Σελίδες

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Η χαλυβουργία «άνοιξε» με τα ΜΑΤ!!! Όλοι στην Πύλη του Εργοστασίου. Να φύγουν ΤΑ ΜΑΤ του Μάνεση και της Τροικανής κυβέρνησης

Η χαλυβουργία «άνοιξε» με τα ΜΑΤ!!! Όλοι στην Πύλη του Εργοστασίου. Να φύγουν ΤΑ ΜΑΤ του Μάνεση και της Τροικανής κυβέρνησης

Ένταση στη Χαλυβουργία

Μετά από 263 ημέρες απεργίας των εργαζομένων στη Χαλυβουργία Ασπροπύργου, η κυβέρνηση του Μάνεση, της Τρόικας και των τοκογλύφων έστειλε νύχτα σαν τους κλέφτες τα ΜΑΤ να σπάσουν την απεργία! Έγιναν πέντε συλλήψεις απεργών και ήδη μπήκαν στο εργοστάσιο στελέχη της εταιρίας! Οργανώσεις της Αριστεράς κάλεσαν τον κόσμο να κατέβει στον Ασπρόπυργο και να διώξει τα ΜΑΤ. Η εξέλιξη αυτή επήλθε έπειτα από προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά. Συγκεκριμένα ζήτησε από τους υπουργούς Εργασίας κ. Γ. Βρούτση και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια να συντονιστούν ώστε να λυθεί το ζήτημα. Φέρεται να τους είπε πως: «Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό και η κυβέρνηση το υπερασπίζεται με κάθε τρόπο». Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος «με τους βουλευτές της Σπύρο Χαλβατζή, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, και Χρήστο Κατσιώτη προέβησαν σε διαβήματα διαμαρτυρίας στους υπουργούς Δημόσιας Τάξης κ. Νικ. Δένδια και Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτη, καθώς και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, καταδικάζοντας την επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών χαλυβουργών και ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, οι οποίοι περιφρουρούσαν την απεργία τους στην πύλη της Χαλυβουργίας». Νωρίς το πρωί η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή της, σημείωνε: «Από νωρίς το πρωί δυνάμεις καταστολής με εντολή της τρικομματικής κυβέρνησης έπιασαν δουλειά στη χαλυβουργία προκειμένου να καταστείλουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών, συλλαμβάνοντας την περιφρούρηση των απεργών. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζομένους και τα συνδικάτα να βρεθούν τώρα όλοι στην χαλυβουργία». Την παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. καταδίκασε με δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, προαναγγέλλοντας συγκέντρωση συμπαράστασης. Για την επέμβαση των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η σημερινή επέμβαση των ΜΑΤ ενάντια στους απεργούς της Χαλυβουργίας Ελλάδος αποτελεί ωμή πράξη βίας και αυταρχισμού με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Η εργοδοσία Μάνεση για 9 μήνες επιστρατεύει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, προχωρά σε απολύσεις και εκβιασμούς, στρώνοντας τον δρόμο για τη σημερινή κατάληξη. Η πολιτική ευθύνη της σημερινής ευθείας καταπάτησης διά της βίας, των συλλογικών αποφάσεων των εργαζομένων της Χαλυβουργίας ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση και τα στελέχη της που εδώ και καιρό έχουν αναλάβει το ρόλο της εμπροσθοφυλακής στην εκστρατεία ενάντια στους απεργούς χαλυβουργούς. Η αλληλεγγύη όλου του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας προς τους Χαλυβουργούς είναι τώρα το άμεσο καθήκον μας. Ο αγώνας για αξιοπρέπεια δεν σβήνει,δεν καταστέλλεται. Όλοι και όλες στην Πύλη της Χαλυβουργίας». Σύντροφοι του ΠΚ θα κατέβουν στις 5 το απόγευμα στην Πύλη της Χαλυβουργίας. (Διαβάστε ανακοινώσεις οργανώσεων της Αριστεράς).
Βήχος Παναγιώτης

Μ-Λ ΚΚΕ: Κάτω τα χέρια από την απεργία των χαλυβουργών
Η τρικομματική συγκυβέρνηση συνεχίζοντας το έργο της κυβέρνησης Παπανδρέου και της κυβέρνησης Παπαδήμου έστειλε τα ΜΑΤ, μέσα στη νύκτα σαν τους κλέφτες, να χτυπήσουν την απεργιακή φρουρά των χαλυβουργών και να ανοίξουν την πύλη του εργοστασίου για να μπουν μερικές δεκάδες απεργοσπάστες.
Ο αγώνας των χαλυβουργών ήταν και είναι αγώνας της εργατικής τάξης και ως τέτοιος πρέπει να στηριχθεί και τώρα. Αφορά κάθε εργαζόμενο, κάθε άνεργο που θα συναντήσει την ίδια καταστολή όταν σηκώσει το κεφάλι ενάντια στη βαρβαρότητα.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βρεθούμε στη χαλυβουργία
- ΟΛΟΙ στην πύλη του εργοστασίου
- Να απελευθερωθούν άμεσα οι συλληφθέντες
- Εξω τα ΜΑΤ από τη Χαλυβουργία
ΚΚΕ-μλ: Κάτω τα χέρια από την απεργία στη Χαλυβουργία
ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 5:00 μ.μ. ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
(ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΡΙΝΘΟΥ)
Τα ξημερώματα δυνάμεις των ΜΑΤ με εισαγγελική απόφαση επιτέθηκαν στους απεργούς της Χαλυβουργίας, προχώρησαν σε συλλήψεις και έμπασαν στο εργοστάσιο δεκάδες απεργοσπάστες. Η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και των «αριστερών» πρόθυμων μαϊντανών της ΔΗΜΑΡ προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να καταφέρει αυτό που δεν κατάφεραν οι στημένοι από την εργοδοσία του Μάνεση απεργοσπαστικοί μηχανισμοί, αυτό που δεν κατάφερε η οικονομική πίεση που δημιούργησε στους ηρωικούς απεργούς η πολύμηνη απεργία τους: Να καταφέρει να σπάσει την απεργία.
Η κυβέρνηση του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού θέλει να δώσει το πρώτο έμπρακτο μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους για το τι εννοούσε με την «επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου»: Το τσάκισμα κάθε αγώνα, την ωμή βία στους «εχθρούς εργάτες», στον «εχθρό λαό». Και την κυνική και απροσχημάτιστη χρησιμοποίηση όλων των κρατικών μηχανισμών στην υπηρεσία του κεφαλαίου και της αντιλαϊκής επίθεσης.
Από την άποψη αυτή η καταστολή της απεργίας στη Χαλυβουργία δεν αφορά μόνο τους Χαλυβουργούς. Αφορά κάθε εργαζόμενο, κάθε εργάτη, κάθε άνεργο που θα συναντήσει την ίδια καταστολή όταν σηκώσει το κεφάλι και τη γροθιά του ενάντια στη βαρβαρότητα.
• Συμπαράσταση στους απεργούς της Χαλυβουργίας – ΟΛΟΙ στην πύλη του εργοστασίου
• Εξω τα ΜΑΤ από τη Χαλυβουργία – κάτω τα χέρια από την απεργία
• Να απελευθερωθούν άμεσα οι συλληφθέντες
• Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, του απεργού του άνεργου και του μετανάστη
• ΝΙΚΗ στην απεργία των Χαλυβουργών
• Ενότητα και κοινή δράση των εργαζομένων για την υπεράσπιση της ζωής μας – κόντρα στην αντιλαϊκή επίθεση ΔΝΤ – ΕΕ και της τρικομματικής συμμαχίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
ΝΑΡ Επέμβαση ΜΑΤ-εισαγγελέα στη Χαλυβουργία τη νύχτα!
20.07.12
Σε συγκέντρωση σήμερα στις 5.30 μ.μ. στην γέφυρα Ασπροπύργου και πορεία πρός την πύλη της Χαλυβουργίας καλεί το Σωματείο Εργαζομένων Ελληνικής Χαλυβουργίας
Με τη μέθοδο της νυχτερινής επέλασης, όπως ο υπόκοσμος, η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ χτύπησε την ηρωική απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία, στέλνωντας τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς να «ανοίξουν» το εργοστάσιο του Μάνεση. Τα ΜΑΤ συνέλλαβαν την απεργιακή φρουρά του σωματείου εργαζομένων και συνοδεία έβαλαν μέσα κάποιους απεργοσπάστες.
Πιστοί στα αφεντικά τους, τους βιομήχανους, κυβέρνηση, δικαιοσύνη και αστυνομία έκαναν σήμερα τη «βρώμικη δουλειά», βάζοντας με αστυνομική φρουρά τους απεργοσπάστες μέσα, ανοίγοντας το εργοστάσιο για τον Μάνεση. Φυσικά, δεν λογαριάζουν σωστά. Από νωρίς το πρωί, εκατοντάδες εργαζόμενοι σπεύδουν στην πύλη του εργοστασίου. Η συγκέντρωση είναι μαζική, έχει κλείσει η Εθνική Οδό στο ύψος του εργοστασίου. Και αναμένεται ένα νέο μεγάλο κύμα αλληλεγγύης και αγώνα.
Είμαστε όλοι χαλυβουργοί! Όλοι στο πλευρό των απεργών, όλων όσων παλεύουν για τα δίκια τους.
Η κυβέρνηση πήρε ξεκάθαρη θέση, θέση θα πάρουν και όλοι οι εργαζόμενοι.
Συνεχής Ενημέρωση:
Περίπου 10 εργαζομενοι που είχαν βάρδια στην περιφρούρηση της απεργίας έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια της επέμβασης των ΜΑΤ.
6 κλούβες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την πύλη του εργοστασίου.
Όλοι οι απεργοί με το σωματείο τους και εκατοντάδες εργαζόμενοι από τις πρώτες πρωϊνές ώρες εμποδίζουν άλλους απεργοσπάστες να μπουν στο εργοστάσιο.
Σε συγκέντρωση στην πύλη της Χαλυβουργίας καλούν το Σωματείο Εργαζομένων, άλλα σωματεία, το ΠΑΜΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κ.α. Σε μαζική συγκέντρωση όλων των εργαζόμενων στις 5.30 μ.μ. στη γέφυρα του Ασπρόπυργου (μετά την Χαλυβουργία πρός Ελευσίνα) καλεί το σωματείο της Χαλυβουργίας.
Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: "Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την επιδρομή των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, την εκδίωξη της περιφρούρησης και την κατάληψη του χώρου από τις δυνάμεις καταστολής. Ενώ η κυβέρνηση, υποτίθεται συζητούσε για την «άρση του αδιεξόδου», τελικά προετοίμαζε την έφοδο των ΜΑΤ και το κτύπημα της ηρωικής απεργίας σύμβολο του εργατικού αγώνα. Απέδειξε η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ στο πλευρό τίνος βρίσκεται: στο πλευρό του Μάνεση, στο πλευρό των εργοδοτών, στο πλευρό του κεφαλαίου, που θέλει να ξεζουμίσει τους εργαζόμενους.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών, απαιτεί την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων. Το ταξικό εργατικό κίνημα πρέπει με όλες του τις δυνάμεις να στηρίξει τους μαχόμενους χαλυβουργούς.
Και σήμερα μαζικά, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι νέοι, θα συγκεντρωθούν στις "Πύλες της φωτιάς", για να αντιμετωπίσουν την κυβερνητική και εργοδοτική καταστολή. Και στη συνέχεια να ξεδιπλωθούν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών."
ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ
Από νωρίς το πρωί δυνάμεις καταστολής με εντολή της τρικομματικής κυβέρνησης έπιασαν δουλειά στη χαλυβουργία προκειμένου να καταστείλουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών, συλλαμβάνοντας την περιφρούρηση των απεργών.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζομένους τα συνδικάτα να βρεθούν τώρα όλοι στην χαλυβουργία.
MAT ΣTH XAΛYBOYPΓIA
ΣΦAΓEIO ΣE ΣYNTAΞEIΣ - MIΣΘOYΣ
ΝΕΑ XAPATΣIA ΣTO ΛAO
Κάτω η κυβέρνηση της Tρόικας
Mε τη βία των MAT, η κυβέρνηση της τρικομματικής τρόικας, το πρωΐ της Παρασκευής 20 Iουλίου, επιχείρησε να σπάσει την απεργία των ηρωικών απεργών της Xαλυβουργίας, στον Aσπρόπυργο.
Ύστερα από σχεδόν 9 μήνες απεργίας (από τις 31 Oκτώβρη 2011), αφού οι απολύσεις και οι εκβιασμοί δεν κατόρθωσαν να κάμψουν το ηθικό των εργατών, αστυνομικές δυνάμεις κατάλαβαν την πύλη του εργοστασίου, συνέλαβαν την εργατική περιφρούρηση και έρριξαν χημικά σε εργάτες. Συντασσόμενη ανοικτά με τον βιομήχανο Μάνεση, η κυβέρνηση επιτίθεται στους εργάτες που το «έγκλημά» τους είναι ότι αρνήθηκαν τον «εθελοντικό» σφαγιασμό των μισθών τους. Που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλειά, ενάντια στις απολύσεις. Που υπερασπίζονται το δικαίωμα στην απεργία.
Η επίθεση στους απεργούς εργάτες είναι μέρος της συνολικής επίθεσης που εξαπολύει αυτή η σαθρή, άθλια κυβέρνηση των χρεοκοπημένων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, των υπεύθυνων για την ληστεία και χρεοκοπία της χώρας, με συμμετοχή και των «προθύμων» ψευτοαριστερών της ΔΗΜΑΡ. Είναι μέρος της επίθεσης με νέες περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, ιδιωτικοποιήσεις και ξεπουλήματα επιχειρήσεων, απολύσεων υπαλλήλων και επιβολής νέων χαρατσιών.
Γίνονται βίαιοι απέναντι στους εργάτες και το λαό για να ικανοποιήσουν την Τρόικα των διεθνών πιστωτών-τοκογλύφων που απαίτεί τη λήψη κι άλλων μέτρων ύψους 3 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2012 και 11,5 δισ. ευρώ για το 2013-14.
Όλοι στο πλευρό των απεργών της ΕΛΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ
ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ -ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ να κηρύξουν άμεσα γενική απεργία.
Κάτω η κυβέρνηση της Τρόικας
Διαγραφή του χρέους - Εργατικό επαναστατικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης του καπιταλισμού.
ΕΕΚ
20/7/2012
Η χαλυβουργία «άνοιξε» με τα ΜΑΤ... ο ταξικός αγώνας συνεχίζεται: Τωρα να οργανώσουμε την ταξική σύγκρουση!!!!
Τα ΜΑΤ και η δικαιοσύνη του μνημονίου, της τρικολορ κυβέρνησης, της αριστεράς τη ευθύνης, τα ΜΑΤ και η δικαιοσύνη της ταξικής δικτατορίας του κεφαλαίου- που με αφορμή και τη κρίση- έχουν υποτιμήσει σε απίστευτο βαθμό την εργατική δύναμη, κατέλαβαν το ταξικό απεργιακό κάστρο της Χαλυβουργίας.
Κτυπώντας, συλλαμβάνοντας απεργούς εργάτες που απεργούσαν ενάντια στις απολύσεις από τον Νοέμβριο…Εργάτες που δεν έσκυψαν το κεφάλι, που δεν φοβήθηκαν, που παραμένουν φάρος ταξικής αντίστασης.
Τώρα όλοι στους δρόμους, όλοι στην Χαλυβουργία, για να μην περάσει η εργοδοτική, κρατική και μνημονιακή τρομοκρατία…Τώρα όλοι στους χώρους εργασίας για να πολλαπλασιάσουμε τα απόρθητα ταξικά κάστρα της χαλυβουργίας.
Τώρα η αριστερά ενωμένη και στο δρόμο να καλέσει και να οργανώσει την εργατική ταξική αντίσταση και σύγκρουση…Τώρα γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά…
Τώρα να ξαναπάρουμε πίσω το ταξικό κάστρο της χαλυβουργίας
http://argiros.net/?p=3268
ΣΟΣ ο δρομος απο Σχιστο κλειστος....στην Χαλυβουργια οποιος μπορει με μηχανες ...Οι απεργοι εχουν αναγκη απο μασκες και μαλοξ
Δημήτρης Αργυρός (Μέλος της ΣΟ του Πολιτικού Καφενείου)