Σελίδες

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ; - 03/12/2002


ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ; - 03/12/2002

ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ Γ. ΣΕΡΙΦΗΣ ΚΑΙ Θ. ΨΑΡΑΔΕΛΛΗΣ.

ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΕ ΑΘΕΑΤΕΣ ΔΙΚΕΣ.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΗΧΟΣ

Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό! Είναι ξεκάθαρο και περιμένει απάντηση με πράξεις όχι με υπεκφυγές: "Ποιες είναι οι κατηγορίες και ποια τα στοιχεία που να δικαιολογούν την φυλάκιση των Γ. Σερίφη και Θ. Ψαραδέλλη;. Έχουν στοιχεία ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ που να δικαιολογούν τη στέρηση της ελευθερίας δύο ανθρώπων και τη ρετσινιά του τρομοκράτη σε δύο αγωνιστές της Αριστεράς; Ποια είναι αυτά; Γιατί δεν τα δίνουν στη δημοσιότητα; Κι αν δεν έχουν (που δεν έχουν) με ποιο δικαίωμα ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ απέναντι και στους δικούς τους αστικούς νόμους και τρομονόμους; Εδώ το μαζικό κίνημα πρέπει να υψώσει ΣΤΕΝΤΟΡΕΙΑ ΦΩΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ. Και το ΚΚΕ να αφήσει τα ναι μεν αλλά. Όσοι σιωπούν μπροστά σ΄ αυτή την κατάσταση είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ και άξιοι περιφρόνησης και δεν θα αργήσει η ώρα και η στιγμή που ίσως βρεθούν στην ίδια μοίρα με τους φυλακισμένους σήμερα αγωνιστές! Και τότε να δούμε ποιος θα βρεθεί να τους συμπαρασταθεί. Γιατί το "κράτος δικαίου" του ΠΑΣΟΚ λίγο θέλει να μεταβληθεί σε ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ όπου οι άνθρωποι της χούντας θα έχουν το πρώτο χέρι, θα καθοδηγούν τον ελληνικό λαό από τα τηλεπαράθυρα των χαφιέδων της δημοσιογραφίας και αύριο ίσως χωρίς κουκούλες θα υποδεικνύουν και καινούργιους... τρομοκράτες! Ξεχνούν όμως κάτι. Εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε. Αν η συμμετοχή στην "17Ν" είναι διαρκές έγκλημα ενώ η συμμετοχή στη χούντα των συνταγματαρχών χαρακτηρίστηκε από τη δικαιοσύνη τους "στιγμιαίο", η τρομοϋστερία των κυβερνώντων και οι φυλακίσεις ΑΘΩΩΝ αγωνιστών ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ για την ελληνική κοινωνία και τον ελληνικό λαό. Οι Επαναστάτες δεν χρησιμοποίησαν ποτέ τις λογικές και πρακτικές της "17Ν" ούτε χρειάζεται να τις χρησιμοποιήσουν. Έχουν επιλέξει τον μαζικό αγώνα και έτσι θα συνεχίσουν. Μέχρι να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ το ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ και τους ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ. ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. Αγώνας για την Εργατική Εξουσία και το σοσιαλισμό.

Δεν κρύψαμε ποτέ τα λόγια μας και ούτε και τώρα θα το κάνουμε. Αυτή η κατάσταση ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. Δεν μπορούν να κρατάνε φυλακισμένους ΑΘΩΟΥΣ αγωνιστές που έχουν δώσει δείγματα γραφής εδώ και πάνω από σαράντα χρόνια. Δεν μπορούν να σπιλώνουν συνειδήσεις και αγώνες που είναι η ΤΙΜΗ και η ΔΟΞΑ της Αριστεράς. Κράτος, ΜΜΕ και όσοι δεν υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας σ΄ αυτή την απροκάλυπτη καταπάτηση όχι μόνο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και του ίδιου του Συντάγματος του αστικού αυτού κράτους και τους νόμους του ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.

Ποιες είναι οι κατηγορίες και ποια τα στοιχεία που να δικαιολογούν την φυλάκιση των Γ. Σερίφη και Θ. Ψαραδέλλη;


Και το ΚΚΕ που κρατά σιγήν ιχθύος απέναντι στις υποθέσεις Γ. Σερίφη και Θ. Ψαραδέλλη, να πάρει θέση. Γιατί αύριο ίσως είναι αργά για να μπορεί ακόμα και να πάρει θέση. Τι συμβαίνει; Δεν γνωρίζει ότι οι δύο αυτοί αγωνιστές δεν έχουν σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση της "17Ν"; Κι αφού το γνωρίζουν ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ; Συμφωνούν με τις μεθοδεύσεις του Κράτους και των Αμερικανών; Να απαντήσουν τώρα.

Γνωρίζουν κι αυτοί πώς η κυβέρνηση επισπεύδει τις ενέργειές της στην υλοποίηση των νομοθετικών παρεμβάσεων για "προεπιλεγμένους δικαστές", την απαγόρευση της τηλεοπτικής μετάδοσης των δικών και το διορισμό συνηγόρων. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φ. Πετσάλνικος, κατέθεσε ήδη την Τετάρτη στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο. Και δεν είναι μόνον αυτό! Το νομοσχέδιο προχωράει ακόμη πιο πέρα. Αναφέρει πως η σύνθεση των δικαστηρίων, θα ορίζεται με κλήρωση μέσα από λίστα προεπιλεγμένων δικαστών και εισαγγελέων όχι μόνο για τις δίκες κατηγορουμένων για "τρομοκρατία" αλλά για όλες τις "σοβαρές δικαστικές υποθέσεις που θα διαρκούν επί μακρόν"!

Την περασμένη Τετάρτη, το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας συζήτησε και το επίμαχο νομοσχέδιο και (κατά πλειοψηφία) ζητάει την άμεση απόσυρση των επίμαχων διατάξεων για προεπιλογή δικαστών και την απαγόρευση ραδιοτηλεοπτικής κάλυψης των δικών. Επίσης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε η Επιτροπή "Κατά της Κρατικής Τρομοκρατίας Κυβέρνησης, ΗΠΑ, ΕΕ - Λευτεριά στον Γιάννη Σερίφη" αποφάσισε να εντείνει τις προσπάθειες μαζικοποίησης της αντίστασης στο αρνητικό κλίμα τρομοκράτησης του λαού και των δημοκρατικών δικαιωμάτων, υποστηρίζοντας - και ΣΩΣΤΑ - την αίτηση αποφυλάκισης του αγωνιστή Γ. Σερίφη, και την απόκρουση του αντιδραστικού νομοσχεδίου.

Εν τω μεταξύ, στην υπόθεση "17Ν" ο Η. Κωστάρης σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία της προηγούμενης εβδομάδας καταγγέλλει πιέσεις από την Ασφάλεια για να καταθέσει εναντίον του Γιάννη και Παύλου Σερίφη κατά την προανάκριση. Ο ανεκδιήγητος Σάββας Ξηρός, με τη σειρά του, στη νέα εξαιρετικά ύποπτη συνέντευξή του στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, δίνει επιχειρήματα στην Αντιτρομοκρατική για νέες συλλήψεις, με σαφή υπονοούμενα του τύπου "είναι και άλλοι της "17Ν" έξω". Ε! Γιατί δεν τους λες να ησυχάσουμε όλοι και να πάει ο καθένας στη θέση του;

Δηλαδή παρακολουθούμε το τραγελαφικό να βρίσκονται στην ίδια θέση με τους ανεκδιήγητους Ξηρούς και Χλωρούς που παραδέχονται την "επαναστατική" τους δράση και τις δολοφονίες στο όνομα της "επανάστασης", και τους συντρόφους Γ. Σερίφη και Θ. Ψαραδέλλη! Το "αστείο" παρατράβηξε. Το μαζικό κίνημα έχει χρέος να απαιτήσει. ΤΕΡΜΑ ΚΥΡΙΟΙ. Η χούντα και οι αμερικάνοι δεν θα πάρουν τη ρεβάνς. Δεν μπορούν. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ.

03/12/2002

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου