Σελίδες

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ!


ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ!

ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝ 3 ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ Δ.Σ. ΕΝΩ ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΣΕ 2000 ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ; ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ 180 ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ ΚΑΙ 100 ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΩΡΟ!!!

ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ Α.Τ.Ε. ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ!

Οι εκλογές στον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, ένα ιστορικό σωματείο που έχει 3.700 εγγεγραμμένους μουσικούς τελείωσαν. Ψήφισαν 281 άτομα (!!! και δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν πάνω απο 2.000 μέλη του! Από τον ελεύθερο χώρο που μέλη του είναι η τεράστια πλειοψηφία των μουσικών, ψήφισαν μόνον 100 άτομα!!!

Στους υπόλοιπους δεν επετράπη να ψηφίσουν γιατί δεν ήταν ταμειακός εντάξει. Φυσικά δεν έγινε το ίδιο και με όσους ήθελαν να ψηφίσουν το Συνδυασμό ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ. Αυτοί πήγαιναν στον 6ο όροφο, έπαιρναν την κάρτα των ταμειακός εντάξει και ψήφιζαν κανονικά.
Επίσης ψήφισαν 150 μουσικών των κρατικών ορχηστρών (που είναι δημόσιοι υπάλληλοι) και θα μπορούσε ο Συνδυασμός της Α.Τ.Ε. να τους απαγορέψει να ψηφίσουν αφού δεν είχαν βιβλιάριο ασθενείας, όπως προβλέπει ο Νόμος. Όμως για να μην αποκλείσουν συναδέλφους από την ψηφοφορία δε το έκαναν. Έτσι λοιπόν ο αγώνας ήταν άνισος απ΄ όλες τις πλευρές.

Παρ΄ όλα αυτά ο Συνδυασμός της Α.Τ.Ε. έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη και για πρώτη φορά στην ιστορία του, σ΄ αυτό το Σωματείο κέρδισε 3 έδρες και πήρε σύνολο 73 ψήφους, ενώ 14 ψηφοδέλτιά του ακυρώθηκαν! Αυτό - όπως δήλωναν μουσικοί της παράταξης που διοικεί 20 χρόνια το Σύλλογο ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ για την κυριαρχία της ΔΕΜ. Το "τζάμι" έσπασε και τίποτα δεν μπορεί να το ξανακολήσει. Τρεις συνδικαλιστές από την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ έχουν ήδη μπει στη νέα διοίκηση και ο ορίζοντας είναι ανοιχτός. Οι καρεκλοκένταυροι του Περισσού παύουν να αλωνίζουν μόνοι και ανενόχλητοι στον Π.Μ.Σ., και να υπονομεύουν το μέλλον των μουσικών.

Αυτή τη φορά τρομοκρατημένοι δεν πριμοδότησαν κανένα συνεργαζόμενο μαζί τους από τους συνδικαλιστές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ψήφισαν μόνο ΚΚΕδες συνδικαλιστές. Οι συνεργάτες τους δεν εκλέχτηκαν. Όπως δεν εκλέχτηκε και ο προηγούμενος πρόεδρος του ΠΜΣ που ανήκε στη ΝΔ.

Έτσι λοιπόν παρ΄ όλη την προσπάθεια που τελικά πέτυχε ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ τα αποτελέσματα έχουν ως εξείς:
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ (ΚΚΕ, ΝΔ. ΠΑΣΟΚ) 194 ψήφους (σύνολο)
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 73 ψήφους σύνολο)
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (Ανεξάρτητοι) 13 ψήφους (σύνολο)

Στη διοίκηση εκλέγονται 8 από τη ΔΕΜ, 3 από την ΑΤΕ και κανένας από τη ΣΜΚ.

Για την Ομοσπονδία 4 η ΔΕΜ και 2 η ΑΤΕ

Για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας 3 η ΔΕΜ και 1 η ΑΤΕ.

Από την Παράταξη της ΑΤΕ εκλέγονται κατά σειρά.

Για τη διοίκηση: Βήχος Παναγιώτης, Γεωργόπουλος Κωνσταντίνος και Γεωργόπουλος Γεώργιος.

Για την Ομοσπονδία: Βήχος Παναγιώτης, Γεωργόπουλος Κωνσταντίνος

Για το ΕΚΑ: Γεωργόπουλος Κώστας με 2 ψήφους διαφορά από τον αναπληρωματικό Βήχο Παναγιώτη.

Και τώρα; Τίποτα ποια δεν είναι όπως χθες. Η αρχή του τέλους τέλος της συμβιβασμένης, γραφειοκρατικοποιημένης πλειοψηφίας και του καινούργιου Δ.Σ. δεν είναι μακριά απο το οριστικό τους τέλος. Εκατοντάδες μουσικοί είναι μαζί μας. Όλος ο ελεύθερος χώρος - που δεν του επέτρεψαν να ψηφίσει - από σήμερα θα βρει τη λύση για να επιστρέψει στο Σωματείο του. Για να τελειώνουμε μια και καλή και για πάντα από αυτούς που αφήνουν τον κλάδο στο έλεος της εργοδοσίας και μακριά απο το σωματείο του. Οι μέρες των κομματικών υπαλλήλων είναι μετρημένες. Ας ετοιμάζουν τα μπαγκάζια τους...

ΒΗΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

23/12/2002

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου