Σελίδες

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Η προβοκάτσια των Καλάσνικοφ του παρακράτους ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ-



Η
προβοκάτσια των Καλάσνικοφ του παρακράτους ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Προβοκάτορες στα λαγούμια
σας. Δε μασάμε, δε σας φοβόμαστε δεν κάνουμε βήμα πίσω

Αυτοί που πυροβόλησαν το κίνημα (με την
επίθεση στην κλούβα των ΜΑΤ και τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού) είναι
σκοτεινοί μηχανισμοί του κράτους και του παρακράτους). Είναι οι ίδιοι που
είχαν ξαναπυροβολήσει πριν λίγες ημέρες (στις 23 Δεκεμβρίου 2008) από την
Πολυτεχνειούπολη άλλη κλούβα των ΜΑΤ. Προέρχονται από το ίδιο Κέντρο που μέρες τώρα
καλλιεργεί στην κοινωνία την άποψη ότι οι αστυνομικοί είναι απροστάτευτοι
(!), ότι θα κάνουν αγωγές στο κράτος που τους αφήνει μόνο να ρίχνουν τόνους
χημικών και όχι πιθανόν να πυροβολούν κατά βούληση! Δημιούργημά τους είναι και ο «Επαναστατικός Αγώνας» ο οποίος
πιθανότατα αποτελείφασιστική, παραστρατιωτική,
ΚΥΠατζίδικη προβοκατόρικη οργάνωση που καμία σχέση δεν έχει με το κίνημα και
την εξεγερμένη κοινωνία.

ΒΗΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
(από τα ΜΜΕ: Δολοφονική ενέδρα έστησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/1) σε αστυνομικούς που φρουρούσαν το υπουργείο Πολιτισμού στη συμβολή των οδών Κουντουριώτη και Ζαΐμη. Σε κρίσιμη - αλλά σταθερή - κατάσταση παραμένει ο 21χρονος ένστολος, ο οποίος τραυματίστηκε από τα πυρά στο θώρακα και στο μηρό. "Επαναστατικό αγώνα" δείχνει η βαλλιστική εξέταση. Η αστυνομία αναμένει τη σχετική προκήρυξη. Εάν δεν υπάρξει ανάληψη ευθύνης, φοβούνται και τρίτο χτύπημα. Στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν ένα καλάσνικοφ, ένα όπλο MP5 και μια επιθετική χειροβομβίδα. Σύμφωνα με τον αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Βασίλη Τσιατούρα, το καλάσνικοφ είναι το ίδιο με αυτό που είχε χρησιμοποιηθεί και στην πρόσφατη επίθεση κατά κλούβας των ΜΑΤ στις 23 Δεκεμβρίου στο Γουδή.

Το δεύτερο όπλο είναι τύπου ΜP5, που χρησιμοποιήθηκε στις 30 Απριλίου 2007 στην επίθεση εναντίον του ΑΤ Νέας Ιωνίας την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, ενώ η χειροβομβίδα είναι επιθετικού τύπου, ελληνικής κατασκευής, και πληροφορίες αναφέρουν ότι ιδίου τύπου χειροβομβίδες είχαν εντοπιστεί στη γιάφκα της 17 Νοέμβρη, στην οδό Πάτμου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 03:00, όταν τρεις αστυνομικοί δέχθηκαν καταιγισμό πυρών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από αυτούς. Πρόκειται για τον Διαμαντή Μαντζούνη από την Κυπαρισσία, ο οποίος αποφοίτησε από τη Σχολή Αστυνομίας τον περασμένο Οκτώβριο και τοποθετήθηκε αμέσως στα ΜΑΤ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τουλάχιστον δύο άτομα, οι οποίοι προσέγγισαν τους τρεις αστυνομικούς πεζή και πυροβόλησαν εν ψυχρώ εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ, από απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων.

Συγκεκριμένα, όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στη γωνία Ζαΐμη και Κουντουριώτη είδαν στο ύψος της διασταύρωσης Κουντουριώτη και Νοταρά δύο άτομα που τους σημάδευαν με όπλα ο ένας όρθιος και ο άλλος γονατιστός. Ένας από τους αστυνομικούς φώναξε «καλυφθείτε» και οι δύο έπεσαν αμέσως στο έδαφος, ενώ ο κ. Μαντζούνης τραυματίστηκε από τα πυρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 21χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε, δεν φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, αλλά σώθηκε χάρη σε δύο κινητά τηλέφωνα που έφερε πάνω του. Μετά την επίθεση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου υπεβλήθηκε με επιτυχία σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Οι γιατροί κατάφεραν να σταματήσουν τη μικρής έκτασης αιμορραγία, χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του «ελεγχόμενη» και αισιοδοξούν ότι ο νεαρός θα διαφύγει τον κίνδυνο.

Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν περισσότεροι από 30 κάλυκες – οι 27 από τους οποίες προέρχονται από καλάσνικοφ και οι υπόλοιποι από πιστόλι μικρότερου διαμετρήματος πιθανόν των 9 χιλιοστών - ενώ εντοπίστηκαν και θραύσματα από χειροβομβίδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν χειροβομβίδα, προκειμένου να καλύψουν το δρόμο διαφυγής τους.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ χαρακτήρισε άνανδρη την επίθεση κατά αστυνομικού και σχολίασε σχετικά: «Κάποια άτομα έχουν χάσει τη λογική τους και βάλλουν κατά παιδιών που προέρχονται από τα σπλάχνα της κοινωνίας μας». «Οι προσαγωγές ξεκίνησαν αμέσως» τόνισε ο κ. Τσιατούρας, συμπληρώνοντας: «Δεν με ενδιαφέρει ο αριθμός των προσαγωγών, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βρεθούν οι δράστες».

Οι κάλυκες έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν προέρχονται από το ίδιο όπλο με το οποίο άγνωστοι είχαν πυροβολήσει εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Κοκκινοπούλου στην περιοχή του Γουδή.

Αμέσως μετά την επίθεση, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 72 προσαγωγές και οι έρευνες – στις οποίες συμμετέχει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία - συνεχίζονται πόρτα-πόρτα. Σύμφωνα με αξιωματικούς, από τις επόμενες ημέρες δεκάδες αστυνομικοί πρόκειται να περιπολούν ακόμα και μέσα στα Εξάρχεια.

Για καλά προετοιμασμένο σχέδιο έκανε λόγο στο ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νίκος Καραδήμας, ο αντιπροεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών συνέστησε ψυχραιμία, ενώ ο διαμερισματικός σύμβουλος στην περιοχή των Εξαρχείων Γιώργος Αποστολόπουλος έκανε λόγο για κοινωνία βίας και ράμπο και ζήτησε να κλείσει το Πολυτεχνείο και να γίνει μουσείο.

Κάρολος Παπούλιας

«Η σημερινή απόπειρα δολοφονίας κατά των τριών αστυνομικών αποσκοπεί στο να πληγεί η δημοκρατική σταθερότητα της χώρας μας. Μία σταθερότητα που έχει κατακτηθεί με θυσίες και αγώνες του ελληνικού λαού» ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε δήλωσή του για την επίθεση με Καλάσνικοφ που δέχθηκε διμοιρία των ΜΑΤ.

Και πρόσθεσε: «Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και ο ελληνικός λαός θα προασπίσουν τη Δημοκρατία μας από τέτοιες εγκληματικές πράξεις», εκφράζοντας την ευχή ο αστυνομικός Διαμαντής Μαντζούνης που τραυματίστηκε σοβαρά, «να ξεπεράσει γρήγορα τη δοκιμασία του».

Κ. Καραμανλής

Τη θλίψη και τον αποτροπιασμό του για το συμβάν εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου νοσηλεύεται ο 21χρονος αστυνομικός.

Όπως ανέφερε, «οι αστυνομικοί είναι σκληρά εργαζόμενοι συμπολίτες μάς, Είναι δημόσιοι λειτουργοί, ταγμένοι στην υπηρεσία όλων μας. Οι σφαίρες εναντίον τους πλήττουν κυρίως την δημοκρατία και την κοινωνία στο σύνολό της». Έσπευσε, ωστόσο, να σημειώσει ότι «η δημοκρατία μας είναι ισχυρή, το κράτος δικαίου είναι η ισχυρότερη εγγύηση για κάθε πολίτη, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει αυτά που με αγώνες και θυσίες όλων των Ελλήνων έχουμε κατακτήσει».

Καταδικάζουν τα κόμματα

Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε: «Εκείνοι, οι οποίοι χτύπησαν τον Διαμαντή Μαντζούνη, είχαν ως στόχο τη Δημοκρατία και την ομαλότητα. Θα αντιληφθούν σύντομα ότι η Δημοκρατία είναι ισχυρή και η κοινωνία μας είναι θωρακισμένη. Και να γνωρίζουν ότι το ηθικό της Αστυνομίας, η προσήλωση στο καθήκον και τα δημοκρατικά ιδεώδη είναι δεδομένα. Κι αυτά δεν πρόκειται να τα θίξει κανείς, καμιά σφαίρα, κανένας δολοφόνος».

Τη δολοφονική απόπειρα κατά του αστυνομικού από «κουκουλοφόρους προβοκάτορες της Δημοκρατίας» -όπως χαρακτηριστικά είπε- καταδίκασε και ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, σε δηλώσεις μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο τραυματισμένος αστυνομικός. «Στη Δημοκρατία ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει» επανέλαβε ο κ. Κακλαμάνης, σημειώνοντας ότι «κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα και όλοι οι θεσμοθετημένοι φορείς οφείλουν να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να επαναπροσδιορίσουν τις απόψεις τους».

ΠΑΣΟΚ

«Βλέπουμε μια Αστυνομία η οποία έχει διαλυθεί» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γ. Παπακωνσταντίνου, σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, καταδικάζοντας απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών στα Εξάρχεια.

«Επιθέσεις με δυο όπλα, σε πεζούς αστυνομικούς, οι οποίοι φυλάνε σκοπιές, δεν τα έχουμε ξαναδεί ποτέ αυτά τα πράγματα. Ευτυχώς που αυτό το νέο παιδί, απ’ ό,τι φαίνεται, είναι εκτός κινδύνου, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το πού μας οδηγεί αυτή η κατάσταση» ανέφερε.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτίμησε επίσης ότι υπάρχει μία προσπάθεια κλιμάκωσης, ή τουλάχιστον συντήρησης μιας κατάστασης που ξεκίνησε με τη δολοφονία του 15χρονου. «Νομίζω ότι πολλοί προσπαθούν να συντηρήσουν και να κλιμακώσουν ίσως και αυτή την αίσθηση ανασφάλειας στον πολίτη και εδώ είναι βεβαίως ο ρόλος της πολιτείας. Η πολιτεία να λάβει τα μέτρα της», σημείωσε, επισημαίνοντας παράλληλα πως πρέπει να γίνει διαχωρισμός ανάμεσα στις διάφορες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια που γίνονται και σε ενέργειες όπως η σημερινή.

ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση κατά των τριών αστυνομικών, με συνέπεια το σοβαρό τραυματισμό του ενός, ως προβοκάτσια και μέρος γενικότερου αντιλαϊκού σχεδίου καθώς και τη δράση μηχανισμών και κέντρων, εντός και εκτός Ελλάδας και στα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή. Η προβοκατόρικη δράση τους εκφράστηκε και με τη δράση κουκουλοφόρων. Εκφράστηκε και με την επίθεση με καλάσνικοφ κατά της κλούβας των ΜΑΤ. Το σημερινό γεγονός αποτελεί κρίκο της ίδιας αλυσίδας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Και προστίθεται: «Η δράση των μηχανισμών προβοκάτσιας αναπτύσσεται στο έδαφος της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι η ίδια πολιτική που διαπαιδαγωγεί και τους αστυνομικούς με τη θεωρία του εχθρού - λαού. Είναι η ίδια πολιτική που χρειάζεται την καταστολή για να υπηρετηθούν η εξουσία και τα κέρδη του κεφαλαίου».

ΣΥΝ

Ο ΣΥΝ με ανακοίνωσή του «καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση στους τρεις αστυνομικούς και τον σοβαρό τραυματισμό του ενός ως μια στυγερή εγκληματική πράξη» και εκφράζει «τη θλίψη και την οδύνη του για τον τραυματισμό του αστυνομικού και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

Ζητά να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση για να αποκαλυφθούν οι ένοχοι και τα αίτια αυτής της επίθεσης. «Τέτοιες δολοφονικές ενέργειες λειτουργούν σε βάρος των αγώνων της νεολαίας και των εργαζομένων για μια αξιοπρεπή ζωή και στρώνουν το έδαφος για ενίσχυση του αυταρχισμού και της καταστολής», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΝ.

ΛΑΟΣ

Η δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών τα ξημερώματα στα Εξάρχεια δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν, δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, στηλιτεύοντας τη στάση εκπροσώπων του Τύπου και του πολιτικού κόσμου, μεταξύ των οποίων και υπουργών. «Εδώ και ένα μήνα, από μεγάλο κομμάτι του πολιτικού κόσμου, από το οποίο δεν εξαιρούνται ούτε οι υπουργοί της κυβέρνησης, αλλά και από μεγάλο κομμάτι του Τύπου, έχει στοχοποιηθεί η αστυνομία. Φθάσαμε να βλέπουμε αστυνομικούς να καίγονται, να πετροβολούνται και εμείς να λέμε μπράβο. Τώρα άρχισαν να τροκαλίζουν τα αυτόματα» τονισε.

Και πρόσθεσε: «Περιμένουμε να δούμε αν θα ληφθούν παρόμοιες πρωτοβουλίες για πορείες συμπαράστασης για τον άτυχο νέο, που το μόνο έγκλημά του είναι ότι φόραγε στολή που του είχε δώσει η Πολιτεία. Κατά τα άλλα, ζήτω η δημοκρατία που βιώνουμε».)

Η είδηση του τραυματισμού του 21χρονου μεταδίδεται από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και τα μέσα ενημέρωσης. Διαβάστε το άρθρο του βρετανικού BBC και των βρετανικών Times

**************************************

Χρειάζεται ψυχραιμία σύντροφοι. Δεν υπάρχει νοήμον άνθρωπος σ’ αυτή τη χώρα που να πιστέψει ότι αυτοί που πυροβόλησαν εναντίον των ΜΑΤ έχουν σχέση με αγωνιστές της Αριστεράς ή και Αναρχικών αγωνιστών.

Αυτοί που πυροβόλησαν το κίνημα (με την επίθεση στην κλούβα των ΜΑΤ) είναι σκοτεινοί μηχανισμοί του κράτους και του παρακράτους). Είναι οι ίδιοι που είχαν ξαναπυροβολήσει πριν λίγες ημέρες (στις 23 Δεκεμβρίου 2008) από την Πολυτεχνειούπολη άλλη κλούβα των ΜΑΤ. Είναι οι ίδιοι που μέρες τώρα καλλιεργούν στην κοινωνία την άποψη ότι οι αστυνομικοί είναι απροστάτευτοι (!), ότι θα κάνουν αγωγές στο κράτος που τους αφήνει μόνο να ρίχνουν τόνους χημικών και όχι πιθανόν να πυροβολούν κατά βούληση!

Έχουν γίνει 82 προσαγωγές από την περιοχή των Εξαρχείων.

Οι ΚΥΠατζήδες που έσπαγαν μικρομάγαζα στην εξέγερση του Δεκέμβρη φορώντας κουκούλες, σήμερα (ξανά) πυροβόλησαν κλούβα των ΜΑΤ τραυματίζοντας σοβαρά έναν ΜΑΤατζή. Θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα φόβου βλέποντας ότι η κοινωνία έχει ξεσηκωθεί. Θέλουν να εγκαθιδρύσουν ανοιχτή δικτατορία με επικάλυμμα δημοκρατίας. Δε θα τα καταφέρουν. Τους δράστες να τους ψάξουν μέσα στους κόλπους τους. Εκεί που εκκολάπτονται οι δολοφόνοι και οι προβοκάτσιες.

Το ίδιο Κέντρο που όπλισε το χέρι του μπάτσου που πυροβόλησε το 15χρονο Αλέξη, όπλισε και το χέρι των «αγνώστων» που πυροβόλησε και το Διαμαντή (αστυνομικό των ΜΑΤ).

Το ΚΚΕ ταύτισε τους προβοκάτορες με τους…κουκουλοφόρους ενώ ο ΛΑΟΣ ζήτησε να απαγορευθεί το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο!!! Οι αριστεροί μαϊντανοί του συστήματος και η ακροδεξιά πανούκλα του στο ίδιο μήκος κύματος δίνουν χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση και το παρακράτος.

Η προβοκάτσια των Καλάσνικοφ του παρακράτους ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

H αντιβία των εξεγερμένων ήταν δίκαιη και επιβεβλημένη. Η βία της κυβέρνησης και των ΜΑΤ ήταν τρομακτική σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτό δε θα σταματήσει όσες προβοκάτσιες και αν κάνουν οι μυστικές υπηρεσίες και το φασιστικό παρακράτος, που βρίσκονται πίσω από τη νέα προβοκάτσια με τους πυροβολισμούς και το σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Το εργατικό, μαθητικό και πολιτικό κίνημα δεν πτοούνται από τέτοιες αναμενόμενες και προβλεπόμενες ενέργειες. Το έχω ξαναγράψει: Ο Δεκέμβρης και η εξέγερση μου θύμισε τα Ιουλιανά γι' αυτό και προειδοποίησα: ΠΡΟΣΟΧΗ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ.

Και ήρθε η ώρα! Τα κανάλια και οι Πρετεντέρηδες θα οργιάσουν για "τα παιδιά του λαού". Εμείς δεν επικροτούμε την ένοπλη βία μεμονωμένων ύποπτων και ανύπαρκτων στο κίνημα ατόμων και ομάδων (όπως η νεοεμφανιζόμενη προβοκατόρικη ομάδα «Επαναστατικός Αγώνας») και καταγγέλλουμε τις προβοκάτσιες από οπουδήποτε και αν προέρχονται. Μην ξεχνάμε ότι τόσο τα όπλα όσο και κάποιες βόμβες που έριξε αυτή η ομάδα το 2007 εναντίον του αστυνομικού τμήματος της Νέας Ιωνίας, ανήκουν στον Ελληνικό Στρατό!!! Πιθανόν η ομάδα αυτή να επανδρώνεται από παραστρατιωτικούς φασίστες που αφθονούν στο στράτευμα, όπως και σε όλο τον κρατικό μηχανισμό.

Η ουσία όμως είναι μία: ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ; Εκεί να ψάξετε τους πιστολέρο.

Όμως πέρα από αυτό η οργή μας εναντίον ενός συστήματος άθλιου και βρώμικου δε θα σταματήσει ούτε λεπτό! Ούτε οι αγώνες μας.

Υπάρχουν ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΩΠΑ ΑΝΟΙΧΤΑ. Δε θα κλείσει ούτε ένα χωρίς νίκη της κοινωνίας και του κινήματος.

Προβοκάτορες στα λαγούμια σας. Δε μασάμε, δε σας φοβόμαστε δεν κάνουμε βήμα πίσω.

ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ

5/1/ 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου