Σελίδες

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Τίποτα δεν τελείωσε! Τίποτα δεν είναι ίδιο πια!


Τίποτα δεν τελείωσε! Τίποτα δεν είναι ίδιο πια!

Μετά από πέντε ημερών μάχες μεταξύ των πραιτοριανών της κυβέρνησης και των χιλιάδων διαδηλωτών σε ολόκληρη τη χώρα, καιρός είναι να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, γιατί κανένας δε μιλάει και κανείς δε λέει ολόκληρη την αλήθεια… Τίποτα δεν τελείωσε! Τίποτα δεν είναι ίδιο πια. Ας το καταλάβουν οι καταπιεστές αλλά κυρίως οι εργαζόμενοι, όσοι ακόμα δε σηκώθηκαν από τις πολυθρόνες τους και εξακολουθούν να ακούν τι λέει το χαζοκούτι και οι λωποδύτες που τους κυβερνούν.

Βήχος Παναγιώτης

Μετά, λοιπόν, από πέντε ημερών εμπειρίας, συζητήσεις με πάρα πολλούς ανθρώπους, ακόμα και με δεξιούς που έχουν αηδιάσει με όσα συμβαίνουν θα σας πω ποιοι είναι ποιοι και ποιοι έκαψαν τι.

Σύντροφοι το κράτος έχει μεγάλη πείρα και τρόπους ώστε να στρέψει την Κοινή Γνώμη εναντίον κάθε ανατρεπτικής και επαναστατικής δράσης. Όταν η κοινωνία ολόκληρη ξεσηκώθηκε αστραπιαία μετά και τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη, έχοντας συσσωρευμένη οργή με τη φτώχεια και την ανασφάλεια, την ακρίβεια και τους μικρούς μισθούς και από την άλλη τα Βατοπέδια, τα Ομόλογα, το Χρηματιστήριο, τις λαμογιές και τη εναλλαγή δισεκατομμυρίων ευρώ σε χέρια απατεώνων της Εκκλησίας και των κεφαλαιοκρατών, μετά το απόλυτο αδιέξοδο και αηδία, το κράτος έβαλε μπροστά τις εφεδρείες του.

Πρώτα εξασφάλισε τη συναίνεση των 300 της Βουλής. Με μικρές παρεκκλίσεις κάποιων αριστερών κομμάτων. Ωστόσο η Παπαρήγα κάλεσε το λαό να αυτοοργανωθεί και να αντιμετωπίσει ο ίδιος τους «κουκουλοφόρους». Ποιους κουκουλοφόρους όμως. Εδώ θέλει πολύ προσοχή, γιατί θύματα της πανουργίας της εξουσίας έπεσαν και αρκετοί σύντροφοι.

Να τα πούμε λοιπόν με το όνομά τους. Προχθές κάποιοι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά στην Εθνική Βιβλιοθήκη! Όλοι οι άνθρωποι αγανάκτησαν. Ε, όχι και την Εθνική Βιβλιοθήκη, έλεος! Σωστά. Ποιος επαναστάτης, Αριστερός ή αναρχοαυτόνομος θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο; Ήταν μπάχαλοι; Ήταν χούλιγκαν; Όχι! Τίποτα τέτοιο δεν ήταν. Ήταν ειδικευμένοι ασφαλίτες που φορώντας κουκούλες έβαλαν φωτιά στην Εθνική Βιβλιοθήκη και εξαφανίστηκαν! Ποιος τους είδε και που το ξέρω; Τους είδαν οι ίδιοι οι αναρχοαυτόνομοι που έτρεξαν και έσβησαν τη φωτιά ενώ τα ΜΑΤ τους βομβάρδιζαν με χημικά και δακρυγόνα! Την ίδια ώρα ο «Ταρζάν» αναρτούσε την «είδηση» στην ιστοσελίδα του «Ζούγκλα». ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ! Ποιοι κουκουλοφόροι όμως κύριε Μάκη μου; Αυτοί που σου δίνουν τις πληροφορίες για τα ρεπορτάζ σου για να κάνεις τις «αποκαλύψεις σου»;

Ομάδες κουκουλοφόρων είχαν ξεχυθεί τέσσερες μέρες τώρα και κατέστρεφαν μικρά μαγαζάκια και δεκάδες ή εκατοντάδες φτηνά αυτοκίνητα. Προπηλάκιζαν απλούς πολίτες και καταστηματάρχες που αντιδρούσαν σ’ αυτές τους τις ενέργειες. Ήταν αναρχοαυτόνομοι αυτοί οι κουκουλοφόροι; Όχι σύντροφοι! Ασφαλίτες συνεπικουρούμενοι με χρυσαυγίτες ήταν. Το είχα καταγγείλει όταν πήγαν και έξω από το Πολυτεχνείο και με διέψευσαν λέγοντας ότι οι «πολίτες» ήταν αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής. Στο Indy media έσβησαν την καταγγελία μου. Σύντροφοι όμως που τους είδαν τους είχαν ξαναδεί σε πορείες πάλι πίσω από τα ΜΑΤ να πετροβολούν τους διαδηλωτές! Το σχέδιο πήγαινε περίφημα. Ο κόσμος που είχε εξαγριωθεί με τη δολοφονία του 15χρονου από το κτήνος που προφυλακίστηκε σήμερα Τετάρτη που γράφω αυτό το κείμενο, άρχισαν να δυσανασχετούν και στη συνέχεια να καταφέρονται κατά των βάνδαλων κουκουλοφόρων!

Να και η Παπαρήγα να καταγγέλλει ότι οι αναρχικοί καθοδηγούνται από ντόπια και ξένα κέντρα! Να και ο Μιχαλολιάκος να καμαρώνει στις τηλεοράσεις και να δηλώνει ότι οι Έλληνες πατριώτες θα υπερασπιστούν τους καταστηματάρχες από τους «άπλυτους» που καίνε την Αθήνα! Να και οι ευκολόπιστοι αλλά και οι πραγματικά αγανακτισμένοι στην Πάτρα με την καθοδήγηση ανοιχτά πια της Χρυσής Αυγής να κυνηγάνε τους αναρχοαυτόνομους αλλά και τους πιτσιρικάδες που αυτές τις μέρες έδωσαν ρεσιτάλ λεβεντιάς και μάθημα αγωνιστικότητας σε μας που παρακολουθούσαμε από τις τηλεοράσεις τις μάχες με τα κτήνη της εξουσίας.

Να και το λιντσάρισμα σε αλλοδαπούς «κλέφτες» αλλά και σε κάθε έγχρωμο που συναντούσαν στην Αθήνα! Οι μικροκαταστηματάρχες συντάκτηκαν με τους χρυσαυγίτες που από τη μια τους έκαιγαν με τις κουκούλες, μαζί με τους ασφαλίτες, από την άλλη το έπαιζαν…προστάτες τους!

Η απόλυτη δυσωδία ενός κράτους και μιας κυβέρνησης βουτηγμένης στα σκάνδαλα και στις ρεμούλες, οι Ζαχοπουλαίοι που μιλάνε για ηθική και δίκαιο, οι δολοφόνοι που μιλάνε για δικαιοσύνη!!!

Και να οι καινούργιοι ράμπο να πυροβολούν ή να τραβάνε πιστόλια εναντίον των μαθητών! Να πετάνε χημικά μέσα στο νεκροταφείο που κηδεύονταν ο Αλέξης και που βρίσκονταν η μητέρα του (που λιποθύμησε) και εκατοντάδες άλλοι γέροι, γριές και μικρά παιδιά που κρύβονταν πίσω από τους τάφους για να γλιτώσουν! Ε, ρε άτιμη εξουσία θ’ άρθει η ώρα που θα έχετε την τύχη της Σεκιουριτάτε. Θ’ άρθει η ώρα που θα τρέμετε θρασύδειλοι απατεώνες, δολοφόνοι και εμπρηστές.

Αλλά θα πούνε μερικοί «κάψανε και τράπεζες και μεγαλοκαταστήματα»! Τι μας λέτε ρε λεβέντες! Κάψανε αυτούς που μας ληστεύουν κάθε μέρα, έκλεψαν γριούλες και πεινασμένοι αλλοδαποί και Έλληνες απάνθρωπους μεγαλοκαταστηματάρχες που έχουν ανεβάσει τις τιμές τους στα ύψη με αποτέλεσμα ο φτωχός εργαζόμενος να μη μπορεί να ψωνίσει ούτε τα απαραίτητα για να ζήσει. ΦΩΤΙΑ θέλει αυτή η άθλια κλίκα όλων αυτών να καθαρίσει ο τόπος. ΦΩΤΙΑ από ολόκληρο τον ελληνικό λαό που βλέπει με απελπισία ότι τα παιδιά του δεν έχουν μέλλον. Δεν έχουν προοπτική.

«Πίσω από την απίστευτη αστυνομική βαρβαρότητα, την εν ψυχρώ αφαίρεση της ζωής ενός παιδιού, βρίσκεται η βαρβαρότητα, η σήψη και κρίση όλου του συστήματος. Kρίση οικονομική, που σαρώνει την παγκόσμια οικονομία και απειλεί με χρεοστάσιο τον ελληνικό καπιταλισμό, κρίση πολιτική και ηθική, με μια κυβέρνηση που βουλιάζει στα σκάνδαλα και τη διαφθορά.

H πολιτική της οικονομικής ληστείας των εργαζομένων στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου για χάρη των τραπεζιτών και μιας φούχτας παρασίτων του χρηματιστικού κεφαλαίου, απαιτεί την εξαπόλυση της βίας του κράτους για την τιθάσευση των αναπόφευκτων κοινωνικών εκρήξεων. Ήδη εδώ και καιρό οι φρουροί της «τάξης και του νόμου» έχουν βρεθεί υπεράνω κάθε νόμου. Oι δηλώσεις επιφανών στελεχών της NΔ, από τον Mητσοτάκη ως τον αμίμητο Πολύδωρα είναι μόνο η μύτη του παγόβουνου. Όσο η μεταπολιτευτική αστική δημοκρατία σήπεται, τόσο το ωμό βάρβαρο πρόσωπο του MATατζή (και των παρακρατικών παράκεντρων) έρχεται στο προσκήνιο. Eδώ και μια οκταετία, από τον τρομοπόλεμο που κήρυξαν τα Πασοκικά σκυλάκια του FBI έως σήμερα, με την ψήφιση τρομονόμων (κατ' εντολή των HΠA και της E.E.) κάθε νεολαίος είτε διαδηλώνει είτε διασκεδάζει είναι ένας εν δυνάμει εχθρός – τρομοκράτης», αναφέρει το ΕΕΚ σε ανακοίνωσή του. Και έχει απόλυτο δίκιο.

Να τι έγραφα για την εξέγερση που έγινε στο Λος Αντζελες το Μάη του 1992: http://www.politikokafeneio.com/politika/avrio-astegos.htm «"Αύριο θα΄ σαι άστεγος Απόψε είναι η έκρηξη...".

Σωστά το λέει το παραπάνω τραγούδι. Η έκρηξη, η επαναστατική εξέγερση, δεν αφορά μόνο τα μαρτυρικά θύματα του ρατσισμού των λευκών, αλλά όλους τους σημερινούς και αυριανούς άστεγους, όλους τους έγχρωμους και λευκούς "μαύρους" της ταξικής σκλαβιάς. Στη λάβα, που απλώθηκε στο Λος Αντζελες και τις άλλες αμερικάνικες πόλεις, δεν συμμετείχαν μόνο οι μαύροι, αλλά και οι ισπανόφωνοι και πολλοί λευκοί άνεργοι. Ακόμα και τα φερέφωνα της λευκής άρχουσας τάξης, σε περιοδικά σαν το ΝΙΟΥΣΓΟΥΙΚ, το αναγνώρισαν: οι ταραχές δεν ήταν φυλετικές αλλά ΤΑΞΙΚΕΣ... Να λοιπόν που τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα και αρχίζουν να λικνίζουν τα κορμιά τους ξανά στους ρυθμούς των επιθυμιών, των ονείρων, της άρνησης σε ότι καταστρέφει το μυαλό και το σώμα τους. Οι σύγχρονοι ποιητές των δρόμων ανασαίνουν και απαγγέλλουν τους στίχους της ζωής πίσω από το αυτί του γερασμένου αμερικάνικου ονείρου, του γερασμένου και σαπισμένου καπιταλισμού, προκαλώντας ρίγη τρόμου και ανασφάλειας στα καλοζωισμένα και υποχόνδρια τέρατα της αμερικάνικης και παγκόσμιας καπιταλιστικής οικογένειας.

Για όσους δεν το κατάλαβαν, στο Λος Αντζελες έγινε ένας πόλεμος, μια εξέγερση, ενάντια στη φτώχεια. Ένας πόλεμος, που δεν υστέρησε σε τίποτα απ΄ αυτόν του Κόλπου, στο μέγεθος της βίας των κρατούντων, μια Επανάσταση που τίποτα δεν είχε να ζηλέψει από τη μεγαλειώδη εξέγερση της Τιεν Αν Μεν, στην αναζήτηση των βασικών δικαιωμάτων στην τροφή, στην ελευθερία της σκέψης, στο τελείωμα του σύποντος καπιταλισμού. Στο Λος Αντζελες έγινε ένας πόλεμος ιδιόρρυθμος ίσως, - ίσως απολίτικος με τη συνήθη έννοια της λέξης, ένας αγώνας ακαθοδήγητος - που η απουσία του κόμματος της εργατικής τάξης τον καθιστούσε χωρίς άμεση προς το παρόν προοπτική. Έγινε όμως κάτι, που έκανε όλους τους λακέδες που μακάρια χαιρέτιζαν την αρχή της "νέας τάξης' πραγμάτων και το "τέλος της ιστορίας", να συνειδητοποιήσουν ότι το τέλος των κοινωνικών αγώνων δεν πρόκειται να τους προκύψει παρά τότε μόνο που η εργατική τάξη θα οικοδομήσει τον Παγκόσμιο Σοσιαλισμό και θα δημιουργήσει την Αταξική Κοινωνία των Ανθρώπων.

Ας αφήσουμε τους αφελείς να πιστεύουν ότι η αιτία - και όχι η αφορμή - της έκρηξης, ήταν η αθώωση των βασανιστών από το λευκό ρατσιστικό δικαστήριο, ή ότι οι φυλετικές διακρίσεις ήταν ο αποκλειστικός παράγοντας έκρηξης των όσων έγιναν. Αυτοί που δεν έχουν να φάνε, διεκδίκησαν αυτά που τους ανήκουν. Με όλη την αγριότητα και τη μανία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αδιαφόρησαν για τα ένοπλα ανθρωποειδή που τους σημάδευαν σε κάθε βήμα τους και έστειλαν ένα υπέροχο μήνυμα - δώρο στο άγαλμα της ελευθερίας, καίγοντας τους φοινικοστρωμένους δρόμους του Μπέβερλυ Χιλλς και αδειάζοντας τις απαστράπτουσες βιτρίνες από αυτά που προορίζονται μόνο για λίγους και εκλεκτούς. Καμιά εκμετάλλευση όσο καλοστημένη και αν είναι, δεν είναι αιώνια.

Το να γίνει η εξέγερση του Λος Αντζελες, η αρχή του τέλους του σάπιου κοινωνικού συστήματος που μας καταπιέζει, είναι ένα ΣΤΟΙΧΗΜΑ που αφορά όλους μας. ΘΑ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ...»

Κάτι ανάλογο συνέβη σε ολόκληρη την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες. Τίποτα δεν τελείωσε! Τίποτα δεν είναι ίδιο πια. Ας το καταλάβουν οι καταπιεστές αλλά κυρίως οι εργαζόμενοι, όσοι ακόμα δε σηκώθηκαν από τις πολυθρόνες τους και εξακολουθούν να ακούν τι λέει το χαζοκούτι και οι λωποδύτες που τους κυβερνούν. Το στοίχημα ΘΑ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ!

11 Δεκέμβρη 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου