Σελίδες

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Ο Γ. Λάτσης προς τους Έλληνες βουλευτές

«ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΑΣ ΦΑΙΔΡΟΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ»!


Το
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ
συνεχίζοντας την παρουσίαση της οργάνωσης
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ
και της
ΦΩΝΗΣ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ,
δημοσιεύει σήμερα ένα κείμενο του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΒΗΧΟΥ (Εκδότη της ΦΩΝΗΣ)
με τίτλο
«ΕΓΩ
ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΑΣ ΦΑΙΔΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ»!


ΒΗΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Από το γραφείο Τύπου των επιχειρήσεων Γιάννη Λάτση, δόθηκε την Τρίτη 5 του Δεκέμβρη επιστολή του γνωστού μεγιστάνα του πλούτου Γ. Λάτση στον πρωθυπουργό Ξ. Ζολώτα, η οποία εσυνοδεύετο από «δωρεά» 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην επιστολή ο Γ. Λάτσης, συγχαίρει τον Ζολώτα που έχει «την τύχη να ηγηθεί μιας κυβερνήσεως εθνικής ενώσεως» και την πολιτική ηγεσία των κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, «Συνασπισμού», που είχαν «την τιμή και υπερηφάνεια, να εγκαταλείψουν τα πολιτικά τους συμφέροντα και να σπεύσουν σαν ένας άνθρωπος να σώσουν τη βυθιζόμενη αγαπημένη μας πατρίδα».

Καλεί, δε, τους εργαζόμενους «να συμβάλουν με μια ώρα έξτρα εργασίαν», προσεύχεται «στο Θεό και στην αγαπημένη μας Παναγίτσα – εύχεται – σε όλους ανεξαιρέτως καλή τύχη» στην εθνική τους «προσπάθεια».

Νάτος, λοιπόν, και πάλι ο μεγάλος «ευεργέτης» και «πατριώτης» Γ. Λάτσης. Ο Λάτσης, που «ήτανσυνεργάτης των τυράννων του ναζισμού και του φασισμού. Ήταν προδότης της Δημοκρατίας και της πατρίδας. Εκανε κάποιες δωρεές, για να μετριάσει την κατακραυγή του λαού. Τα κέρδη του κύριου Λάτση φέρνουν μέσα τους το αίμα και τον ιδρώτα των Ελλήνων εργαζομένων, στοιχεία ανίερης εκμετάλλευσης ελληνικών πηγών εμπορίου…».

Αυτά είναι λόγια του Ευάγγελου Γιαννόπουλου του ΠΑΣΟΚ σε δικαστήριο το 1980. Τον Γ. Λάτση τον είπαν μαυραγορίτη και δοσίλογο στην κατοχή. Κάτι θυμόμαστε για «σκυλοπνίχτες», έγραφε και ο «Ριζοσπάστης» το Μάη του 1986, του Αργοσαρωνικού που έφεραν μπόλικο παραδάκι, η «Εριέττα» πρώτα και η «Νεράϊδα».

Ο Λάτσης είχε δουλειές με φούντες με την «Πετρόλα» και αργότερα δουλειές με Χούντες. Αλήθεια θυμόσαστε τη φωτογραφία του Γ. Λάτση με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο στα εγκαίνια του διυλιστηρίου στην Ελευσίνα το 1973;

Μετά τη χούντα ήρθε η ΝΔ και κατόπιν το ΠΑΣΟΚ. Τότε ο Λάτσης έγινε πιο πράσινος και από το μαρούλι. Σήμερα είναι τρικολόρε. Το 1986 που γράφονταν αυτά θα θυμάστε την τότε πολιτική ηγεσία της χώρας μας με επικεφαλής τον Ανδρέα Παπανδρέου, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Στεφανόπουλο, το Νίκο Ψαρουδάκη, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, εφοπλιστές, τραπεζίτες και όλη την «καλή κοινωνία» έκλινε ευλαβικά το γόνυ στα 417 μέτρα του δεξαμενόπλοιου «Ελλάς – Φως», ενώ ο πανταχού παρών και τους πάντες…ορκίζων, Σεραφείμ, έκανε τον αγιασμό.

Σήμερα ο «πατριώτης» Λάτσης αφού «βόλεψε» δεκάδες χουντικούς βασανιστές, ασφαλίτες, μέχρι και τον Ορ. Γιάκα «υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας» επί χούντας σε γραφεία του στην Ελβετία, με 20 εκατομμύρια δολάρια, καγχάζει όπως πάντα: «Εγώ είμαι τα’ αφεντικό σας φαιδροί πολιτικάντηδες».

Βήχος Παναγιώτης, ΦΩΝΗ της Δευτέρας, 15 Γενάρη 1990, Φύλλο 171

(Δημοσιεύθηκε και στο περιοδικό «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου