Σελίδες

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

H ΞΕΛΟΓΙΑΣΤΡΑ ΝΥΧΤΑ


H ΞΕΛΟΓΙΑΣΤΡΑ ΝΥΧΤΑ

Δημοσιεύθηκε στη ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ στις 19 Φλεβάρη 1994

ΒΗΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


Οι πάντες, λοιπόν, μας προέκυψαν σκυλάδες! Από τον αξιότιμο υπουργό Εργασίας Ε. Γιαννόπουλο μέχρι την αριστερή εφημερίδα ΠΡΙΝ, τη "Μαύρη Τρύπα" της Ελευθεροτυπίας, τον Κακαουνάκη και την πορνοφυλλάδα STAR. Από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Λιάνη, Κουλούρη και Τόγια, μέχρι την Ρίτα Σακελαρίου, τον κύριο Καρρά και τον καινούργιο τηλεοπτικό αστέρα: τον μυστακοφόρο τραμπούκο Ψωμιάδη...

Τι ήταν αυτό το τηλεοπτικό σόου τις τελευταίες μέρες; Ποια ¨Σκόπια", ποια πρώην Γιουγκοσλαβία, ποιο Μεξικό... εδώ μιλάμε για "το" θέμα. Όλοι οι τρόφιμοι του Κορυδαλλού, η αλητεία της νύχτας, παρέα με κάποιους... εκπροσώπους των εργαζομένων με λαμέ πουκάμισα και μεροκάματο άνω των 500.000 δρχ. τη βραδιά, στρογγυλοκάθισαν γύρω από τα στρογγυλά τραπέζια του MEGA και του ΑΝΤΕΝΝΑ για να μας πείσουν για τα χίλια δικαιώματα του υποκόσμου της νύχτας.

Ένα ολόκληρο ύποπτο και σκοτεινό κύκλωμα αγωνιά και ξεσηκώνεται μήπως και φύγει η νυχτερινή ζωή από τα βρώμικα χέρια του. Δεν είναι μόνο οι Γιγουρτάκιδες, που αγωνίζονται "υπέρ βωμών και εστιών". Είναι και οι νταβατζήδες και οι έμποροι λευκής σάρκας, αυτοί που εφοδιάζουν τα σκυλάδικα με κορίτσια από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και την Άπω Ανατολή, που πλασάρονται σαν χορεύτριες και χρησιμοποιούνται για την κάθε είδους ικανοποίηση των σκυλάδων. Να μη ξεχάσουμε τους μπράβους και τους εμπόρους ναρκωτικών, που κινδυνεύει να μειωθεί η δουλειά τους. Όλο το σκυλολόι, και αρκετοί άλλοι μαζί τους, όπως οι "εκδότες" "καλλιτεχνικών" περιοδικών, ιμπρεσάριοι... καλλιτέχνιδων και λοιποί, βγήκαν από το σκοτάδι της παρανομίας και δείχνουν απειλητικά τα δόντια τους.

Αρωγοί όλου αυτού του υπόκοσμου ήρθαν οι διάφορες φίρμες τύπου Καρρά, Λεπά, και δε συμμαζεύεται, που διαμορφώνουν με τη βοήθεια των ΜΜΕ την υποκουλτούρα και την αποχαύνωση. Είναι αυτοί οι σκύλοι που τους έκαναν φίρμες - χωρίς να το αξίζουν - για να τους προβάλουν σαν πρότυπα για τη νεολαία! Έτσι είναι. Η άρχουσα τάξη χρησιμοποιεί τη "νυχτερινή διασκέδαση" και τον πολιτισμό για να επιβάλει ένα τρόπο ζωής τέτοιο που να εξυπηρετεί τα ταξικά της συμφέροντα. Τι κι αν διαμορφώνει ηλίθιους;... Δεν πλήττονται, λοιπόν, με τον περιορισμό του ωραρίου της νύχτας, τα "ατομικά δικαιώματα" και δεν επιβάλλεται περιορισμός παρά μόνο στην ασυδοσία του κάθε Ψωμιάδη, του κάθε αλήτη της νύχτας.

Όσο για τους ισχυρισμούς του τύπου: "Να κοιμόμαστε κι εμείς από τις οκτώ σαν τα βόδια τους Γερμανούς, τους Άγγλους και τους άλλους Ευρωπαίους", εμείς απαντάμε: Είναι τελικά όλοι οι άλλοι λαοί βόδια, και μόνο εμείς - οι ξενύχτηδες δηλαδή - είμαστε οι έξυπνοι; Πολύ διεθνιστική, μα το Θεό, προσέγγιση του θέματος από το σύντροφο αρθρογράφο του ΠΡΙΝ.

Ας σταματήσει εδώ το άθλιο αβαντάρισμα υπέρ των βρώμικων κυκλωμάτων, τουλάχιστον απ΄ αυτούς που θέλουν να είναι σοβαροί. Αν μη τι άλλο το ανθρώπινο ωράριο, που ψήφισε η κυβέρνηση - και που γι΄ αυτό έχουμε κάνει απεργίες και κινητοποιήσεις - βάζει φρένο στην ασυδοσία του υποκόσμου ενάντια σε χιλιάδες εργαζόμενους μουσικούς, τραγουδιστές, σερβιτόρους, μαγείρους κλπ. Να σχολνάνε και αυτοί οι άνθρωποι σε λογικές ώρες, και όχι στις 7 ή 8 το πρωί, την ώρα που ο άλλος κόσμος πηγαίνει στη δουλειά του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου