Σελίδες

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ... ΓΟΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ... ΓΟΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ το Φλεβάρη του 1994

ΒΗΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


Εκεί ανάμεσα στους σατανιστές και στην εισοδηματική πολιτική του 5+5% κι ενώ ο εισαγγελέας μελετά το φάκελο Μητσοτάκη για την αρχαιοκαπηλία και τις υποκλοπές, νάσου και μια πρωτότυπη είδηση στις εφημερίδες. Γιαννόπουλος μαινόμενος κατά του ΚΚΕ και ερώτηση του τελευταίου στη βουλή με αφορμή την επιχορήγηση με 283 (προς το παρόν) εκατομμύρια από την Εργατική Εστία πέντε συγκεκριμένων νυκτερινών κέντρων, κοινώς σκυλάδικων. Και νά δηλώσεις ο Γιαννόπουλος στο ΣΚΑΪ, και να μισόλογα και υπονοούμενα στο "Ριζοσπάστη" το ΚΚΕ. Και κανείς να μη λέει την αλήθεια στους ακροατές ή στους αναγνώστες.

Τι συμβαίνει λοιπόν;

Η αρχή έγινε με ένα σχόλιο του "Ρ" όπου αφήνονταν υπονοούμενα κατά του υπουργού Εργασίας ο οποίος επιλεκτικά επιχορήγησε πέντε νυκτερινά κέντρα, μεταξύ των οποίων και τα γνωστά "Σόδομα", του Στηβ Κακέτση και Πανταζή χρονόπουλου.

Ως γνωστόν, ο πρώτος βρίσκεται προφυλακισμένος για εμπορία ναρκωτικών, ενώ ο δεύτερος είναι μπλεγμένος στην ιστορία των υποκλοπών, είναι κουμπάρος του Μαυρίκη και πρώην οδηγός του Εύα. Γιαννόπουλου! Τι αγγελικός κόσμος Θεέ μου!..

Το ΚΚΕ, λοιπόν, με τον βουλευτή του Δ. Κουμπούρη κατέθεσε ερώτηση στη βουλή στην οποία αναφέρει: "Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας επιδότησε με εκατοντάδες εκατομμύρια, χρήματα των εργαζομένων, διάφορα νυκτερινά κέντρα, όπως το κέντρο "Σόδομα" κ.ά., με το πρόσχημα της διευκόλυνση; για την ψυχαγωγία των εργαζομένων! Επίσης, στα ίδια δημοσιεύματα γίνεται λόγος για διασυνδέσεις των ιδιοκτητών αυτών των κέντρων με διάφορους αρμόδιους παράγοντες, πράγμα που, αν αληθεύει, σημαίνει ότι είμαστε αντιμέτωποι με ένα ιδιότυπο σκάνδαλο. Δε χωρά καμιά αμφιβολία ότι το ΔΣ της Εργατικής Εστίας αναλαμβάνει σοβαρότατες ευθύνες απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και απέναντι στους ανθρώπους του πολιτισμού και τη νεολαία για το είδος της "διασκέδασης" που παρέχει με τέτιου είδους αποφάσεις".

Ο Ευ. Γιαννόπουλος, θαμώνας του κέντρου "Σόδομα", αντέδρασε σφοδρά κατά του "Ρ" και του ΚΚΕ. "Δηλαδή - είπε - ο εργαζόμενος δεν έχει το δικαίωμα να πάει στα "σκυλάδικα";". Μιλώντας δε στον ΣΚΑΪ αποκάλεσε "αισχρούς συκοφάντες" και "κίτρινους κονδυλοφόρους" τους δημοσιογράφους του ΚΚΕ οι οποίοι ενώ συκοφαντούν τον ίδιο δεν μίλησαν τα προηγούμενα χρόνια για τον "κ. Καλαντζάκο και τον κ. Καραμπίνα"... Κι εδώ μπαίνουμε στο ψητό της υπόθεσης.

Αλήθεια, γιατί το ΚΚΕ δεν αντέδρασε τα προηγούμενα χρόνια, όταν η Εργατική Εστία μοίραζε δισεκατομμύρια στα σκυλάδικα και στον υπόκοσμο της νύχτας; Το 1990 - επί ΝΔ - τα μπουζουκτσήδικα επιχορηγήθηκαν με 16.980.000 δρχ. Την περίοδο 1992, 45.000.000 για τα "Rrx" , "Aττικό", "Σφεντόνα", και την περίοδο 1993, 94.324.000 για τα "Rex", "Διογένης", "Σφεντόνα" και το αναψυκτήριο "Ακρον" στην Παλλήνη (το καλοκαίρι).

Αλήθεια, "δεν ήξεραν το ζήτημα" οι του ΚΚΕ όπως ισχυρίστηκε ο βουλευτής Δ. Κουμπούρης; Το ήξεραν και το παραήξεραν! Μάλιστα, το στέλεχος της ΕΣΑΚ και εκπρόσωπος στη ΓΣΕΕ και στο ΔΣ της Εργατικής Εστίας Κ. Φλάμπουρας είχε ψηφίσει να δοθούν αυτά τα ποσά στα σκυλάδικα τα προηγούμενα χρόνια. Τι συνέβη, λοιπόν, τώρα και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους οι... εκπρόσωποι της εργατικής τάξης στο Κοινοβούλιο;

Εδώ το πράγμα χοντραίνει. Μπαίνουν στη μέση οικονομικά συμφέροντα του ΚΚΕ που βάζουν στην άκρη κάθε έγνοια και ανησυχία για την πολιτιστική διαπαιδαγώγηση και την ψυχαγωγία των εργαζομένων. Εδώ έχουμε μπίζνες του "κόμματος της εργατικής τάξης" με διάφορα σκυλάδικα που το τελευταίο έχει μετοχές ή διαχειρίζεται με αντιπροσώπους του.

Είναι μάλιστα τόσο μεγάλα τα συμφέροντα αυτού του κόμματος από τη "διασκέδαση" της νύχτας ώστε αντιδρά μετά μανίας εδώ και χρόνια στο αίτημα των μουσικών και τραγουδιστών για ανθρώπινο ωράριο μέχρι τις 2 ή το πολύ στις 3 μετά τα μεσάνυχτα. Μέσω του ιστορικού σωματείου, του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, όπου ελέγχει την πλειοψηφία του ΔΣ, έχει σπάσει απεργίες και κινητοποιήσεις και παλεύει με νύχια και με δόντια για να μείνει το ωράριο ελεύθερο μέχρι το πρωί. Ας μη μας δουλεύουν, τουλάχιστον εμάς τους μουσικούς, οι "γεροντοκόρες" του Περισσού...

Όσο για το πού θα πάνε να διασκεδάσουν οι εργαζόμενοι, αυτό θα το αποφασίσουν οι ίδιοι κι όχι ο Γιαννόπουλος ή το ΚΚΕ. Οι εργάτες παλεύοντας για έναν καλύτερο κόσμο μπορούν να αλλάξουν τη σχέση τους με τον πολιτισμό και με όλα τα απάνθρωπα σεξιστικά και σκυλάδικα χαρακτηριστικά που τους δίνει το σύστημα που ζούμε. Μέχρι τότε όμως οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να διασκεδάζουν όπως αυτοί θέλουν. Όσοι τώρα αγωνιούν πραγματικά για την ψυχαγωγία τους ας αγωνιστούν μαζί τους ώστε να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο και οι συνθήκες ζωής των εργατών. Γιατί σήμερα οι εργάτες όχι μόνο στα μπουζουξίδικα δεν μπορούν να πάνε αλλά κι αυτόν τον άρτον τον επιούσιον αδυνατούν να εξασφαλίσουν. Αιδώς λοιπόν Αργείοι, ηθικολόγοι και λαϊκιστές...

Αφήσαμε για το τέλος την περιβόητη Εργατική Εστία και το βρώμικο ρόλο της τόσο στην επαίσχυντη χρηματοδότηση των... συνδικαλιστών όσο και στην επιλεκτική χρηματοδότηση καλλιτεχνικών υποπροϊόντων. Παλιότερα επιδοτούσε δύο ή τρία θέατρα με ελαφρές κωμωδίες ή βάρβαρες επιθεωρήσεις. Τα χρήματα της Εργατικής Εστίας για πολλές δεκαετίες δόθηκαν για αγορά συνειδήσεων στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Την περίοδο 1989-90 διάφοροι ψευτοσυνδικαλιστές που λυμαίνονταν τον οργανισμό, είχαν πάει στον εισαγγελέα, αλλά παρότι πέρασαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια δεν μάθαμε τι απόγινε. Καταργήθηκε τότε το γνωστό "πανωπροίκι" (8% των πόρων της Εστίας) και μπήκε τέλος στις χαριστικές προσφορές χρημάτων για δήθεν "κοινωνικούς σκοπούς". Επί ΝΔ όμως με αποφάσεις αρμοδίων ανατρέπονται όλα για να εξυπηρετηθεί ξετσίπωτα η εκλογική πελατεία του υπόκοσμου της ΝΔ. Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταργήσουν αυτό το διαφθορείο συνειδήσεων μαζί με τα κόμματα της αστικής τάξης που στηρίζουν και διαιωνίζουν αυτές τις απαράδεκτες καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου