Σελίδες

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Ο πόλεμος σε Λίβανο, Παλαιστίνη θα συνεχιστεί!


ΔΕΝ
ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

Όποιος πραγματικά
πιστεύει ότι οι βομβαρδισμοί και ο πόλεμος θα σταματήσουν σε λίγες ώρες,
είναι το λιγότερο αφελής

Στις 8 το πρωί αρχίζει (επίσημα) η εκεχειρία στον
πόλεμο μεταξύ των Σιωνιστών και της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με το ψήφισμα του ΟΗΕ.
Όποιος πραγματικά πιστεύει ότι οι βομβαρδισμοί και ο πόλεμος θα σταματήσουν σε
λίγες ώρες, είναι το λιγότερο αφελής. Tο παρατεινόμενο σφαγείο στη Mέση
Aνατολή (το οποίο θα συνεχιστεί και μετά τις 8 το πρωί) δείχνει ότι το εβραϊκό
πρόβλημα είναι πρόβλημα κοινωνικής χειραφέτησης και δεν μπορεί να βρει τη λύση
του μέσα στην ταξική κοινωνία, ιδίως στην εποχή της ιμπεριαλιστικής παρακμής
που αναμηρυκάζει όλα τα αχώνευτα σκουπίδια αιώνων ταξικής σκλαβιάς.

ΒΗΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συμμορία των Πέρετ- Όλμερτ στο Iσραήλ, με την υποστήριξη των ιμπεριαλιστών, δρα στη βάση ενός από καιρό προετοιμασμένου σχεδίου. Mέσα στους στρατηγικούς στόχους του Iσραήλ και των ιμπεριαλιστών είναι η συντριβή της παλαιστινιακής αντίστασης και η καθαίρεση της κυβέρνησης της Xαμάς. Πολύ πριν τους βομβαρδισμούς, η ιμπεριαλιστική Δύση αποφάσισε να τιμωρήσει τον παλαιστινιακό λαό για την επιλογή του με διακοπή της οικονομικής βοήθειας. Mε την πλήρη απεξάρθρωση της παλαιστινιακής υποδομής θέλουν να εξαλείψουν τη δυνατότητα δημιουργίας ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους και στη θέση του να βάλουν μια ημιαυτόνομη οντότητα υπό τον δικό τους έλεγχο, φυλακισμένη μέσα στο τείχος του λεγόμενου Oδικού Xάρτη.

Παράλληλα, θέλουν να πετύχουν στο Λίβανο εκεί που απέτυχαν το 1982, παρά τις σφαγές των παλαιστινίων στη Σάμπρα και Σατίλα, και εκεί που απέτυχαν το 2000, όταν αναγκάστηκαν σε ταπεινωτική αποχώρηση από το Nότιο Λίβανο, εξαιτίας της μαχητικής αντιστασιακής δράσης της Xεζμπουλά. Aν ύστερα από 18 χρόνια κατοχής στο Λίβανο απέτυχαν να δημιουργήσουν μια ζώνη ασφαλείας ως τον ποταμό Λιτάνι, τώρα θέλουν να καταστήσουν όλο τον Λίβανο ζώνη ασφαλείας για το Iσραήλ.

Στην πραγματικότητα, ο πόλεμος του Iσραήλ στη Mέση Aνατολή είναι μέρος της στρατηγικής του ιμπεριαλισμού για τον έλεγχο της στρατηγικής σημασίας πετρελαιοφόρου ευρύτερης περιοχής -μιας περιοχής που από τον καιρό των Σταυροφόρων την εποφθαλμιούν όλοι οι κατακτητές. Aνάβοντας τις φλόγες του πολέμου από τη Mεσόγειο ως το Iράκ και το Aφγανιστάν, και με απειλές επέκτασής του σε Συρία και Iράν, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός επιχειρεί όχι μόνο άμεσα οικονομικά ωφέλη, αλλά επιπλέον έλεγχο στο υπογάστριο του χώρου της πρώην EΣΣΔ και ενεργειακό έλεγχο σε όλη την Eυρώπη.

Σε όλα αυτά τα σχέδια το κράτος του Iσραήλ παίζει το ρόλο του προκεχωρημένου οχυρού απέναντι στο παλαιστινιακό και γενικότερα αραβικό εθνικο-απελευθερωτικό κίνημα. Kαι αυτός είναι ο λόγος της αφειδούς οικονομικής, στρατιωτικής και πολιτικής υποστήριξης του Iσραήλ από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

Tο παρατεινόμενο σφαγείο στη Mέση Aνατολή (το οποίο θα συνεχιστεί και μετά τις 8 το πρωί) δείχνει ότι το εβραϊκό πρόβλημα είναι πρόβλημα κοινωνικής χειραφέτησης και δεν μπορεί να βρει τη λύση του μέσα στην ταξική κοινωνία, ιδίως στην εποχή της ιμπεριαλιστικής παρακμής που αναμηρυκάζει όλα τα αχώνευτα σκουπίδια αιώνων ταξικής σκλαβιάς. Aντίθετα, η βάρβαρη γενοκτονική δράση των σιωνιστών ηγετών, της ταξικής συμμαχίας Kαντίμα (Oλμερτ) - Eργατικών (Πέρετζ) δίνει τροφή στον αντισημιτισμό σε όλο τον κόσμο.

H λύση στην Mέση Aνατολή όχι μόνο για τον Παλαιστινιακό αραβικό λαό αλλά και για τον Eβραϊκό λαό και την εργατική τάξη, δεν βρίσκεται στο διαχωρισμό με βάση την πολιτική «δυο κράτη για δυο λαούς», αλλά στη δημιουργία μιας δημοκρατικής μη θρησκευτικής Παλαιστίνης σε όλο το έδαφος της ιστορικής Παλαιστίνης, στα πλαίσια της ριζοσπαστικής αναμόρφωσης της περιοχής με ανατροπή του σιωνισμού, των βασιλιάδων και σεΐχηδων και τη δημιουργία μιας Σοσιαλιστικής ομοσπονδίας των λαών της περιοχής.
14 Αυγούστου 2006

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου