Σελίδες

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ 290 ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ 290 ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Πέμπτη 5 Ιουνίου με πνευστά και κρουστά στο Δημαρχείο Αθήνας

Ο Δήμος Αθηναίων και συγκεκριμένα η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ τη λειτουργία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων (Σ.Ο.Δ.Α.) και της Δημοτικής Χορωδίας!!! Έτσι εντελώς αναίτια η καινούργια Δημοτική Αρχή της κυρίας Μπακογιάννη, με τη σύμφωνο γνώμη και των κυβερνητικών συμβούλων πετάει στο δρόμο και στέλνει στην ανεργία 290 μουσικούς των Μουσικών Συνόλων της Χώρας μας!!! Το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ δημοσιεύει σήμερα ένα μικρό άρθρο του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΗΧΟΥ ο οποίος είναι και μέλος του διοίκησης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και την Π.Ο.Θ.Α. (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος).

Με πρόσχημα την...αξιοκρατική ανασυγκρότηση και αναβάθμιση της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων και της Δημοτικής Χορωδίας η πλειοψηφία του διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ τη λειτουργία τόσο της Συμφωνικής του Ορχήστρας όσο και της Χορωδίας του Δήμου!!!

Σε επείγον Δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε (χθες 4 Ιουνίου) Το Τμήμα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, αναφέρει πώς "Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε κατά πλειοψηφία, στη σημερινή του συνεδρίαση, την ριζική ανασυγκρότηση και αναβάθμιση των μουσικών του συνόλων. Στο πλαίσιο της απόφασής του αυτής, το Δ.Σ. του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων εισηγείται στη Δημοτική Αρχή την ανασυγκρότηση νέου ανεξάρτητου φορέα, ο οποίος θα αποτελέσει τομή στα Δημοτικά μουσικά δρώμενα και θα έχει ως αποκλειστικό του αντικείμενο την αναβάθμιση και λειτουργία, σε εντελώς καινούργια βάση, των μουσικών συνόλων του Δήμου".

Η ιδέα για διάλυση ουσιαστικά του υπέροχου μουσικού αυτού σχήματος δεν είναι καινούργια. Όπως οι ίδιοι οι υπεύθυνοι του Δήμου Αθηναίων ομολογούν "...μετά την επί τετράμηνο άκαρπη διεξαγωγή εξαντλητικού διαλόγου με τους χορωδούς, μουσικούς και τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους, μετά την άρνησή τους (πλην 22 μουσικών της Συμφωνικής Ορχήστρας) να συμμετάσχουν σε διαδικασία εσωτερικής ακρόασης από ειδική επιτροπή"!!! Εδώ γελάμε; "αποφασίσαμε την αναστολή... κλπ.κλπ". Τι είδους ειδική ακρόαση να γίνει σε σολίστες μουσικούς καταξιωμένους όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και Διεθνώς (και για ποιο λόγο;) αλλά και από ποιους;

Το από ποιους το αναφέρει το Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν: πρόκειται για τους νέους διευθυντές, (κολλητούς της κ. Μπακογιάννη και της ΝΔ), δηλαδή το Νίκο Χριστοδούλου ως επικεφαλής των Μουσικών Συνόλων και τον Αντώνη Κοντογεωργίου ως Διευθυντή της Χορωδίας! Αυτοί οι άνθρωποι θα αποφασίσουν αν και ποιοι από τους 290 απολυμένους μουσικούς θα συνεχίσουν να εργάζονται στην Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου της Αθήνας και με ποιους όρους! Αυτό το τελευταίο είναι εξίσου σημαντικό. Γιατί αυτή τη στιγμή ο Δήμος χρωστάει εκατομμύρια στους απολυμένους (που πληρώνονταν κάθε μήνα... έναντι!!!) και δε τους έχει κολλήσει ένσημα 8 χρόνων!!!

Αυτές οι διεκδικήσεις, λοιπόν, καθώς και άλλες που έβαζαν οι εν λόγω μουσικοί και το Σωματείο μας έχουν ενοχλήσει την κ. Μπακογιάννη και τους παρατρεχάμενούς της. Έτσι αποφάσισαν να ΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΝ τη λειτουργία της μουσικής αυτής ομάδας των 290 ανθρώπων και να προσλάβουν όσους κι όποιους αυτοί κρίνουν κατάλληλους!

Ε! Λοιπόν ΟΧΙ! Όχι κυρία Μπακογιάννη και κύριοι της αντιπολίτευσης (πλην ελαχίστων τιμητικών εξαιρέσεων) αυτό δε θα περάσει έτσι. Στη στρατιά των ανέργων δεν θα προσθέσετε κι άλλους 300 ακόμα από τους καλύτερους μουσικούς της χώρας μας. Γι΄ αυτό αρχίζουμε πόλεμο! Ήδη ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη 5 Ιουνίου 2003 και ώρα 11.00, στην Πλατεία Κοτζιά απέναντι από το Δημαρχείο της Αθήνας. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στα γραφεία του Συλλόγου, οδός Σαπφούς 10. Θα ακολουθήσει πορεία με πνευστά και κρουστά και θα καταλήξει στο Δημαρχείο της Αθήνας.

Ας αρχίσουν οι χοροί! Πηγαίνουμε για ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και σε όποια μορφή πάλης χρειασθεί. Καλούνται όλους τους εργαζόμενους όλων των κλάδων να σταθούν στο πλευρό μας. Στα πρόσωπα όλων των απολυμένων, από τις εργάτριες της ΣΙΣΣΕΡ ΠΑΛΚΟ μέχρι τους Μουσικούς της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθήνας και των επιχειρήσεων που κλείνουν, αποτυπώνεται όχι μόνο η οδύνη από το σκοτεινό μέλλον της ανεργίας, αλλά και η χρεοκοπία του σοσιαλφιλελεύθερου μοντέλου που οι μεταλλαγμένοι σοσιαλιστές - αλλά και οι κλώνοι της ΝΔ - πρεσβεύουν, κι ακόμα, η παρακμή του ίδιου του συστήματος. Αποτυπώνεται όμως και η οργή μας και η απόφασή μας να φτάσουμε μέχρι το τέλος.

Στις καρδιές όλων αυτών που παίζουν με τη ζωή μας και την αξιοπρέπειά μας ας αρχίσει να φωλιάζει ο φόβος από την έκρηξη της οργής που ξεχειλίζει. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

290 μουσικοί της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας του Δήμου Αθήνας πετάγονται στο δρόμο! Η στρατιές των ανέργων όλο και μεγαλώνουν. Μία η λύση! Ή αυτοί ή εμείς! ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ!

05/06/2003

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου