Σελίδες

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΦΑΣΙΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΝΑΛΗ!



ΦΑΣΙΣΤΟΓΡΑΦΟΙ
ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΝΑΛΗ!

Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα
ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ το Μάρτη του 1996, όταν βρισκόμουνα στη Ζάκυνθο. Εκεί
πληροφορήθηκα το δημοσίευμα της εφημερίδας "ΦΕΙΔΩΝ" του Αργους. Έτσι, λοιπόν,
έκατσα και έγραψα το παρακάτω άρθρο. Η εν λόγω εφημερίδα "αξιοποιώντας" ένα
εικονογραφημένο κείμενο του Ιωνος Μοσχονά, που δημοσιεύθηκε στις "Επτά Ημέρες"
(ένθετο) της Κυριακάτικης "Καθημερινής", με τίτλο "Το ραδιόφωνο στην Κατοχή"
και υπότιτλο "Τα ηρωικά χρόνια της Ραδιοφωνίας και οι πράξεις αντίστασης κατά
των Γερμανών" φτάνει στο έσχατο σημείο της γελοιότητας εμφανίζοντας τον
κορυφαίο μας ποιητή του "Οδηγητή", τον Κώστα Βάρναλη σαν... "στενό συνεργάτη
της Γκεστάπο"!!!


Κώστας Βάρναλης (Σκλάβοι Πολιορκημένοι)


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΗΧΟΣ

ΦΕΙΔΩΝ: (Τύραννος του Αργους τον 7ο αιώνα π.Χ. Καταγόταν από το βασιλικό οίκο των Τημενιδών).

ΦΕΙΔΩΝ: (Εβδομαδιαία πολιτική και οικονομική εφημερίδα της Αργολίδας. Κατάγεται από τη σχολή πλαστογραφίας του Γκαίμπελς και είναι απόγονος των χιτών και ταγματασφαλιτών της κατοχής).

Η εν λόγω εφημερίδα "αξιοποιώντας" ένα εικονογραφημένο κείμενο του Ιωνος Μοσχονά, που δημοσιεύθηκε στις "Επτά Ημέρες" (ένθετο) της Κυριακάτικης "Καθημερινής", με τίτλο "Το ραδιόφωνο στην Κατοχή" και υπότιτλο "Τα ηρωικά χρόνια της Ραδιοφωνίας και οι πράξεις αντίστασης κατά των Γερμανών" φτάνει στο έσχατο σημείο της γελοιότητας εμφανίζοντας τον κορυφαίο μας ποιητή του "Οδηγητή", τον Κώστα Βάρναλη σαν... "στενό συνεργάτη της Γκεστάπο"!!!

Είναι φανερό ότι ενοχλεί τους ακροδεξιούς που η νεοελληνική κουλτούρα στηρίζεται στα πιο φωτεινά πνεύματα που δέθηκαν με την εργατική τάξη τα πάθη και τους πόθους των καταπιεσμένων αυτής της χώρας. Που δέθηκαν με τους αγώνες, που ήταν μαζί με τους αγωνιστές, με τους αριστερούς και τους κομμουνιστές στις φυλακές και στις εξορίες. Ενοχλεί αυτά τα φασιστοειδή απόβλητα, που δε βρίσκουν ανάλογα δικούς τους "ποιητές" που να υμνούν τη "δόξα" των τυράννων. Ενοχλεί που ο Φριτς Λανγκ δεν έμεινε να σκηνοθετήσει τα ναζιστικά ιδεολογήματα. Που ο Ελιάρ ανέβηκε στα βουνά να συναντήσει τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού.

Βέβαια, για το Βάρναλη δεν έχει την ανάγκη να απολογηθεί κανείς. Μα δεν μπορείς να αφήσεις τα φασιστοειδή να μολύνουν το όνομά του και τις ιδέες του. Γιατί οι κάθε είδους "Φείδωνες" μην μπορώντας να αλλάξουν την ιστορία, επιχειρούν να την πλαστογραφήσουν. Η πολιτική δε και ιδεολογική διαστροφή, έχει πάρει στις μέρες μας, μέρες του "ακραιφνούς πατριωτισμού" και φασίζοντος εθνικισμού μεγάλη έκταση. Βέβαια η περίπτωση της επαρχιώτικης εφημερίδας που φιλοξένησε το γκαιμπελικής σύλληψης, "πόνημα", αποτελεί είδηση που προξενεί γέλια αλλά και κλάματα. Γιατί για κλάματα είναι ο ηλίθιος αντικομμουνισμός και η αμορφωσιά των συντακτών τέτοιων κειμένων.

Ας δούμε όμως τι ανέφερε το δημοσίευμα της "Καθημερινής" για να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Στο "εικονογραφημένο" δημοσίευμα μεταξύ άλλων γεγονότων αναφέρεται και η μεγάλη αντιστασιακή δράση των ΕΑΜιτών, που εργάζονταν κατά την κατοχή στον γερμανοκρατούμενο (όπως ήταν όλες οι δημόσιες και μη ελληνικές υπηρεσίες) Ραδιοφωνικό Σταθμό Αθηνών. Δεν αναφέρεται το όνομα του Βάρναλη αλλά το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού (στις 6 Σεπτέμβρη 1941) όπου εμφανίζεται εκπομπή του Κώστα Βάρναλη με τίτλο "Το χρονογράφημα του Σταθμού". Με βάση αυτό το "υλικό" οι συντάκτες του κατάπτυστου κειμένου της εφημερίδας "Φείδων" γράφουν: "Το χρονογράφημα του Σταθμού" το έγραφε και παρουσίαζε ο γνωστός μας μαρξιστής λογοτέχνης και δημοσιογράφος Κώστας Βάρναλης. Ο εν λόγω κομμουνιστής ποιητής, στενός συνεργάτης της Γκεστάπο, το Σεπτέμβριο του 1941 διέθετε καθημερινή εκπομπή στον γερμανοκρατούμενο Ραδιοφωνικό Σταθμό Αθηνών. Την ίδια εποχή εκατοντάδες Αθηναίοι πέθαιναν από την πείνα και άλλοι οδηγούνταν στα "μπουντρούμια" της οδού Μέρλιν, για να βασανιστούν και στο εκτελεστικό απόσπασμα. Και όμως ο Κώστας Βάρναλης έλκων την καταγωγή του από την Ελληνικότατη Βάρνα της Βουλγαρίας, έλαβε το 1959 το βραβείο Λένιν για την ειρήνη και προβλήθηκε ως εξέχουσα δημοκρατική και αντιφασιστική φυσιογνωμία. Κατά τα άλλα οι αριστεροκουλτουριάδηδες έχουν το θράσος να μιλάνε για δοσίλογους και γερμανοτσολιάδες!.. Μη χειρότερα"!!!

Οι στίχοι του Τ.Σ. Ελιοτ "είμαστε οι κούφιοι άνθρωποι/ Οι βαλσαμωμένοι άνθρωποι/ Κεφαλοκαύκι γεμισμένο άχυρο", έρχονται στο νου διαβάζοντας αυτά τα εμετικά του "Φείδωνα" σκεπτόμενοι πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν με τον πιο χυδαίο τρόπο έναν ποιητή σαν τον Κώστα Βάρναλη. Το αισχρό δημοσίευμα κατήγγειλε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, ενώ ο πρόεδρός της Δημήτρης Γκλαβάς δήλωσε τα εξής: «Ήταν να ζήσουμε, για να δούμε και αυτό το αίσχος. Να δούμε αυτή την ντροπή: Να καταλογίζεται στον Κώστα Βάρναλη, στον μέγιστο αυτό άνθρωπο των Γραμμάτων, τον ποιητή, ψόγος απρεπής και άθλιος. Οτι δήθεν, ο Βάρναλης υπήρξε καταδότης των Γερμανών και γκεσταπίτης. Κοκκινίζουν από ντροπή τα πάντα, όταν ακούγονται τέτοιοι ανίεροι λόγοι για έναν άνθρωπο που θυσίασε τα πάντα για τους Έλληνες, την πατρίδα και τις ιδέες του...».

Στους επιγόνους των δοσιλόγων και κουκουλοφόρων απαντά ήδη ο Βάρναλης όταν σε ανύποπτο χρόνο είχε πει: "Σ΄ όλη μου τη ζωή του δασκάλου, του λογοτέχνη και του δημοσιογράφου ποτέ ούτε έκαμα ούτε έγραψα τίποτα παρά τη συνείδησή μου ή εναντίον του λαού, εναντίον της ελευθερίας του και των ελευθεριών του...". Το φως που καίει ζεματάει κύριοι "δημοσιογράφοι" του οποιουδήποτε "Φαίδωνα" και δεν προσφέρεται για ιεροσυλία. Ο Βάρναλης με τις τροτσκιστικές καταβολές και την κομμουνιστική ηθική δεν "λερώνεται" με τέτοια βλακώδη κείμενα και παραμένει πάντα Οδηγητής και ώριμο τέκνο της οργής του καιρού μας...

25 Φεβρουαρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου