Σελίδες

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

O MANIAΔΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΝ. ΒΗΧΟΣ!

O
MANIAΔΑΚΗΣ
ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΝ. ΒΗΧΟΣ!


Το
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ
συνεχίζοντας την παρουσίαση της οργάνωσης
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ
και της
ΦΩΝΗΣ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ,
δημοσιεύει σήμερα ένα κείμενο της
ΠΕΚ
με τίτλο
O
MANIAΔΑΚΗΣ
ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!
EINAI O
ΠΑΝ. ΒΗΧΟΣ!


ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

(ΦΩΝΗ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ)

ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ…ΕΜΕΙΣ!

Τη Δευτέρα 24 του Ιούλη 1989 έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης συγκέντρωση – συζήτηση του Συνασπισμού της «αριστεράς» με ομιλητή τον Μίμη Ανδρουλάκη!

Μετά την ομιλία του κι ενώ ορισμένοι «αυριανιστές» φώναζαν συνθήματα κατά της ανίερης συμμαχίας Συνασπισμού – ΝΔ, ο σύντροφος Παναγιώτης Βήχος από την Πανελλαδική Ένωση Κομμουνιστών ζήτησε από το προεδρείο την άδεια για να μιλήσει.

Από την περιφρούρηση πήρε την εξής απάντηση: «Αντε ρε…που θα μιλήσεις κιόλας!».

Ο σύντροφός μας επέμενε λέγοντας: «Εμείς σαν κομμουνιστές καταδικάζουμε τις μεθόδους των «αυριανιστών». Απαιτούμε όμως να μιλήσουμε, να γίνει ένας διάλογος».

Ο Μίμης Ανδρουλάκης τότε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους είπε: «Βλέπετε κατάσταση σύντροφοι; Το παρακράτος ξαναζεί»!!!

Εγινε τότε αναταραχή ακόμα και μέσα στους οπαδούς του συνασπισμού που έλεγαν στο προεδρείο: «Αφήστε τους να μιλήσουν, να τους ακούσουμε».

Απτόητος όμως ο Ανδρουλάκης συνέχισε: «Ορίστε! Αυτή η παρασυγκέντρωση θυμίζει άλλες εποχές. Είσαστε το παρακράτος και δεν έχετε θέση και λόγο σ’ αυτή τη συγκέντρωση»!!!

Ο Μίμης Ανδρουλάκης σύντροφοι ήταν τη στιγμή εκείνη το ΚΡΑΤΟΣ.

Στις 25 του Ιούλη ο «Ριζοσπάστης» με μεγάλους τίτλους πληροφορούσε τους δυστυχείς αναγνώστες του: «ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΞΑΝΑΖΕΙ, τόνισε σε συγκέντρωση στο Ηράκλειο της Κρήτης ο Μίμης Ανδρουλάκης, απευθυνόμενος σε έξαλλους «αυριανιστές»!

Τα σχόλια δικά σας, σύντροφοι.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΒΗΧΟΥ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΡΗΤΗΣ

Το Σάββατο 29 του Ιούλη (μας λέει ο σ. Παν. Βήχος) βρισκόμουνα μαζί με άλλους τρεις συντρόφους στον Αγ. Νικόλαο της Κρήτης όπου εκείνη την ημέρα είχε συγκέντρωση – συζήτηση ο συνασπισμός με ομιλητή τον Πέτρο Κουναλάκη.

Αφού ακούσαμε την ομιλία του με προσοχή και μάθαμε ότι στόχος της κυβέρνησης Τζανετάκη και του συνασπισμού είναι η καλυτέρευση των θεσμών, όπως στη Δ. Γερμανία μας είπε ο Κουναλάκης, «που ισχύουν νόμοι οι οποίοι δεν αφήνουν τις κυβερνήσεις να κάνουν σκάνδαλα! Όπου ο εκσυγχρονισμός κάνει άνετη τη ζωή των πολιτών, ότι η σημερινή δεξιά δεν έχει σχέση με την παλιά», κλπ., κλπ., ζήτησα να μιλήσω.

Η περιφρούρηση ευγενέστατη μου είπε: «Σπάσε ρε…» και προσπάθησε να με απωθήσει. Τελικά κι αφού έπεσαν μερικές ψηλές, ανέβηκα στην εξέδρα και ο Κουναλάκης, θέλοντας και μη, μου έδωσε το λόγο.

Είπα στους συγκεντρωμένους ότι μιλάω σαν εκπρόσωπος της ΠΕΚ και αρκετοί χειροκρότησαν! Ευχάριστη έκπληξη.

Αντέκρουσα τα «επιχειρήματα» του Κουναλάκη με τις γνωστές μας Μαρξιστικές Θέσεις, για το συνασπισμό και τελείωσα με τα εξής λόγια: «Την πραγματική κάθαρση θα την κάνει η ίδια η Εργατική Τάξη με τους συμμάχους της συγκροτημένη και καθοδηγούμενη από ένα πραγματικό Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα (και όχι ο Μητσοτάκης!!!) που θα παλέψει για το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας μας και όχι στον αστικό εκσυγχρονισμό της. Τα σημερινά οπορτουνιστικά»αριστερά» κόμματα, με τους Ανδρουλάκηδες και Κουναλάκηδες, έχουν ενσωματωθεί στο αστικό σύστημα και αντί να το ανατρέψουν το υπηρετούν».

Ο Πέτρος Κουναλάκης δεν απάντησε στην ομιλία μου. Τι να πει άλλωστε;

Απάντησε όμως ο «Ριζοσπάτης» στις 2 Αυγούστου με σχόλιό του όπου απευθυνόμενος σε μένα και τους συντρόφους μου, είχε για τίτλο: «ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΔΕΣ»!!!

Τα σχόλια δικά σας σύντροφοι…

Ο ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Την 1η του Σεπτέμβρη η εφημερίδα «Αυριανή» δημοσίευσε ένα κείμενο του σ. Παν. Βήχου σχετικό με το κάψιμο των φακέλων, το οποίο είχε σταλεί και σε άλλες τρεις απογευματινές εφημερίδες αλλά και στο «Ριζοσπάστη».

Ο «Ριζοσπάστης» ως συνήθως δεν έγραψε λέξη ούτε και οι άλλες εφημερίδες. Στις 2 όμως του Σεπτέμβρη ο «Ριζοσπάστης» σε σχόλιό του με τίτλο: «Ο Μανιαδάκης είναι εδώ», έγραψε: «Μια χυδαία αντικομμουνιστική επιστολή δημοσιεύει στις στήλες της – ποια άλλη – η «Αυριανή» των χουντοθρεμμένων Κουρήδων, ένας από τους οποίους κοσμεί με την παρουσία του την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ο σχολιογράφος του «Ριζοσπάστη» χαρακτηρίζει τα γραφόμενα «σενάρια νοσηρής φαντασίας της εποχής των αντικομμουνιστικών παγετώνων», χωρίς να μπαίνει στον κόπο να πει στους αναγνώστες του ποια είναι αυτά τα…σενάρια.

Γνωστή η τακτική της λάσπης, αλλά πολυμεταχειρισμένη. Το σχόλιο κλείνει με το να μας χαρακτηρίζει όλους εμάς που έχουμε μια διαφορετική από αυτή του ΚΚΕ άποψη, θρασύτατους «τόσο που να μην ντρέπονται να δείχνουν αυτό που είναι. Ζηλωτές του πατριάρχη του γένους τους, του ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ»!!!

Τα σχόλια δικά σας τώρα, αγαπητοί αναγνώστες.

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΦΩΝΗ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ 30 Οκτώβρη 1989, Φύλλο 167

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου