματα των αποκλήρων που κρούουν τις πόρτες της Ευρώπης, η ανάγκη της καπιταλιστικής εξουσίας να ελέγξει την κίνηση, την ζωή και το θάνατο μαζικών πληθυσμών στο όριο της επιβίωσης, η μορφή της βιο - εξουσίας που παίρνει η εξουσία, η κρίση της ίδιας της αστικής εξουσίας - αυτές είναι κάποιες από τις γενικές ουσιώδεις τάσεις που βρίσκονται πίσω από το παρόν κύμα αστυνομικής θηριωδίας και διαφθοράς σε βάρος, κυρίως, μεταναστών και αγωνιστών της Αριστεράς.

Δεν πρόκειται για "εξαιρέσεις", για "μεμονωμένες περιπτώσεις" κάποιων μπάτσων. Το κακό βρίσκεται στον ίδιο τον ταξικό - ιστορικό χαρακτήρα της εξουσίας του κεφαλαίου: μιας βιοεξουσίας που ελέγχει ζωές και κορμιά, σήμερα σε πορνεία, αύριο σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ελπίδα για ζωή υπάρχει μόνο στην προοπτική της καθολικής απελευθέρωσης απ΄ την αρπάγη αυτού "του πιο παγερού απ΄ όλα τα τέρατα".

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ

ΜπολσεΒήχος Παναγιώτης

2009

ΦΑΣΙΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΝΑΛΗ!



ΦΑΣΙΣΤΟΓΡΑΦΟΙ
ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΝΑΛΗ!

Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα
ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ το Μάρτη του 1996, όταν βρισκόμουνα στη Ζάκυνθο. Εκεί
πληροφορήθηκα το δημοσίευμα της εφημερίδας "ΦΕΙΔΩΝ" του Αργους. Έτσι, λοιπόν,
έκατσα και έγραψα το παρακάτω άρθρο. Η εν λόγω εφημερίδα "αξιοποιώντας" ένα
εικονογραφημένο κείμενο του Ιωνος Μοσχονά, που δημοσιεύθηκε στις "Επτά Ημέρες"
(ένθετο) της Κυριακάτικης "Καθημερινής", με τίτλο "Το ραδιόφωνο στην Κατοχή"
και υπότιτλο "Τα ηρωικά χρόνια της Ραδιοφωνίας και οι πράξεις αντίστασης κατά
των Γερμανών" φτάνει στο έσχατο σημείο της γελοιότητας εμφανίζοντας τον
κορυφαίο μας ποιητή του "Οδηγητή", τον Κώστα Βάρναλη σαν... "στενό συνεργάτη
της Γκεστάπο"!!!


Κώστας Βάρναλης (Σκλάβοι Πολιορκημένοι)


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΗΧΟΣ

ΦΕΙΔΩΝ: (Τύραννος του Αργους τον 7ο αιώνα π.Χ. Καταγόταν από το βασιλικό οίκο των Τημενιδών).

ΦΕΙΔΩΝ: (Εβδομαδιαία πολιτική και οικονομική εφημερίδα της Αργολίδας. Κατάγεται από τη σχολή πλαστογραφίας του Γκαίμπελς και είναι απόγονος των χιτών και ταγματασφαλιτών της κατοχής).

Η εν λόγω εφημερίδα "αξιοποιώντας" ένα εικονογραφημένο κείμενο του Ιωνος Μοσχονά, που δημοσιεύθηκε στις "Επτά Ημέρες" (ένθετο) της Κυριακάτικης "Καθημερινής", με τίτλο "Το ραδιόφωνο στην Κατοχή" και υπότιτλο "Τα ηρωικά χρόνια της Ραδιοφωνίας και οι πράξεις αντίστασης κατά των Γερμανών" φτάνει στο έσχατο σημείο της γελοιότητας εμφανίζοντας τον κορυφαίο μας ποιητή του "Οδηγητή", τον Κώστα Βάρναλη σαν... "στενό συνεργάτη της Γκεστάπο"!!!

Είναι φανερό ότι ενοχλεί τους ακροδεξιούς που η νεοελληνική κουλτούρα στηρίζεται στα πιο φωτεινά πνεύματα που δέθηκαν με την εργατική τάξη τα πάθη και τους πόθους των καταπιεσμένων αυτής της χώρας. Που δέθηκαν με τους αγώνες, που ήταν μαζί με τους αγωνιστές, με τους αριστερούς και τους κομμουνιστές στις φυλακές και στις εξορίες. Ενοχλεί αυτά τα φασιστοειδή απόβλητα, που δε βρίσκουν ανάλογα δικούς τους "ποιητές" που να υμνούν τη "δόξα" των τυράννων. Ενοχλεί που ο Φριτς Λανγκ δεν έμεινε να σκηνοθετήσει τα ναζιστικά ιδεολογήματα. Που ο Ελιάρ ανέβηκε στα βουνά να συναντήσει τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού.

Βέβαια, για το Βάρναλη δεν έχει την ανάγκη να απολογηθεί κανείς. Μα δεν μπορείς να αφήσεις τα φασιστοειδή να μολύνουν το όνομά του και τις ιδέες του. Γιατί οι κάθε είδους "Φείδωνες" μην μπορώντας να αλλάξουν την ιστορία, επιχειρούν να την πλαστογραφήσουν. Η πολιτική δε και ιδεολογική διαστροφή, έχει πάρει στις μέρες μας, μέρες του "ακραιφνούς πατριωτισμού" και φασίζοντος εθνικισμού μεγάλη έκταση. Βέβαια η περίπτωση της επαρχιώτικης εφημερίδας που φιλοξένησε το γκαιμπελικής σύλληψης, "πόνημα", αποτελεί είδηση που προξενεί γέλια αλλά και κλάματα. Γιατί για κλάματα είναι ο ηλίθιος αντικομμουνισμός και η αμορφωσιά των συντακτών τέτοιων κειμένων.

Ας δούμε όμως τι ανέφερε το δημοσίευμα της "Καθημερινής" για να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Στο "εικονογραφημένο" δημοσίευμα μεταξύ άλλων γεγονότων αναφέρεται και η μεγάλη αντιστασιακή δράση των ΕΑΜιτών, που εργάζονταν κατά την κατοχή στον γερμανοκρατούμενο (όπως ήταν όλες οι δημόσιες και μη ελληνικές υπηρεσίες) Ραδιοφωνικό Σταθμό Αθηνών. Δεν αναφέρεται το όνομα του Βάρναλη αλλά το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού (στις 6 Σεπτέμβρη 1941) όπου εμφανίζεται εκπομπή του Κώστα Βάρναλη με τίτλο "Το χρονογράφημα του Σταθμού". Με βάση αυτό το "υλικό" οι συντάκτες του κατάπτυστου κειμένου της εφημερίδας "Φείδων" γράφουν: "Το χρονογράφημα του Σταθμού" το έγραφε και παρουσίαζε ο γνωστός μας μαρξιστής λογοτέχνης και δημοσιογράφος Κώστας Βάρναλης. Ο εν λόγω κομμουνιστής ποιητής, στενός συνεργάτης της Γκεστάπο, το Σεπτέμβριο του 1941 διέθετε καθημερινή εκπομπή στον γερμανοκρατούμενο Ραδιοφωνικό Σταθμό Αθηνών. Την ίδια εποχή εκατοντάδες Αθηναίοι πέθαιναν από την πείνα και άλλοι οδηγούνταν στα "μπουντρούμια" της οδού Μέρλιν, για να βασανιστούν και στο εκτελεστικό απόσπασμα. Και όμως ο Κώστας Βάρναλης έλκων την καταγωγή του από την Ελληνικότατη Βάρνα της Βουλγαρίας, έλαβε το 1959 το βραβείο Λένιν για την ειρήνη και προβλήθηκε ως εξέχουσα δημοκρατική και αντιφασιστική φυσιογνωμία. Κατά τα άλλα οι αριστεροκουλτουριάδηδες έχουν το θράσος να μιλάνε για δοσίλογους και γερμανοτσολιάδες!.. Μη χειρότερα"!!!

Οι στίχοι του Τ.Σ. Ελιοτ "είμαστε οι κούφιοι άνθρωποι/ Οι βαλσαμωμένοι άνθρωποι/ Κεφαλοκαύκι γεμισμένο άχυρο", έρχονται στο νου διαβάζοντας αυτά τα εμετικά του "Φείδωνα" σκεπτόμενοι πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν με τον πιο χυδαίο τρόπο έναν ποιητή σαν τον Κώστα Βάρναλη. Το αισχρό δημοσίευμα κατήγγειλε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, ενώ ο πρόεδρός της Δημήτρης Γκλαβάς δήλωσε τα εξής: «Ήταν να ζήσουμε, για να δούμε και αυτό το αίσχος. Να δούμε αυτή την ντροπή: Να καταλογίζεται στον Κώστα Βάρναλη, στον μέγιστο αυτό άνθρωπο των Γραμμάτων, τον ποιητή, ψόγος απρεπής και άθλιος. Οτι δήθεν, ο Βάρναλης υπήρξε καταδότης των Γερμανών και γκεσταπίτης. Κοκκινίζουν από ντροπή τα πάντα, όταν ακούγονται τέτοιοι ανίεροι λόγοι για έναν άνθρωπο που θυσίασε τα πάντα για τους Έλληνες, την πατρίδα και τις ιδέες του...».

Στους επιγόνους των δοσιλόγων και κουκουλοφόρων απαντά ήδη ο Βάρναλης όταν σε ανύποπτο χρόνο είχε πει: "Σ΄ όλη μου τη ζωή του δασκάλου, του λογοτέχνη και του δημοσιογράφου ποτέ ούτε έκαμα ούτε έγραψα τίποτα παρά τη συνείδησή μου ή εναντίον του λαού, εναντίον της ελευθερίας του και των ελευθεριών του...". Το φως που καίει ζεματάει κύριοι "δημοσιογράφοι" του οποιουδήποτε "Φαίδωνα" και δεν προσφέρεται για ιεροσυλία. Ο Βάρναλης με τις τροτσκιστικές καταβολές και την κομμουνιστική ηθική δεν "λερώνεται" με τέτοια βλακώδη κείμενα και παραμένει πάντα Οδηγητής και ώριμο τέκνο της οργής του καιρού μας...

25 Φεβρουαρίου 2009

Κοινοβουλευτική δικτατορία στήνουν ΝΔ και άλλες «δημοκρατικές» δυνάμεις"



Κοινοβουλευτική δικτατορία στήνουν ΝΔ και άλλες
«δημοκρατικές» δυνάμεις!

Σχεδιάζουν να κατεβάσουν το στρατό αν η
εξέγερση συνεχιστεί ενώ μιλάνε για τρομοκράτες από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά! Την απάντηση, βέβαια, θα την πάρουν από το οργανωμένο κίνημα.

Μαρκογιαννάκης, (Εισαγγελέας
την περίοδο της χούντας )

Μεϊμαράκης, φον-Χρυσοχοϊδης, ΛΑΟΣ κλπ.,
προετοιμάζουν την Κοινή Γνώμη. Όπως θα δούμε παρακάτω δε θα διστάσουν να
κατεβάσουν και το στρατό στους δρόμους και ας το διαψεύδει η κυβέρνηση. Η υπ.
Αρ. 48/2008 διαταγή, που βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Γενικού
Επιτελείου Στρατού, από τις 7 Ιανουαρίου 2009, ο «κίτρινος συναγερμός» στα
στρατόπεδα την πρώτη βδομάδα του λαϊκού ξεσπάσματος το Δεκέμβρη είναι
αδιάψευτοι μάρτυρες για όσα υποστηρίζουμε…




VIDEO
:
Τα γεγονότα έξω από τη ΓΑΔΑ

-


VIDEO
:
από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Αθήνας


Βήχος Παναγιώτης
Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, είναι ενδεικτικός για το που το πάει η κυβέρνηση μετά το νεανικό λαϊκό ξεσηκωμό του Δεκέμβρη και όσα θα ακολουθήσουν. Με καθοδηγητή τον…παραιτημένο αλλά παραμένοντα υπερυπουργό Εσωτερικών – ΕΛΑΣ – ΕΥΠ – ΜΜΕ, Προκόπη Παυλόπουλο, και εκτελεστή τον τοποτηρητή της Ντόρας, εισαγγελέα της χούντας, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, έδωσε, στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το πρώτο δείγμα «μηδενικής ανοχής» κατά της μαζικότατης, μαχητικής και περιφρουρούμενης διαδήλωσης στην Αθήνα, με τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς να εφαρμόζουν το «νέο δόγμα», προπηλακίζοντας και συλλαμβάνοντας δεκάδες φοιτητές, μαθητές, δημοσιογράφους, δικηγόρους, ακόμη και μια γριούλα 70 ετών, που προφανώς ανήκει – κατά τη «σκέψη» του Χρυσοχοϊδη – παρασημοφορημένου από τους Αμερικανούς – στην «Τρίτη γενιά τρομοκρατών»!!!

Ζήσαμε όλοι την Παρασκευή ΜΕΡΕΣ ΧΟΥΝΤΑΣ! Είδαμε αφιονισμένα χοιρινά να επιτίθενται εναντίον όποιου έβρισκαν στο δρόμο τους! Είδαμε εν δράσει την αστυνομία των «νοικοκυραίων της Δεξιάς» που ο Καραμανλής έχει την ψευδαίσθηση ότι θα τον σώσει από την εκλογική του κατάρρευση, δέρνοντας ότι κινείται!!! Μετά τον πυροβολισμό κατά των εξεγερμένων και του κινήματος από τους τρομοκράτες των ΚΥΠίτικων Καλάσνικοφ, ο Καρατζαφύρερ σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Άλφα δήλωσε πώς «Ο κουκουλοφόρος αστυνομικός εκτελεί εντολές της πατρίδας»!!! Οι εμπρηστές των μικροκαταστημάτων και οι προβοκάτορες κατά του κινήματος αστυνομικοί αλλά και οι τρομοκρατική τους νέα οργάνωση…εκτελούν εντολές της πατρίδας!!! Όπως τις εκτελούσαν και οι Ταγματασφαλίτες, οι Χίτες και οι κουκουλοφόροι καταδότες στην Κατοχή, που εκτελούσαν εντολές της πατρίδας με τα τότε δεδομένα. Όπως τις εκτελούσαν οι ΕΣΑτζήδες την περίοδο της χούντας και οι εισαγγελείς της που σήμερα είναι βουλευτές φέρνοντας τη χούντα στην εξουσία, από την πίσω πόρτα. Όπως και ο Χρυσοχοϊδης, όπως θα δούμε παρακάτω, έτσι και ο φον Καρατζαφύρερ χρεώνει στις δυνάμεις της Αριστεράς τη δράση των κουκουλοφόρων (που εκτελούν εντολές της πατρίδας;) και αφήνει υπονοούμενα για τροφοδότηση των ένοπλων ομάδων στην άκρα Αριστερά!!!

Ο φον Χρυσοχοϊδης όμως είναι πιο σαφής: Ο εκκολαπτόμενος Αρχι-πραίτορας σε συνέντευξη που έδωσε στο Έθνος στις 7 Ιανουαρίου, μία ημέρα μετά τη δολοφονική απόπειρα κατά των αστυνομικών, λέει: «Είμαστε η πρώτη χώρα που μεγαλώνει μια νέα γενιά τρομοκρατών»! Κάνει λόγο για «μια πολύ μικρή ομάδα» (αλήθεια τους μέτρησε;) «η οποία είναι αποφασισμένη να κάνει μαζικές δολοφονίες και μαζικές καταστροφές»!!! Ο παρασημοφορημένος από τους αμερικανούς ΠΑΣΟΚος πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, γνωρίζει και τον προγραμματισμό των τρομοκρατών!!! Αλλά ο φον Χρυσοχοϊδης κάνει και…αποκαλύψεις: «Οι επιχειρησιακές δυνατότητες της νέας αυτής ομάδας είναι πολύ μεγαλύτερες και πιο δολοφονικές»… «η 17Ν μπροστά τους είναι αγγελούδια», συμπεραίνει ο φέρελπης (για το σύστημα και το ΠΑΣΟΚ αν έρθει στην εξουσία) πολιτικός. Και φθάνει στην κορύφωση: «Είναι πολύ πιο ριζοσπαστικοποιημένα άτομα και ανήκουν στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς»!!! Ορσε να μη στα χρωστάω…

Από την άλλη τώρα για να επανέλθουμε σε αυτά που έγραφα στην αρχή, η ΝΔ προετοιμάζει το στρατό να κατέβει στους δρόμους για να διαλύει συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις μαθητών, φοιτητών, εργαζόμενων και πολιτικών οργανώσεων!!! Με την υπ. Αριθμόν 48/2008 οι σχετικές υπηρεσίες του ΓΕΣ προκηρύσσουν ανοιχτό διαγωνισμό για την προμήθεια υλικών, στα οποία περιλαμβάνονται «μη βαλλιστικές ασπίδες προστασίας προσώπου και σώματος, γκλοπς, πλαστικοί ιμάντες προσδέσεως χειρών μιας χρήσεως, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χειροβομβίδες ουσιών ελέγχου πλήθους»!!! Ο Αλ. Αλαβάνος έφερε το ζήτημα στη Βουλή, αλλά οι αρμόδιοι υπουργοί ΣΙΩΠΟΥΝ!!! Ξέρουν μόνο στα κανάλια να ειρωνεύονται και να λένε άλλα αντί άλλων. Όμως εμείς δεν ξεχνάμε ότι έθεσαν σε «κίτρινο συναγερμό» τα στρατόπεδα – όπως κατήγγειλε η Αντιπολεμική Κίνηση και άλλες οργανώσεις – την πρώτη εβδομάδα του νεανικού και λαϊκού ξεσπάσματος του Δεκέμβρη. Δεν ξεχνάμε ότι έφτασαν να συζητούν με τον Μπαρόζο, τον Σαρκοζί και τον Μπράουν για να μας κουβαλήσουν εδώ δυνάμεις…κατοχής, όπως έγραψε το Βήμα.

Τώρα πια δεν αρκεί το σύνθημα «κάτω η ΝΔ». Τώρα πλέον πρέπει να παλέψουμε τη διακομματική χούντα που δημιουργούν μία κοινοβουλευτική χούντα, που μπροστά της – παραφράζοντας τα λόγια του φον Χρυσοχόϊδη – η χούντα των Απριλιανών θα είναι αγγελούδια.

Θα περάσουν; Αμ δε! Μόνο που χρειάζεται να αντεπιτεθούμε οργανωμένα και ενωμένοι. Λαός, νεολαία, δυνάμεις της Αριστεράς. Σήμερα γιατί αύριο ίσως είναι αργά!

12/1/2009