Σελίδες

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Ο πρώτος νεκρός άστεγος, από το κρύο! Να ηχήσουν τα τύμπανα!


Ο πρώτος νεκρός άστεγος, από το κρύο! Να ηχήσουν τα τύμπανα!


Εκεί φτάσαμε! Να πεθαίνουν άνθρωποι από το κρύο στα παγκάκια όπου κοιμούνται τα βράδια αφού δεν έχουν πια σπίτι για να μείνουν.

Χθες το βράδυ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που έφτασε στο σημείο, παρέλαβε το πτώμα του άτυχου άνδρα και το μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων, προκειμένου να υποβληθεί σε νεκροψία - νεκροτομή και να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου. Η αιτία ήταν ανατριχιαστική. Ο 62χρονος άστεγος πέθανε από το κρύο!

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στην αστυνομία ότι η φιγούρα του άτυχου άνδρα ήταν γνωστή, συνήθως ζητούσε τσιγάρα από περαστικούς, έπαιρνε φαγητό από διάφορα συσσίτια και δεν είχε μόνιμη στέγη.

Μάλιστα. Αυτόν τον άνδρα τον… έσωσε η κυβέρνηση Παπαδήμου με τα τρία κόμματα της άρχουσας τάξης: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ. Όπως έχει… σώσει και όλους εμάς που προσπαθούμε να ζήσουμε άλλος με 500 ευρώ σύνταξη, άλλος με ένα μεροκάματο πείνας και άλλοι χειρότερα από όλους μας, άνεργοι και άστεγοι. Θα πάει μακριά η βαλίτσα; Θα αργήσουμε πολύ ακόμα να τους γαμ… ότι έχουν και δεν έχουν; Πεθαίνουμε το καταλαβαίνετε; Να οργανωθούμε ΌΛΟΙ όσοι βλέπουμε τον εφιάλτη να μην είναι όνειρο αλλά πραγματικότητα. Να βγουν μπροστά οι πρωτοπόρες δυνάμεις της Αντίστασης. Να ηχήσουν τα τύμπανα. Να τους τσακίσουμε τους αλήτες, τη συμμορία των προθύμων και τους πραιτοριανούς τους. Αύριο θα είναι πολύ αργά. Οι νεκροί δεν παλεύουν…