Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Καπιταλισμός, κρίση και Εργατική Τάξη

Καπιταλισμός, κρίση και Εργατική Τάξη FREE photo hosting by Fih.gr
Ο καπιταλισμός σύντροφοι δεν έχει πια ζωή σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο καπιταλισμός παγκόσμια βρίσκεται στη χειρότερη κρίση της ιστορίας του. Η χρεοκοπία χτυπά την πόρτα της Ισπανίας και της Ιταλίας και απειλεί να μεταφερθεί στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Γαλλία και την Γερμανία, ο δε Σαμαράς και η κυβέρνησή του, αξιοθρήνητες φιγούρες, αναζητούν νερό στην έρημο! Η παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού, που μαίνεται πέντε χρόνια τώρα, προκαλεί όχι μόνο τα μνημόνια της εξαθλίωσης αλλά και κοινωνικές εξεγέρσεις. Η Eυρωπαϊκή Ένωση συγκλονίζεται και απειλείται με διάλυση από τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, τη χρεοκοπία των χωρών του νότου –αλλά όχι μόνο-, την προϊούσα ύφεση στη βόρεια Eυρώπη και την εξέγερση της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων που πρέπει να ακολουθήσουν τον "τυφλοπόντικα της Ιστορίας". Να φέρει τα πάνω, κάτω, να γκρεμίσει απ' τα θεμέλια ότι σάπιο υπάρχει και ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας. Το έχω ξαναπεί σύντροφοι: Η Κοινωνία κοιλοπονά. Ή θα γεννηθεί το τέρας ή η ανθρωπότητα θα βαδίσει μέσα από πρωτόγνωρους καινούργιους δρόμους στο δρόμο του "τυφλοπόντικα" της ιστορίας.
Παναγιώτης Βήχος

Οι λαοί της Νότιας Ευρώπης που δεινοπαθούν από τα μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, οι ίδιοι λαοί που οι αλαζονικοί ιμπεριαλιστές και τα χρηματιστικά παράσιτα ονόμασαν PIGS (από τα αρχικά της ονομασίας των περιφερειακών ευρωπαϊκών χωρών αλλά που σημαίνει υβριστικά και Γουρούνια) έχουν πάρει τον δρόμο του παλλαϊκού ξεσηκωμού.
Το πρόβλημα που η Ιστορία θέτει δεν είναι απλώς το ποια κυβέρνηση θα κυβερνάει αλλά το ποια κοινωνική τάξη μπορεί, στηριγμένη σε μιαν ευρύτερη συμμαχία άλλων κοινωνικών δυνάμεων, να πάρει στα χέρια της και να κρατήσει τα ηνία της πολιτικής εξουσίας και της οικονομίας και να ανοίξει διέξοδο από την καταστροφική κρίση. Η κρίση ηγεσίας σε παγκόσμια κλίμακα είναι το μεγάλο πρόβλημα που δεν βρίσκει μέχρι στιγμής λύση. Και αυτό μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που η ιστορία μας ζητάει. Η Eυρωπαϊκή Ένωση συγκλονίζεται και απειλείται με διάλυση από τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, τη χρεοκοπία των χωρών του νότου –αλλά όχι μόνο-, την προϊούσα ύφεση στη βόρεια Eυρώπη και την εξέγερση της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων που πρέπει να ακολουθήσουν τον "τυφλοπόντικα της Ιστορίας". Να φέρει τα πάνω, κάτω, να γκρεμίσει απ' τα θεμέλια ότι σάπιο υπάρχει και ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Παναγιώτης Βήχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου