Σελίδες

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Τέρμα στις συντάξεις των γυναικών που χηρεύουν!!!



Τέρμα στις συντάξεις των
γυναικών που χηρεύουν!!!


Οι αλήτες που αποτελούν τη συμμορία που μας κυβερνάει αποφάσισαν ότι όποιος συνταξιούχος θέλει να πάρει σύνταξη και η γυναίκα του όταν πεθάνει – όπως γίνεται μέχρι τώρα – πρέπει να το δηλώσει εγκαίρως ώστε ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΈΝΑ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΩΡΑ!!! Τι τους κοιτάμε ρε; Λαέ τι τους κοιτάς, γιατί δε τους κρεμάς; Αυτοί έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Πρέπει να στηθούν στα έξι μέτρα ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ.

Για την ακρίβεια η νέα τραγελαφική διάταξη αφορά – προς το παρών – αυτούς που βγαίνουν τώρα στη Σύνταξη αλλά όπως μου είπε δημοσιογράφος του Ρίαλ Εφέμ που μίλησα μαζί του θα πιάσει και τους παλιούς συνταξιούχους και θα έχει… αναδρομική ισχύ! Δηλαδή θα πληρώνουν οι συνταξιούχοι αντί να παίρνουν σύνταξη για να ξεπληρώσουν τα… παραπάνω 100 ευρώ – τόσα είναι τα πεθαμενατζίδικα – που έπαιρναν μέχρι σήμερα!!! Αυτά δεν γίνονται ούτε σε ταινίες γκραν γκινιόλ!

Επίσης το υπουργείο εργασίας και η τρόικα κατέληξαν πριν από λίγο για τις περικοπές που θα γίνουν στις συντάξεις. Πιο συγκεκριμένα οι δύο πλευρές συμφώνησαν για περικοπές 7% στις συντάξεις του ΝΑΤ και 20% στις συντάξεις των ειδικών ταμείων - ΔΕΗ, ΟΤΕ και τραπεζών - από ένα ποσό και πάνω το οποίο θα κυμαίνεται μεταξύ των 1.200 και των 1.300 ευρώ. Από τις περικοπές αυτές, αναμένεται να εξοικονομηθούν συνολικά 100 εκατ. ευρώ (50 εκατ. από τα ειδικά Ταμεία και 50 εκατ. από το ΝΑΤ).

Συμφωνήθηκε, επίσης, οριστικά ότι το ποσό των 200 εκατ. που υπολείπεται, θα αναζητηθεί από περικοπές μόνο στις επικουρικές συντάξεις, κάτι στο οποίο μέχρι τώρα υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Οι περικοπές θα είναι 15% μεσοσταθμικά, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί το ύψος του πλαφόν, αν δηλαδή η μείωση θα γίνει στις επικουρικές συντάξεις που είναι μεγαλύτερες από 150, 200, ή 300 ευρώ.

Κατά την σημερινή συνάντηση η τρόικα ζήτησε και έλαβε όλα τα σχετικά στοιχεία για τον αριθμό των δικαιούχων των συντάξεων και τα ποσά τα οποία λαμβάνουν.