Σελίδες

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Η Απόφαση της ΕΕ και οι πανηγυρισμοί των δοσίλογων


Η Απόφαση της ΕΕ και οι πανηγυρισμοί των δοσίλογων

Ολόκληρη η απόφαση που ελήφθη από την σύνοδο Κορυφής



FREE photo hosting by Fih.gr
Στη συμφωνία των Βρυξελλών για
το κούρεμα και τη λύση στο πρόβλημα του Ελληνικού χρέους, αναφέρεται ότι με το
κούρεμα, τα σκληρά μέτρα που θα το ακολουθήσουν και την μόνιμη εποπτεία που θα
επιβληθεί στη χώρα, θα καταφέρουμε το 2020 να μειώσουμε το χρέος μας στο 120%
του ΑΕΠ που θα είναι έτσι βιώσιμο. Δηλαδή να το φέρουμε εκεί που ήταν το
2009, όπως το παρέλαβε ο δοσίλογος Γ. Παπανδρέου από τον ρίψασπη Κ. Καραμανλή.
Γιατί λοιπόν χρειαζόταν να επιβληθούν όλα αυτά τα, εξαθλιωτικά για την
κοινωνία και εκποιητικά για τη χώρα, μέτρα του πρώτου μνημονίου, του δεύτερου
μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου και της 21ης Ιουλίου 2011 για να βρεθούμε μετά
από 10 χρόνια πάλι στο ίδιο σημείο ; Και γιατί το 2020 το χρέος στο 120% του
ΑΕΠ θα είναι βιώσιμο και το ίδιο χρέος το 2009 δεν ήταν βιώσιμο; Και όταν για
το χρέος του 2009 δεν υπήρχε καμία έγγραφη εγγύηση ούτε εθνική υποθήκη, ενώ
για εκείνο του 2020 θα υπάρχουν υπογραφές για εγγυήσεις και υποθήκευση εθνικής
περιουσίας, αφού θα έχει εγκατασταθεί εν τω μεταξύ και η μόνιμη εποπτεία με
ξένη κυβέρνηση. Και αυτοί αμετανόητοι, λες και απευθύνονται σε ηλιθίους,
πανηγυρίζουν. Αν με όσα έκανε μέχρι σήμερα η κατοχική κυβέρνηση έπρεπε όχι
μόνο να εκδιωχθεί αλλά και να τιμωρηθεί παραδειγματικά, τώρα για το νέο
“κατόρθωμα” της, επιβάλλεται η άμεση τιμωρία με συνοπτικές λαϊκές διαδικασίες
για εσχάτη εθνική προδοσία.



Στις σημερινές συνθήκες η παύση πληρωμών προς τους δανειστές – σε συνδυασμό με
την απελευθέρωση από τις δεσμεύσεις από την ευρωζώνη και την πραγματική
εθνικοποίηση των τραπεζών – είναι ο αναγκαίος δρόμος. Όχι μόνο αναγκαίος.
Κατεπείγων δρόμος. Μία απλή πρώτη ματιά στην παράγραφο 10 της απόφασης μας ξεκαθαρίζει απόλυτα ποιος ζήτησε τι. Λέει "οι μηχανισμοί για τον έλεγχο εφαρμογής του Ελληνικού προγράμματος πρέπει να ενδυναμωθούν όπως ζητήθηκε από την Ελληνική κυβέρνηση" Εμείς λοιπόν οι ίδιοι – η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - ζητήσαμε την εγκατάστασή τους εδώ σαν επικυρίαρχοι -επιβήτορες καταρρακώνοντας κάθε έννοια Ελληνικής κυριαρχίας!


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βήχος



Ολόκληρη η απόφαση της ΕΕ στα Ελληνικά



Ολόκληρη η απόφαση της ΕΕ στα Αγγλικά

Η Συμφωνία
Σε συμφωνία που αποβλέπει στη μείωση του ελληνικού χρέους κατά 100 δισ. ευρώ, με απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων που κατέχει ο ιδιωτικός τομέας κατά 50%, κατέληξε η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης, που ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες.

Οπως επισημαίνεται στο ανακοινωθέν που υιοθέτησαν οι ηγέτες της Ευρωζώνης, ένα νέο πολυετές πρόγραμμα ΕΕ-ΔΝΤ ύψους 100 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, έως το 2014, πρόκειται να οριστικοποιηθεί έως το τέλος του 2011. Υπογραμμίζεται ότι το πρόγραμμα αυτό θα συνοδεύεται από ενίσχυση των μηχανισμών για την παρακολούθηση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων. Οι ηγέτες της ευρωζώνης καλούν ακόμη το ΔΝΤ να συνεχίσει να συμβάλει στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος.

Στο ανακοινωθέν, επισημαίνεται ότι οι μηχανισμοί για την επιτήρηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος πρέπει να ενισχυθούν, όπως ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση.

Ειδικότερα, το κείμενο σημειώνει ότι "η ιδιοκτησία του προγράμματος είναι ελληνική και η εφαρμογή του είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών". Υπογραμμίζεται ακόμη ότι στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, η Επιτροπή σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους της Τρόϊκα θα δημιουργήσει, για όσο διαρκέσει το πρόγραμμα, έναν επιτόπιο εποπτικό μηχανισμό, περιλαμβανομένης της εμπλοκής εθνικών εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα εργαστούν σε στενή και συνεχή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και την Τρόικα για την παροχή συμβουλών και βοήθειας προκειμένου να διασφαλίσουν την έγκαιρη και πλήρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
Προβλέπεται ότι οι εμπειρογνώμονες θα συνδράμουν την Τρόικα αξιολογώντας τη συμβατότητα των μέτρων που θα λαμβάνονται από την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του προγράμματος. Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι ο νέος αυτός ρόλος θα περιγράφεται στο Μνημόνιο.

Για να διευκολυνθεί η αποτελεσματική χρήση των σημαντικών επίσημων δανείων για την επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών η διακυβέρνηση του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα ενισχυθεί σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση και την Τρόικα, αναφέρει το ανακοινωθέν των ηγετών της ευρωζώνης.

Στο κείμενο αναφέρεται επίσης ότι οι χώρες της Ευρωζώνης θα παράσχουν υποστήριξη ύψους 30 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα.

Επισημαίνεται ακόμη η δέσμευση της Ελλάδας να γίνει χρήση των εσόδων του προγράμματος "Ηλιος" και άλλων εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις κατά 15 δισ. ευρώ στη μείωση του χρέους και στην αποκατάσταση της δυνατότητας δανειοδότησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Θα παρασχεθεί τέλος πιστοληπτική ενίσχυση προκειμένου να υποστηριχθεί η ποιότητα των εγγυήσεων, ώστε να είναι δυνατή η χρήση τους για πρόσβαση των επιχειρήσεων στη ρευστότητα του Ευρωσυστήματος, μέσω των ελληνικών τραπεζών, υπογραμμίζει το κείμενο.
Οι αντιδράσεις των αξιωματούχων
Η ευρωζώνη στάθηκε στο "ύψος των προσδοκιών" και "έκανε αυτό που έπρεπε για το ευρώ" συμφωνώντας σε ένα τεράστιο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της κρίσης χρέους, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ στους δημοσιογράφους, στο τέλος της συνόδου κορυφής σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες.
Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί, που ήταν ο πρώτος αρχήγός κράτους που έδωσε συνέντευξη σήμερα, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης, ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας βάσει της οποίας οι ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών κρατικών ομολόγων αποδέχονται τη μείωση της αξίας τους κατά 50%. Σε αντιστάθμισμα, όπως δήλωσε ο γάλλος προεδρος, η ευρωζώνη θα εγγυηθεί με ένα ποσό της τάξεως των 30 δισ ευρώ, την ομαλή εφαρμογή της σημερινής συμφωνίας.
Ο Ν Σαρκοζί δήλωσε ότι στόχος της Γαλλίας ήταν "να αποφύγει ένα δράμα στην περίπτωση της Ελλάδας" και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τελικώς αυτο απεφεύχθη. Δήλωσε επίσης ότι το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους αφορά όλες τις τράπεζες που έχουν ελληνικά ομόλογα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ανοίγει πλεον ο δρόμος για τη συρρίκνωση του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ ως το 2020
Παράλληλα, την ικανοποίησή τους για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης να μειωθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας κατά 100 δισ. ευρώ με εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο 50% εξέφρασαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπεϊ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ειδικότερα,σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου ο κ. Ρομπεϊ υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή θα διασφαλίσει το στόχο να καταστεί βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας στο 120% έως το 2020.Σε ότι αφορά τη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο τόνισε ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης δεσμεύτηκαν να οριστικοποιηθεί έως το τέλους του 2011.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ εξέφρασε ικανοποίηση σήμερα για τις "εξαιρετικά σημαντικές αποφάσεις" που έλαβαν οι ηγέτες της ευρωζώνης κατά τη σύνοδο κορυφής υιοθετώντας ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης χρέους. "Λάβαμε αποφάσεις εξαιρετικά σημαντικές σε αρκετούς τομείς. Όλα αυτά απαιτούν τώρα πολύ δουλειά και πολύ γρήγορη δουλειά", τόνισε ο Τρισέ, ο οποίος ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το Νομισματικό Ινστιτούτο της Φρανκφούρτης στις αρχές Νοεμβρίου.
Ικανοποιημένος από την συμφωνία των ηγετών της ευρωζώνης δήλωσε ο καναδός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ, ο οποίος δήλωσε ότι η οικονομική κρίση στην Ευρώπη αποτελεί την πλέον άμεση απειλή για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

"Θεωρώ θετικά βήματα τις αποφάσεις των ευρωπαίων φίλων μας. Είναι βήματα προς την σωστή κατεύθυνση. Εχει σημειωθεί πρόοδος ", τόνισε ο Χάρπερ και προσθεσε: "Φυσικά, περιμένουμε την επεξεργασία των λεπτομερειών και την επιτυχημένη εφαρμογή (των αποφάσεων) καθώς πλησιάζουμε στη σύνοδο της G20 τον επόμενο μήνα".
Χαιρετίζει τη συμφωνία το ΔΝΤ
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι "από τώρα, προτίθεμαι να εισηγηθώ στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου" στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η Λαγκάρντ υπογραμμίζει ότι είναι "μείζονος σημασίας" η εφαρμογή "των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που δέχτηκε" η Αθήνα. Η συμφωνία ανάμεσα στις τράπεζες και την ΕΕ, η οποία προβλέπει ότι οι ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών κρατικών ομολόγων αποδέχονται τη μείωση της αξίας τους κατά 50%, "είναι πολύ σημαντική για την βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους".

Αυτή η απόφαση δείχνει "μια ρεαλιστική ανάλυση της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας" και αποτελεί "ένα δίκαιο μοίρασμα του βάρους ανάμεσα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα", πρόσθεσε η Λαγκάρντ.

Η ενίσχυση της δυνατότητας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) που θα προσφέρει 440 δισεκατομμύρια ως 1.000 δισεκατομμύρια ευρώ "θα μπορέσει να βελτιώσει τις άμυνες της Ευρώπης κατά της μετάδοσης" της κρίσης σε άλλες χώρες, είπε ακόμα η γαλλίδα πρώην υπουργός Οικονομικών.

Όμως προειδοποίησε για το πόσο σημαντικό είναι να καθοριστούν οι λεπτομέρειες λειτουργίας του ΕΤΧΣ.
Α. Τσίπρας: «Η απόφαση της ΕΕ θα εκτινάξει την ανεργία»

«Να μη γίνει δεκτή από τον ελληνικό λαό η απόφαση που ελήφθη από την σύνοδο Κορυφής», ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.
Δεν πρέπει να γίνει δεκτή από τον ελληνικό λαό η απόφαση που ελήφθη από την σύνοδο Κορυφής, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης γιατί σήμερα «προσπαθεί να παρουσιάσει ως παράδεισο όσα ξόρκιζε ως κόλαση».
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για χρεοκοπία και εκτίμησε ότι η απόφαση της ΕΕ θα εκτινάξει την ανεργία, θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της μετανάστευσης, κυρίως των νέων, θα οδηγήσει σε φτώχεια και εξαθλίωση και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ρωτήσει τον ίδιο τον λαό αν συμφωνεί με τις αποφάσεις αυτές.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες και κάλεσε τον ελληνικό λαό να αντιδράσει και να πει όχι στη μόνιμη επιτροπεία της χώρας, να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και να επιβάλλει την λαϊκή κυριαρχία.
Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή της πορείας της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ξεκινήσαμε με λιτότητα και εσωτερική υποτίμηση και φθάσαμε σήμερα σε μόνιμη ύφεση, έκρηξη της ανεργίας και με το χρέος της χώρας γύρω στο 115% και με προοπτική το 2020 να φθάσουμε περίπου στο ίδιο.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για εγκληματικές επιλογές, σημειώνοντας ότι με την απόφαση δόθηκε πολύτιμος χρόνος στις τράπεζες και τους δανειστές για να συσσωρεύσουν κέρδη.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ
Τρισέ, Λαγκάρντ, Μέρκελ, Ρομπέι και Μπαρόζο επικροτούν τη συμφωνία


Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι επικεφαλής του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο μετά τη συμφωνία για «κούρεμα» 50% του ελληνικού χρέους.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ εξέφρασε ικανοποίηση σήμερα για τις «εξαιρετικά σημαντικές αποφάσεις» που έλαβαν οι ηγέτες της ευρωζώνης κατά τη σύνοδο κορυφής υιοθετώντας ένα πρόγραμμα
αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.

«Λάβαμε αποφάσεις εξαιρετικά σημαντικές σε αρκετούς τομείς. Όλα αυτά απαιτούν τώρα πολύ δουλειά και πολύ γρήγορη δουλειά» τόνισε ο Τρισέ.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ χαιρετίζει, επίσης, τη «σημαντική πρόοδο» που επιτεύχθηκε κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, συγχαίροντας τους ηγέτες της ευρωζώνης γιατί συμφώνησαν σε «ένα πρόγραμμα που θα αντιμετωπίσει την κρίση στην περιοχή».

«Από τώρα, προτίθεμαι να εισηγηθώ στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου» στην Ελλάδα, δηλώνει η Λαγκάρντ σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζοντας ότι είναι «μείζονος σημασίας» η εφαρμογή «των
οικονομικών μεταρρυθμίσεων που δέχτηκε η Αθήνα».

Η Λαγκάρντ υπογράμμισε πως η συμφωνία ανάμεσα στις τράπεζες και την ΕΕ, η οποία προβλέπει ότι οι ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών κρατικών ομολόγων αποδέχονται τη μείωση της αξίας τους κατά 50%, «είναι πολύ σημαντική για την βελτίωση της
βιωσιμότητας του χρέους».

Αυτή η απόφαση δείχνει «μια ρεαλιστική ανάλυση της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας» και αποτελεί «ένα δίκαιο μοίρασμα του βάρους ανάμεσα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα» πρόσθεσε η Λαγκάρντ.

Η ενίσχυση της δυνατότητας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) που θα προσφέρει 440 δισεκατομμύρια ως 1.000 δισεκατομμύρια ευρώ «θα μπορέσει να βελτιώσει τις άμυνες της Ευρώπης κατά της μετάδοσης της
κρίσης σε άλλες χώρες» είπε ακόμα η γαλλίδα πρώην υπουργός Οικονομικών.

Η ευρωζώνη στάθηκε στο «ύψος των προσδοκιών» και «έκανε αυτό που έπρεπε για το ευρώ» συμφωνώντας σε ένα τεράστιο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της κρίσης χρέους, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνόδου κορυφής σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες.

Την ικανοποίησή τους για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης να μειωθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας κατά 100 δισεκατομμύρια ευρώ με εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο 50% εξέφρασαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Χέρμαν Βαν Ρομπεϊ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ειδικότερα,σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου ο Ρομπεϊ υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή θα διασφαλίσει το στόχο να καταστεί βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας στο 120% έως το 2020.

Σε ότι αφορά τη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο τόνισε ότι οι ηγέτες της
ευρωζώνης δεσμεύτηκαν να οριστικοποιηθεί έως το τέλος του 2011.

Το IMFχαιρετίζει τη συμφωνία

Το Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF) που εκπροσωπεί τις τράπεζες χαιρετίζει σήμερα τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στην ευρωζώνη στο τέλος της μαραθώνιας συνόδου στις Βρυξέλλες δηλώνοντας ότι θέλει να «συνεργαστεί με την Ελλάδα».

«Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση των ηγετών της ευρωζώνης για ένα σχέδιο μέτρων που έχουν ως στόχο τη σταθεροποίηση στην Ευρώπη, την ενίσχυση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος και τη βοήθεια στις μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας» δήλωσε ο
Τσαρλς Νταλάρα, διευθυντής του Ινστιτούτου.

«Εν ονόματι του ιδιωτικού τομέα, το IIF συμφωνεί να συνεργαστεί με την Ελλάδα, τις αρχές της ευρωζώνης και το ΔΝΤ για την ανάπτυξη μιας εθελοντικής και συγκεκριμένης συμφωνίας στη βάση μιας μείωσης 50% του ελληνικού χρέους που
διατηρούν οι ιδιώτες επενδυτές» πρόσθεσε ο Νταλάρα.

Αυτό θα πραγματοποιηθεί «με τη βοήθεια ενός επίσημου προγράμματος δέσμευσης του ιδιωτικού τομέα (PSI) ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ», τόνισε.

Ο Νταλάρα υπογράμμισε ότι οι όροι του PSI αναμένεται να γίνουν δεκτοί από τις ενδιαφερόμενες πλευρές προσεχώς και θα τεθούν σε εφαρμογή άμεσα και δυναμικά.

Οι παραχωρήσεις του ιδιωτικού τομέα ύστερα από έντονες διαπραγματεύσεις με τους ηγέτες της ευρωζώνης «θα επιτρέψουν τη μείωση του ελληνικού χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ με στόχο αυτό να φθάσει το 120% το 2020», επισήμανε.

Οι δεκάωρες διαπραγματεύσεις ήταν ιδιαίτερα δύσκολες, μετά τη διαφωνία των τραπεζών για μεγαλύτερη μείωση του ελληνικού χρέους. Οι τράπεζες είχαν ήδη δεχτεί να χάσουν 21% σε μια συμφωνία στις 21 Ιουλίου.

http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4668482