Σελίδες

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Όχι στους συναινετικούς Νενέκους. Όχι στη συμμορία των προθύμων!



Όχι στους συναινετικούς
Νενέκους
.
Όχι στη
συμμορία
των προθύμων!







FREE photo hosting by Fih.gr

Η απάντηση του λαού τώρα που
ξεσκεπάστηκαν όλοι ας είναι ένα βροντερό ΟΧΙ σε όλους τους Νενέκους. Δε
μας αφορούν τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια και συμφέροντα (κυβέρνηση
συνεργασίας, εθνικής σωτηρίας, ψήφος εμπιστοσύνης, κλπ.). Θέλουν την υποτέλειά
μας στην Ευρώπη των αγορών και των τραπεζών και το βαφτίζουν σωτηρία μας. Η
δρομολόγηση μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε με 153 ψήφους των
Νενέκων ο Παπανδρέου, και με τη δρομολόγηση «κυβέρνησης συνεργασίας» με
πιθανό επικεφαλής τον Βενιζέλο, μη εκλεγμένης από το λαό, πρέπει να αποτραπεί

με την παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα, σαν μια κλιμάκωση της
αντιδημοκρατικής πορείας και μεθόδευσης όλου του τελευταίου διαστήματος. Ο «αντιμνημονιακός»
Σαμαράς δηλώνει: «Οι μάσκες έπεσαν. Ο κύριος κ. Παπανδρέου απέρριψε το
σύνολο της πρότασής μας. Οι ευθύνες του είναι τεράστιες. Μόνη λύση οι
εκλογές»,
αλλά συναινεί στην ψήφιση της δανειακής σύμβασης
(!!!). Κυβέρνηση συνεργασίας λοιπόν, με την Ντόρα Μπακογιάννη που ωστόσο όπως
δήλωσε «δεν μπορεί να φανταστεί κυβέρνηση συνεργασίας με Βενιζέλο, Καρατζαφέρη,
Μπακογιάννη»! Το ΠΑΣΟΚ και οι συμμορίες των προθύμων ξεσκεπάστηκαν μπροστά στο
λαό. Είναι όλοι ίδιοι. Η λαϊκή παρέμβαση πρέπει να είναι καταλυτική γιατί
το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε πλήρη διάλυση. Να τους διώξουμε όλους χωρίς
χρονοτριβή.

Βήχος Παναγιώτης


Διαβουλεύσεις με όλα τα κόμματα για τη σύνθεση νέας κυβέρνησης, ακόμα και για τον επικεφαλής της, δήλωσε ότι θα ξεκινήσει, από αύριο, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα επισκεφθεί για το λόγο αυτό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Με 153 "ναι" έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, στην κρίσιμη ψηφοφορία που ακολούθησε τη δέσμευση του πρωθυπουργού, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, να προχωρήσει σε συνομιλίες από αύριο για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας.
Αρνήθηκαν να ψηφίσουν υπέρ της κυβέρνησης 145 βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Θετική ψήφο στην κυβέρνηση έδωσε και η ανεξάρτητη βουλευτής Λούκα Κατσέλη, η οποία επανεντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Από την ψηφοφορία απείχαν η Μιλένα Αποστολάκη που ανεξαρτητοποιήθηκε πρόσφατα και η πρώην βουλευτής της ΝΔ και νυν ανεξάρτητη, Ελσα Παπαδημητρίου
Σημεία από τη ομιλία πρωθυπουργού:

Εγιναν τραγικά λάθη από πολλές κυβερνήσεις με αποκορύφωμα την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ την τελευταία πενταετία. Μαζεύω επί 24 μήνες όλα αυτά τα σπασμένα

Με τη συμφωνία της 26 - 27ης Οκτωβρίου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις των πολιτών.

Η συμφωνία μας δίνει μια τεράστια ευκαιρία, ίσως την τελευταία, να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας σε γερές βάσεις. Δεν μπορεί να πάει χαμένη γιατί διαφορετικά θα είμαστε ιστορικά υπόλογοι

Χαίρομαι που όλο και περισσότεροι χαιρετίζουν αυτή τη συμφωνία και ειδικά με τη δέσμευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα την ψηφίσει

Πρέπει να βάλουμε κανόνες σε αυτή τη χώρα για να προστατέψουμε τον πολίτη και να μην μπορεί ο καθένας να προσφεύγει στην ανομία (...) Σηκώσαμε ένα σταυρό ενώ δεν μας ανήκε η ευθύνη για τα ελλείμματα και τα χρέη

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης είπαν τυχοδιωκτισμό την άμεση δημοκρατία, το δημοψήφισμα.

Πρέπει και το G20 να πει επιτέλους "ναι υπάρχουν οι αγορές, αλλά υπάρχουν πρώτα απ' όλα οι λαοί.

Απόφασή μου ήταν να μην μείνω στα τετριμένα, να μη μείνω στα της συντήρησης, να σπάω ταμπού για το καλό του τόπου όπως και με το δημοψήφισμα. Είπα κάποτε ότι είμαι αντιεξουσιαστής στην εξουσία. Και αν δεν παραμείνω στην εξουσία θα μείνω αντιεξουσιαστής για το καλό του τόπου

Οσο για την προσφυγή στις κάλπες, ο κ.Σαμαράς ζητά εκλογές και ως έκπτωση μια κυβέρνηση περιορισμένης χρονικής διάρκειας

Η λύση των άμεσων εκλογών ισοδυναμεί με καταστροφή αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει και για λόγους δημοσίου συμφέροντος: Η έκτη δόση θα ήταν στον αέρα - όλη η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου θα ήταν στον αέρα.

Ο κ. Σαμαράς ξέρει ότι αν δεν γίνουν όλα αυτά μέσα στις επόμενες εβδομάδες δεν θα κερδίσουμε τη μείωση των τόκων κατά 5 δισ. Ευρώ. Ποιος θα πληρώσει τότε; Ο έλληνας φορολογούμενος;

Η λύση είναι μία: να στηρίξουμε διακομματικά τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου και βεβαίως οι εκλογές να γίνουν μόλις η κατάσταση στη χώρα ομαλοποιηθεί

Τώρα είναι ώρα να συνεργαστούμε με καλή προαίρεση. Επεδίωξα τη συνεργασία για να γεφυρώνουμε τις διαφορές μας. Το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι η καρέκλα. Εφτασε η ώρα να κάνουμε μια νέα προσπάθεια καλόπιστα και καλοπροαίρετα, πάνω σε μια βάση που θα δημιουργήσει εμπιστοσύνη
Απορριπτικός ήταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην πρόταση του Γ. Παπανδρέου για έναρξη διαβουλεύσεων με σκοπό το σχηματιοσμό κυβέρνησης συνεργασίας.

"Οι μάσκες έπεσαν. Ο Γιώργος Παπανδρέου απέρριψε το σύνολο της πρότασης μας. Οι ευθύνες του είναι τεράστιες. Μόνη λύση είναι οι εκλογές", δήλωσε ο Αν. Σαμαράς.

Βενιζέλος: Κυβέρνηση ευθύνης και εκλογές το Μάρτιο

Η νέα κυβέρνηση εθνικής ευθύνης - σε περίπτωση που βεβαίως σχηματιστεί- θα παραμείνει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου οπότε και θα ολοκληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις της χώρας, όπως είπε, σε σχέση με την δανειακή σύμβαση και την εκταμίευση της έκτης δόσης προκειμένου να τεθούν υπό την έλεγχο και την κρίση του ελληνικού λαού.

Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος, υποστήριξε ότι όχι μόνο δεν θα υπάρξουν άλλα άγρια μέτρα. Αντίθετα, είπε, τώρα έρχεται σιγά σιγά η ώρα της ανταπόδοσης, αρχίζοντας από την μείωση των τόκων. Ο υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε έτσι στη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που υποστήριξε ότι θα είναι μια κυβέρνηση άγριων μέτρων, ενώ σχολιάζοντας τις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ανέφερε ότι έχει δυσκολία να παρακολουθήσει την εσωτερική του αντίφαση να ζητάει εκλογές.

"Η κυβέρνηση που θα προκύψει θα είναι ευρύτερης ευθύνης", υπογράμμισε ο Ε. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να επιβεβαιώσει αμέσως τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας.

"Ζούμε ιστορικές στιγμές. Η διαδικασία έχει πράγματι μια πρωτοτυπία γιατί η ίδια η κρίση είναι πρωτοφανής, Σήμερα ο καθένας μας αναμετριέται με την ιστορία της πατρίδας μας", κατέληξε ο Ε. Βενιζέλος.

Σκληρή κριτική και απόρριψη εισέπραξε από την Αλέκα Παπαρήγα και τον Αλέξη Τσίπρα η πρόταση του πρωθυπουργού για κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ αντίθετα την πρωτοβουλία χαιρέτησε ο κωλοτούμπας, Γιώργος Καρατζαφέρης.

"Προτείνατε κυβέρνηση ενός ή δύο χρόνων για αγριότερα μέτρα, γι' αυτό θέλετε κυβέρνηση με περισσότερα κόμματα. Τέρμα στους εκβιασμούς", δήλωσε η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απορρίπτοντας την πρόταση του πρωθυπουργού.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. "Χαίρομαι που ο πρωθυπουργός δέχτηκε αυτό που έλεγα μονότονα επί 18 μήνες, ότι το βάρος δεν μπορεί να το σηκώσει ένα κόμμα. Καλώς ήλθατε στη λογική" τόνισε.

"Χαίρομαι που έστω και την παραμονή της καταστροφής ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ανοίξει τις διαδικασίες. Ελπίζω αυτή η απόφαση να συνοδευτεί με τόλμη και όχι με μικρότητες. Η χώρα χρειάζεται ένα γερό πρωθυπουργό, όχι εναν πρωθυπουργό μαριονέτα", τόνισε ο Γ. Καρατζαφέρης.

Σκληρή κριτική άσκησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε καθιέρωση απλής αναλογικής και εκλογές το συντομότερο δυνατό ακόμη και έως τις 4 Δεκεμβρίου.

Τόνισε ότι "ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για μια κυβέρνηση που δεν υπάρχει και που δεν θα ηγείται ο ίδιος, αλλά που ξέρουμε τί σκοπεύει να κάνει: να συνεχίσει τις ίδιες ανάλγητες και αντικοινωνικές πολιτικές έτσι όπως προστάζουν οι δανειστές μας".

"Είτε την πείτε οικουμενική, είτε εθνικής ενότητας θα είναι μια κυβέρνηση που θα στερείται νομιμοποίησης" είπε ο Α.Τσίπρας.

"Καμία διαδικασία που αγνοεί τη λαϊκή κυριαρχία δεν μπορεί να είναι λύση", σημείωσε.

"Ο ελληνικός λαός λέει ένα πράγμα: δεν αντέχει άλλο τέτοιου είδους σωτηρία, δεν αντέχει να συνεχίσετε με άλλα μνημόνια και άλλα βάρη", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

"Ναί" ψήφισαν, επίσης, ο Μίμης Ανδρουλάκης και η Βάσω Παπανδρέου.

"Υποσχέθηκε αυτό που απαιτούν οι περιστάσεις. Τα δύσκολα δεν πέρασαν όμως. Νέα κυβέρνηση ως τη Δευτέρα και σύντομα εκλογές", δήλωσε η Εύα Καϊλή.