Σελίδες

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Μήνυμα της Μαριάννας Ψαραδέλλη στον Παναγιώτη Βήχο


Μήνυμα της Μαριάννας Ψαραδέλλη στον Παναγιώτη Βήχο
Αγαπητέ Παναγιώτη,

Σου στέλνω, δύο κείμενα που αφορούν τον πατέρα μου. Σήμερα στις ειδήσεις, πέρασαν απόσπασμα από το κείμενο που σας στείλαμε και που υπογράφει ο μπαμπάς, ευτυχώς, έκτος από τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να το έχει στείλει αυτό ο Θεολόγος, δεν έγινε κανένα σχόλιο επί της ουσίας. Και λέω ευτυχώς διότι τα σχόλια από την τηλεόραση γίνονται μόνο όταν μπορούν να είναι αρνητικά. Όπως και με την συνέντευξη που έδωσα, εκτός από τις φωτογραφίες μου, επί της ουσίας όσων είπα κάνεις δεν μίλησε, διότι τα στοιχεία που ΔΕΝ υπάρχουν, τους εμποδίζουν να με αμφισβητούν όταν ισχυρίζομαι πως ο πατέρας μου είναι αθώος.

Έχω πλήρη γνώση του περιερχομένου της δικογραφίας, αν και δεν είναι και τόσο δύσκολο, και ξέρω την υπόθεση του πατέρα μου, όπως βεβαίως ξέρω πολύ καλά και τον ίδιο. Νιώθω ανήμπορη να τον βοηθήσω, είναι φοβερό όχι μόνο το πόσο καταπατούνται τα συνταγματικά τους δικαιώματα, αλλά με πόση άνεση ο κάθε αρμόδιος, βγαίνει και μας δηλώνει οτι όλα είναι νόμιμα, χωρίς να ντραπεί και χωρίς εμείς όλοι να αντιδράμε στο γεγονός οτι μας περνάνε και για ηλίθιους.

Οι δικαστές θα διοριστούν με κλήρωση ανάμεσα σε 30, διότι μερικοί δεν είναι αρκετά αρμόδιοι και έμπειροι στα ποινικά θέματα, με λίγα λόγια, όλοι αυτοί που μέχρι τώρα ήρθαν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη, προφανώς δικάστηκαν από αναρμόδιους δικαστές. Όλες οι τόσο βασικές κατακτήσεις της Δημοκρατίας, όπως και αυτή των ενόρκων, καταπατούνται με πρόσχημα τη δίκαιη δίκη. Για πιο λόγο να τους πάμε σε δίκη όλους αυτούς αφού έχουν ήδη καταδικαστεί σε αργό θάνατο, απομονωμένοι στα μουχλιασμένα υπόγεια κελιά, στην φυλακή της φυλακής, και ανήμποροι να υπερασπίσουν το εαυτό τους μιας και δεν επικοινωνούν όπως θα έπρεπε ούτε με το περιβάλλον για να γνωρίζουν το κλίμα που επικρατεί, ούτε και με τους συνηγόρους.

Ο πατέρας μου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, δεν είναι ο μόνος, και 21 ώρες το 24ωρο σε ένα κρεβάτι ή σε μία καρέκλα, γιατί σ’ αυτό περιορίζονται οι κινήσεις του μέσα στο κελί τον αποδυναμώνουν και αφαιρούν χρόνια από την ζωή του. Είναι ειρωνικό πως η ίδια η χούντα, μετά από 3,5 χρόνια φυλακής τον αποφυλάκισε με περιοριστικούς όρους, λόγο ανήκεστου βλάβης όπου μπόρεσε και έκανε την 3η και πιο επιτυχημένη απόδραση του.

Τέλος πάντων, επειδή με την οργή που έχω μέσα μου θα μπορούσα να γράφω όλο το βράδυ, στέλνω αυτά τα δύο κείμενα, και σ’ ευχαριστώ και πάλι διότι εκτιμάω όλη την συμπαράσταση που εκδηλώνετε στον πατέρα μου γιατί για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω και μερικές φορές αναρωτιέμαι, αν δεν με αφορούσε τόσο άμεσα το θέμα αυτό, πόσο εγώ θα αντιδρούσα.

Μαριάννα

"AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΟ ΨΑΡΑΔΕΛΛΗ"

από Συσπείρωση ενάντια στην κρατική τρομοκρατία"

τηλέφωνο: 210-3800907


Ο Θεολόγος Ψαραδέλλης κρατείται στις φυλακές χωρίς να υπάρχει κανένα σοβαρό ενοχοποιητικό στοιχείο εναντίον του.
Στο πρόσωπό του διώκεται ο αντιδικτατορικός αγώνας.
Διώκονται οι άνθρωποι εκείνοι που δεν επεδίωξαν να δραχμοποιήσουν τους αγώνες τους με θέσεις και καριέρες.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΟ ΨΑΡΑΔΕΛΛΗ

«Η προσωπική μου ιστορία και η 40χρονη παρουσία μου στον επαναστατικό χώρο αποτελούν, νομίζω, αρκετή εγγύηση για να γίνω πιστευτός, όταν δηλώνω ότι δεν έχω σχέση με τη 17Ν.
Κατηγορούμαι άδικα και χωρίς κανένα στοιχείο. Η πολιτική μου τοποθέτηση είναι αντίθετη με την πρακτική της 17Ν. Στο πρόσωπό μου, όπως και σ’ αυτό του συντρόφου και συγκατηγορουμένου μου Γιάννη Σερίφη, ποινικοποιείται σήμερα η λαϊκή αντίσταση κατά της Χούντας».
Θεολόγος Ψαραδέλλης
Φυλακές Κορυδαλλού
Νοέμβρης 2002

Ο Θεολόγος Ψαραδέλλης κρατείται στις φυλακές χωρίς να υπάρχει κανένα σοβαρό ενοχοποιητικό στοιχείο εναντίον του.
Στο πρόσωπό του διώκεται ο αντιδικτατορικός αγώνας.
Διώκονται οι άνθρωποι εκείνοι που δεν επεδίωξαν να δραχμοποιήσουν τους αγώνες τους με θέσεις και καριέρες.
Εντάχθηκε στη νεολαία του ΚΔΚΕ (Κομμουνιστικό Διεθνιστικό Κόμμα Ελλάδας) προδικτατορικά. Λάτρης της ιστορίας και της γενικότερης κουλτούρας του επαναστατικού μαρξισμού, αλλά και θαρραλέος άνθρωπος της δράσης, πήρε ενεργά μέρος στην αντίσταση κατά της Χούντας. Συνελήφθη το 1969 στη Μυτιλήνη, βασανίστηκε, κλείστηκε στην απομόνωση και με μυθιστορηματικό τρόπο απέδρασε. Πέρασε στην Τουρκία και ακολούθως στη Βουλγαρία. Οι βουλγαρικές αρχές τον παρέδωσαν στη Χούντα.
Κράτησε υποδειγματική στάση μέσα στο δικαστήριο και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους δικαστές να κάνουν αντικομμουνιστικό κήρυγμα με αφορμή την παράδοσή του από τους «βούλγαρους αδελφούς του».
Καταδικάστηκε και φυλακίστηκε. Ξαναδραπέτευσε το 1971 και κατέφυγε στη Γαλλία, όπου πήρε πολιτικό άσυλο.
Μετά την πτώση της δικτατορίας επανήλθε στην Ελλάδα, όπου έδρασε μέσα από τις γραμμές του τεταρτοδιεθνιστικού κινήματος. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την έκδοση βιβλίων του επαναστατικού μαρξισμού.
Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την ενεργό πολιτική δράση στα μέσα της δεκαετίας του 1990, λόγω σοβαρής επιδείνωσης των προβλημάτων της υγείας του.
Η δίωξη και φυλάκιση του Θεολόγου Ψαραδέλλη εντάσσεται στην αμερικανοκίνητη ιμπεριαλιστική εκστρατεία ενοχοποίησης και ποινικοποίησης των αντιδικτατορικών αγώνων.
Οι μυστικές υπηρεσίες των Αγγλοαμερικάνων (CIA και Ιintelligence Service) που με τις θηριωδίες τους εξόντωσαν εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές στα Μακρονήσια, στην Κύπρο και στις φυλακές της χούντας αλωνίζουν τώρα ασύστολα σε όλη την Ελλάδα και επιβάλλουν τη φυλάκιση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΨΑΡΑΔΕΛΛΗ!

Συσπείρωση ενάντια στην Κρατική Τρομοκρατία

Αθήνα 27 Νοέμβρη 2002

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου