Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Τρεις νεκροί και 100 τραυματίες στο Μαραθώνιο της Βοστώνης!

Τρεις νεκροί και 100 τραυματίες στο Μαραθώνιο της Βοστώνης!
Δύο εκρήξεις στο μαραθώνιο και μία σε βιβλιοθήκη
Σε συναγερμό η Βοστόνη μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση κοντά στο σημείο τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης, με τουλάχιστον 3 νεκρούς και 100 τραυματίες, σύμφωνα με την εφημερίδα Boston Globe. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν 12 νεκρούς!!! Δεν συνδέεται με τις εκρήξεις η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο αργότερα στη βιβλιοθήκη JFK, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν έχουν εντοπιστεί άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί στην πόλη, όμως εξετάζονται ύποπτα πακέτα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα έδωσε εντολή για παροχή της αναγκαίας βοήθειας στην έρευνα για τις εκρήξεις. Ενισχύθηκαν ήδη τα μέτρα ασφαλείας στην Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη. Η αστυνομία της Βοστόνης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην συναθροίζονται σε μεγάλες ομάδες. Για λόγους ασφαλείας, διακόπηκαν οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στην ευρύτερη περιοχή της Βοστόνης. Οι εκρήξεις στο μαραθώνιο σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, τρεις ώρες αφότου οι νικητές πέρασαν το νήμα του τερματισμού. Η πρώτη ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην οδό Μπόιλστον, κοντά στη γέφυρα, όπου βρίσκεται το σημείο τερματισμού του μαραθωνίου. Ακολούθησε η δεύτερη έκρηξη λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. 
  
Π. Β.

Στο σημείο της διπλής επίθεσης αρχικά επικράτησε πανικός, με ουρλιαχτά και ανθρώπους να τρέχουν να απομακρυνθούν. Φωτογραφίες και βίντεο έδειχναν αιμόφυρτους θεατές που μεταφέρθηκαν σε σκηνή όπου βρίσκονταν οι γιατροί του αγώνα.
«Πολλοί άνθρωποι είναι πεσμένοι στο έδαφος», δήλωσε ένας δρομέας στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.
Δεκάδες χιλιάδες θεατές βρίσκονταν στους δρόμους της Βοστόνης για να παρακολουθήσουν έναν από τους πιο γνωστούς μαραθωνίους παγκοσμίως και τον παλαιότερο στις ΗΠΑ, καθώς έχει καθιερωθεί από το 1897.
http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=227300#227300

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου