Σελίδες

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Είναι ανάγκη να ενωθούμε απέναντι στους εθνικοσοσιαλιστές της κυβέρνησης!


Είναι ανάγκη να ενωθούμε απέναντι στους εθνικοσοσιαλιστές της κυβέρνησης!


Οι διαφωνίες και οι κατηγορίες για ρεφορμισμό και ότι άλλο ισμό που μπαίνουν εμπόδιο σε μια συμμαχία των δυνάμεων της Αριστεράς, έχουν καταρριφτεί από τον Λένιν και τον Τρότσκι αλλά ακόμα και να μην είχαν καταρριφτεί σήμερα απέναντι στην Εθνικοσοσιαλιστική κυβέρνηση Παπαδήμου, θα έπρεπε να τις καταρρίψουμε εμείς και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και το λαό μας.

«Βαδίστε χωριστά, χτυπήστε μαζί! Συμφωνήστε μόνο πώς να χτυπήσετε, ποιον και πότε. Μια τέτοια συμφωνία μπορεί να γίνει ακόμα και με το διάολο...». Με αυτήν τη φράση ο Λέον Τρότσκι προέτρεπε το 1928 τους γερμανούς κομμουνιστές να συμπράξουν με τους σοσιαλδημοκράτες σε μέτωπο κατά του επερχόμενου φασισμού. Παρ' ότι ιδεολογικά αντίθετος σε οποιαδήποτε συνεργασία του τότε Κομμουνιστικού Κόμματος (KPD) με τη ρεφορμιστική σοσιαλδημοκρατία (SPD), ο ρώσος επαναστάτης διέβλεπε ότι το πρωτεύον, ζωτικής σημασίας, ζήτημα ήταν η απόκρουση της φασιστικής απειλής. Άλλωστε, είχε προϋπάρξει το παράδειγμα του 1917 στη Ρωσία. Η τότε περιοδική συνεργασία μεταξύ των ριζοσπαστών μπολσεβίκων και των ρεφορμιστών απέτρεψε το πραξικόπημα που επιχείρησε ο στρατηγός Λαβρ Κορνίλοφ.

Την συμμαχία κομμουνιστών και ρεφορμιστών σοσιαλδημοκρατών δεν απέρριπτε ούτε ο Βλαντίμιρ Λένιν. Στο έργο του «Ο Στάλιν και η Κινεζική Επανάσταση» μεταξύ άλλων ο Τρότσκι έγραφε: «Ο Λένιν αποδεχόταν την αναγκαιότητα προσωρινών συμμαχιών με το αστικοδημοκρατικό κίνημα, όμως κατανοούσε τη συμμαχία αυτή όχι ως συμμαχία με τα αστικά κόμματα, που εξαπατούν και προδίδουν την επαναστατική μικροαστική δημοκρατία (τους αγρότες και τους μικροαστούς των πόλεων), αλλά ως συμμαχία με τις οργανώσεις και τις ομάδες των ίδιων των μαζών ενάντια στην εθνική αστική τάξη».

Εμάς ποιος διάολος μας εμποδίζει να ενωθούμε σ’ αυτά που συμφωνούμε, αφού όλοι πια συμφωνούμε ότι αυτή η κυβέρνηση που είναι προέκταση της προηγούμενης πρέπει να φύγει μαζί με την τρόικα και τα Μνημόνια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου