Σελίδες

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

O ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ



O ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΙΛΗΣΕ


ΟΧΙ

ΣΤΟΥΣ
ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ














ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΑΙΟΙ ΚΑΤΩ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΈΞΩ Η


ΤΡΟΙΚΑ – ΛΑΙΚΗ

ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ


«Μια μικρή απαράδεκτη μειοψηφία» χαρακτήρισε τον Ελληνικό λαό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας σαν παπαγαλάκι των δοσίλογων. Όποιος στηρίζει τους δοσίλογους, ναι, είναι προδότης. Και ο λαός δεν στηρίζει τα μέτρα της κυβέρνησης, όπως είπε ο κύριος Πρόεδρος. Ο κύριος Παπούλιας μίλησε σήμερα σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος και μόνος του εξευτέλισε τους θεσμούς που θέλει να υπερασπίζεται. Η ντροπή είναι δική του και όχι του ελληνικού λαού που είπε σήμερα απ’ άκρου σε άκρον της Ελλάδας, ένα μυριόστομο ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ!

ΒΗΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ




Διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ

Το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού στις σημερινές παρελάσεις σε ολόκληρη τη χώρα ΤΙΜΑ την ιστορία της Αντίστασης του λαού μας. Κάτω οι δοσίλογοι. Να φύγουν ΤΩΡΑ

Σε κλοιό διαδηλωτών βρέθηκε από τις 10 το πρωί η λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, με ομάδες διαδηλωτών να καταλαμβάνουν το χώρο μπροστά από την εξέδρα των επισήμων και να φωνάζουν συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν αρχικά να απομακρύνουν τον κόσμο, τοποθετώντας μάλιστα κλούβες αρκετά μέτρα μακρυά από την εξέδρα.

Στο στόχαστρο των διαδηλωτών μπήκε τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο υπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, οι οποίοι εισέπραξαν υβριστικά συνθήματα. Ο Π. Μπεγλίτης μάλιστα απαιτούσε από την αστυνομία να διαλύσει το πλήθος! Θρασύτατος και σήμεδρα.

Ο Κ. Παπούλιας αποχώρησε εμφανώς ενοχλημένος από την εξέδρα. «Δεν θέλω να αποχωρήσω, Ήρθα να τιμήσω την ημέρα, όμως ορισμένοι θέλουν να ματαιωθεί» τόνισε ο Πρόεδρος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις κ. Παπούλιας αναφέρθηκε και στην απόφαση της ΕΕ για το ελληνικό χρέος, λέγοντας ότι περιέχει και θετικά στοιχεία, αρκεί να υπάρξει συστράτευση.

«Ποιοι με αποκαλούν προδότη, εγώ πολέμησα 15 χρονών τον ναζισμό» ανέφερε και αποχώρησε με τους υπόλοιπους επισήμους. Και άλλοι πολέμησαν το Ναζισμό αλλά δεν υπηρετούν σήμερα τη χούντα των δοσίλογων. Οι μαχητές της Εθνικής μας Αντίστασης ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ!

«Λυπάμαι, λυπάμαι, διαλέξανε τέτοια μέρα για να διαμαρτυρηθούν. Ντροπή τους», είπε ο Κ. Παπουλιας. Όσον αφορά την επόμενη μέρα ο κ. Παπούλιας δήλωσε πως «ο κόσμος καταλαβαίνει που πηγαίνουμε και ότι τα μέτρα είναι σε βάρος των ασθενέστερων και των αδύναμων».

Από νωρίς το πρωί είχε συγκεντρωθεί κόσμος που διαμαρτύρονταν και στις δύο πλευρές της εξέδρας, όπως την αρχή έκαναν δύο γυναίκες οι οποίες κρατούσαν ένα μικρό πανό που έγραφε «μαζί με τις γραβάτες, φορέστε και κουκούλες. Προδότες».

Στη συνέχεια κατέβηκαν στο δρόμο και άλλες ομάδες όπως εργαζόμενοι βοήθειας στο σπίτι, μέλη του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, του ΣΥΡΙΖΑ, ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, οπαδοί του Ηρακλή και αγανακτισμένοι.

Παρά το γεγονός ότι επίσημοι αποχώρησαν, ορισμένα πεζοπόρα τμήματα (Μακεδονομάχοι και διάφορα σωματεία) παρέλασαν μπροστά από τον κόσμο.

Συστάσεις προς τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Μπεγλίτης, με αφορμή την παρουσία διαδηλωτών οι οποίοι εμπόδισαν την έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

«Εδώ ξεφτυλιζόμαστε και σεις δεν κάνετε τίποτα. Αν σε 10 λεπτά δεν ανοίξει ο δρόμος θα πάρω τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα φύγουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Π. Μπεγλίτης! Ο άνθρωπος είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Παρά το γεγονός ότι επίσημοι αποχώρησαν, ορισμένα πεζοπόρα τμήματα (Μακεδονομάχοι και διάφορα σωματεία) παρέλασαν μπροστά από τον κόσμο.

Μαθητικές παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα με μαύρες κορδέλες, αβγά και αποδοκιμασίες

Επεισοδιακές ήταν αρκετές από τις μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα.

Σε κλοιό διαδηλωτών η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα, με την αστυνομία να αποκλείει την πρόσβαση στο χώρο απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.

Η μπάντα του Δήμου Αθηναίων παρέλασε με μαύρες κορδέλες στα μουσικά όργανα. Πολλοί μαθητές φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ δεν γύρισαν το κεφάλι προς την εξέδρα των επισήμων.

Ομάδες διαδηλωτών, φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και ιδιαίτερα κατά της υπουργού Αννας Διαμαντοπούλου.

Αρκετοί μαθητές δεν γύρισαν το κεφάλι δεξιά όταν πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, ενώ και η μπάντα του Δήμου Αθηναίων φόραγε μαύρα περιβραχιόνια.

Ως αποτέλεσμα, όπως διεμήνυσε και σήμερα ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, επαναλαμβάνοντας τη χθεσινή του προειδοποίηση, τα μέλη της μπάντας θα περάσουν την Δευτέρα από πειθαρχικό συμβούλιο με την απειλή της απόλυσης. Ας τολμήσει!

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στη «Μεγάλη Βρετανία», καθώς η πλατεία Συντάγματος, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη ήταν αποκλεισμένη από δυνάμεις των ΜΑΤ, κάγκελα και αστυνομικές κλούβες.

Αλλοι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα και πετούσαν αυγά και ποτήρια με καφέ. Ταυτόχρονα, πολλά άτομα κινήθηκαν πεζή στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης κρατώντας πανό που έγραφε «Όχι μια ζωή».

Πάντως η υπουργός, στον κόσμο της, στις δηλώσεις της αμέσως μετά αγνόησε τα περιστατικά, ενώ εξήρε τους μαθητές που παρέλασαν.

«Θέλω από την ψυχή μου να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι σε συνθήκες κρίσης, συνθήκες δύσκολες - προσωπικές και αντικειμενικές- δίνουν μια μάχη για την εκπαίδευση των παιδιών και τη δημιουργία σωστών πολιτών. Θέλω να τους ευχαριστήσω, το Έθνος τους ευγνωμονεί» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Τα επεισόδια καταδίκασε και εκ μέρους της ΝΔ ο βουλευτής Γιάννης Τραγάκης. Φυσικό δεν είναι; Ίδιοι είναι και αυτοί με τους δοσίλογους του ΠΑΣΟΚ και τους φασίστες του ΛΑΟΣ.

Ένταση και στην παρέλαση στον Πειραιά, όπου πολίτες φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, αλλά και των επισήμων που βρίσκονταν στην εξέδρα.

Επιπλέον ο βουλευτής Β' Πειραιά του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Διαμαντίδης, κατήγγειλε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαμαρτυρία που οργανώθηκε έξω από το σπίτι του, στον Κορυδαλλό.

Ο Γ. Διαμαντίδης χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις -μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς- κάνοντας λόγο για «χυδαιότητες από αποβράσματα» και είπε ότι αναγνωρίζει στα πρόσωπα αυτών που οργάνωσαν τη διαμαρτυρία γνωστούς δημοστικούς συμβούλους του ΣΥΙΖΑ από τον Κορυδαλλό. Έχουν χάσει την μπάλα. Δε θα ξέρουν ποιοι να πρωτοφύγουν.

Επεισοδιακή ήταν η παρέλαση στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου άνεργοι, απλοί πολίτες και «Αγανακτισμένοι» είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο απέναντι από την εξέδρα.

Οι πολίτες φώναζαν συνθήματα κατά των επισήμων, ενώ έπεσαν και αβγά με αποτέλεσμα να αποχώρήσουν οι επίσημοι.

Στόχος έντονων αποδοκιμασιών έγιναν πριν από την έναρξη της καθιερωμένης παρέλασης, στο Ηράκλειο οι βουλευτές του Ηρακλείου, Μ. Στρατάκης, Μ. Κεφαλογιάννης και Μ. Σκραφνάκη, μεταξύ άλλων, από τους συγκεντρωμένους πολίτες καθώς και ο υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Παντελής Τζωρτζάκης, που φυγαδεύτηκαν στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης.

Μάλιστα, η Μ. Σκραφνάκη προπηλακίστηκε από τους συγκεντρωμένους και αποχώρησε.

Οι εκπρόσωποι κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αποχώρησαν, ενώ ανακοινώθηκε ότι η παρέλαση θα γίνει, με απλούς πολίτες στην εξέδρα των επισήμων.

Την πλάτη γύρισαν οι μαθητές στους επισήμους φτάνοντας στην εξέδρα κατά τη σημερινή μαθητική παρέλαση στη Νέα Αλικαρνασό.

Μάλιστα, μόλις έφτασε η παρέλαση στην εξέδρα, τα τύμπανα «σίγησαν» επιδεικτικά, ενώ ακολούθως, οι μαθητές γύρισαν την πλάτη στους βουλευτές Μ.Στρατάκη και Μ.Κεφαλογιάννη και οι παραστάτες δεν χαιρέτισαν.

Επικράτησε μεγάλη αμηχανία, ενώ δύο πολίτες προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους βουλευτές χωρίς αυτό να καταστεί εφικτό.

Ένταση κατά τη διάρκεια της παρέλασης στον Άγιο Νικόλαο από παριστάμενους πολίτες προς τους επισήμους και εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου με αποτέλεσμα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας να αποχωρήσει πριν ολοκληρωθεί η παρέλαση.

Οι αποδοκιμασίες αφορούσαν μόνο σε φραστικό επίπεδο.

Διεκόπη, λίγο μετά την έναρξη της η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Ρόδο. Μια μεγάλη ομάδα διαμαρτυρομένων διέσπασε τον κλοιό της Αστυνομίας με αποτέλεσμα να σταματήσει η παρέλαση.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός και η βουλευτής της ΝΔ Μίκα Ιατρίδη, αποχώρησαν από την εξέδρα των επισήμων πριν δεχθούν κάποια επίθεση και χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Τι να πουν οι εθνικοί σκουπιδιαραίοι;

Οι επίσημοι αποχώρησαν με την προστασία της αστυνομίας και μετέβησαν στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι διαμαρτυρόμενοι παρέμειναν στο χώρο έξω από τη Νομαρχία Δωδεκανήσου. Οι μαθητές των σχολείων, ωστόσο παρέλασαν μπροστά από την άδεια από επισήμους εξέδρα και σε μία χαώδη κατάσταση.

Κλίμα έντασης επικράτησε και στην Πάτρα, όπου στόχος έντονων αποδοκιμασιών έγινε ο υφυπουργός Αμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος.

Ο Κ. Σπηλιόπουλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εξέδρα των επισήμων πριν ξεκινήσει η παρέλαση, διότι οι πολίτες είχαν καταλάβει το οδόστρωμα, ενώ προηγουμένως τον είχαν αποδοκιμάσει κατά την προσέλευσή του στον Μητροπολιτικό Ναό και κατά τη διάρκεια κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο πεσόντων.

Με ένταση και διακοπές πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στην Καλαμάτα, (Δείτε το σχετικό VIDEO πιο πάνω) αφού αρχικά διάσπαρτες ομάδες αγανακτισμένων πολιτών, φώναζαν υβριστικά και υποτιμητικά συνθήματα προς τους επισήμους, ενώ κατά την προσέλευσή τους εκτοξεύθηκαν και δύο αυγά, χωρίς να πετύχουν το στόχο τους.

Οι μαθητές παρέλασαν εν μέσω των συνθημάτων, μάλιστα αρκετοί μαθητές από διάφορα σχολεία φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ όλοι σχεδόν περνώντας από την εξέδρα των επισήμων έστρεφαν απέναντι το κεφάλι τους.

Με την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης και πριν αρχίσει η παρέλαση των προσκόπων, άλλων συλλόγων, οργανώσεων και του στρατού, δύο ομάδες διαδηλωτών περικύκλωσαν την εξέδρα των επισήμων, όπου βρίσκονταν ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Γιώργος Κατριβάνος εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας κι άρχισαν να τους εκτοξεύουν τομάτες κι αυγά, ενώ ήρθαν ακόμα και στα χέρια.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας παρενέβησαν για να φυγαδεύσουν τους επισήμους, όπου έφυγαν κακήν κακώς από το χώρο της παρέλασης με τους πολίτες να τους έχουν πάρει στο κατόπι.

Ένταση και στην πλατεία της Κέρκυρας, εξαιτίας αντιδράσεων πολιτών κατά την παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, παρουσία του ΓΓ Εμπορίου Στέφανου Κομνηνού.

Ομάδες «Αγανακτισμένων», εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι κομμάτων βρίσκονταν από νωρίς το πρωί στο χώρο.

Τελικά, ο γγ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Σπ.Σπύρου έδωσε εντολή να μην γίνει η παρέλαση λόγω της τεταμένης κατάστασης.

Διακόπηκε στα Τρίκαλα η παρέλαση, όταν ομάδες πολιτών έσπασαν τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό και επιτέθηκαν στην εξέδρα των επισήμων.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης δέχτηκε επίθεση από νεαρό, ο οποίος συνελήφθη, και οδηγήθηκε σε αστυνομική κλούβα.
Αυτή η εξέλιξη εξαγρίωσε το συγκεντρωμένο πλήθος το οποίο απαίτησε με συνθήματα και δυναμική αντίδραση να απελευθερωθεί ο νεαρός όπως και έγινε.

Οι επίσημοι τελικά αποχώρησαν από το χώρο της παρέλασης, ενώ αυτή μετατράπηκε σε μια μεγάλη συγκέντρωση πολιτών.

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, αλλά με ένταση, υβριστικά και υποτιμητικά συνθήματα, ολοκληρώθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Τρίπολη, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, του γραμματέα της ΝΔ βουλευτή Ανδρέα Λυκουρέντζου, του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη.

Να σημειώσουμε ότι οι μαθητές κατά την παρέλαση περνώντας από την εξέδρα των επισήμων έστρεφαν απέναντι το κεφάλι τους, ενώ με την ολοκλήρωση της, αποχώρησαν αμέσως οι βουλευτές και φυγαδεύτηκε κυριολεκτικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Αποδοκιμασίες από αγανακτισμένους πολίτες και ομάδες εργαζομένων σημειώθηκαν στην παρέλαση που διεξήχθη στο Ναύπλιο, παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη με τους αστυνομικούς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ενώ με την ολοκλήρωση της παρέλασης ο υφυπουργός φυγαδεύτηκε.

Καλύτερη ήταν η ατμόσφαιρα στη Σπάρτη, κατά τη διάρκεια της παρέλασης όπου την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος.

Ελάχιστοι ήταν οι πολίτες που φώναξαν συνθήματα, ενώ εντύπωση προκάλεσε η στάση πολλών μαθητών να μην γυρίσουν το κεφάλι τους στην εξέδρα των επισήμων.


ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. ΜΑΖΕΥΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ.







http://www.politikokafeneio.com/neo/modules.php?name=News&file=article&sid=10511