Σελίδες

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

"TIMIA ZΩΝΗ" ΚΑΙ ΑΤΙΜΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑΔΕΣ


"TIMIA ZΩΝΗ" ΚΑΙ ΑΤΙΜΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑΔΕΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΗΧΟΣ

"Με τη Θρησκεία και την Πατρίδα
την ίδια απλώνομεν αρίδα,
τον ίδιο έχουμε σκοπό.
Κερνούμε το λαό χασίσι,
όνειρα, ψέματα και μίση -
δεν ντρέπονται, για να ντραπώ".

(Κώστας Βάρναλης)

Οκτώ αιώνες "ξεκουράζονταν" η "αγία" ζώνη της Παναγίας στο Άγιο Όρος αδιαφορώντας για κοντούς, τυφλούς και... πολιτικούς. Και ω! του θαύματος. Ξαφνικά παράτησε τον καθαρό αέρα του Αγίου Όρους και πήρε σβάρνα όλο το χάι λάιφ του λεκανοπεδίου της Αττικής πιστοποιώντας περίτρανα ότι οι "ζώνες" είτε είναι "άγιες" είτε "πονηρές" (όπως αυτές που μας φοράνε οι υπουργοί Οικονομικών), αποτελούν την πιο σίγουρη μέθοδο για να μαζέψει κανείς λεφτά. Έτσι αφού τσαλαπατήθηκαν οι πιστοί για να φιλήσουν (με το αζημίωτο παρακαλώ) το "άγιο" κειμήλιο, η περίφημη "ζώνη" υπό την αιγίδα της Μιμής μεταφέρθηκε με τιμές κράτους (!) προς αγαλλίαση του χριστεπώνυμου πληρώματος και υπό τις θριαμβευτικές κραυγές καλοθρεμένων καλογέρων και σοβαροφανών τηλεπαρουσιαστών για τα θαύματα (!) και τις σκηνές αλλοφροσύνης των πιστών...

Από το κόλπο - γιατί για κόλπο πρόκειται - δεν απουσίασε φυσικά και ο αστικός πολιτικοστρατιωτικός κόσμος. Η ζώνη μεταφέρθηκε στους θεοφοβούμενους της βίλας της Εκάλης, στην οικία Μητσοτάκη, στο ΓΕΕΘΑ, όπως επίσης και στα γραφεία της "Λάντα Ελλάς" και στις επαύλεις εφοπλιστών και άλλων παραγόντων της ολιγαρχίας. ΝΤΡΟΠΗ! Φτύνουν τις καθυστερημένες αυτές μάζες αλλά και τους εργαζόμενους που αηδίασαν από όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια, κατάμουτρα. Εξυψώνουν τη μαγγανεία σε αρετή. Εμπορεύονται τη δεισιδαιμονία και τις προλήψεις. Ανάγουν σε προσόν τον πνευματικό ευνουχισμό. Και η άμοιρη η μάνα του Ιησού αποστρέφει το βλέμμα με αηδία. Δεν τους φτάνει η μία σταύρωση! Θέλουν κι άλλες, κι άλλες οι αλήτες!

Λοιπόν αγαπητοί φίλοι αρκετά με τους χριστέμπορους επιχειρηματίες. Ας μην ανησυχούμε περισσότερο από όσο πρέπει. Πέρα από τους χριστέμπορους και τις καθυστερημένες και αποβλακωμένες αυτές μάζες, δίπλα στον μυστικισμό και στη βλακεία συνυπάρχει το καθαρό μυαλό του Θεϊκού όντος που ακούει στο όνομα Άνθρωπος, υπάρχει η ζωντανή συνείδηση. Ο μεσαίωνας που επιδιώκουν να κυριαρχήσει, είναι καταδικασμένος ιστορικά. Δεν "τραβάει" πονηροί πραγματευτάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου