Σελίδες

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΜΙΜΗΣ Ο ΑΜΙΜΗΤΟΣ ΕΝΩ Ο Κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΛΕΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!

ΜΙΜΗΣ
Ο ΑΜΙΜΗΤΟΣ ΕΝΩ Ο Κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΛΕΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!


Το
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ
συνεχίζοντας την παρουσίαση της οργάνωσης
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ
και της
ΦΩΝΗΣ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ,
δημοσιεύει σήμερα ένα κείμενο του
Παναγιώτη
Βήχου
με τίτλο
ΜΙΜΗΣ Ο
ΑΜΙΜΗΤΟΣ ΕΝΩ Ο Κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΛΕΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!


ΒΗΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

{Από τη στήλη ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ}

ΜΙΜΗΣ Ο ΑΜΙΜΗΤΟΣ

Ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο ανατέλλων αστέρας στην ηγεσία του ΚΚΕ, το έκανε πάλι το θαύμα του! Μιλώντας στην Καισαριανή την Πέμπτη 2/6/1988 μεταξύ άλλων είπε και τα εξής για το ΚΚΕ: «Πρέπει να δούμε τις συνέπειες της χρόνιας καθίζησης του κόμματος σε ποσοστά 9% - 10% (με φθίνουσα τάση) που το θέτουν “στο περιθώριο της πολιτικής ζωής”. («Ριζοσπάστης» 3/6/1988. Και συνεχίζει: «Σ’ ένα μικρό κόμμα, με πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, με πολλή φαντασία, το πρόγραμμά του, η προγραμματική του «ανανέωση» μπορεί να παραπαίει από τις αχαλίνωτες ονειροπολήσεις μέχρι τον πιο ευτελή πραγματισμό μεγέθους τριακοσίων πρωθυπουργών.!!!

Αναφερόμενος στη Συνεργασία με την Ε.ΑΡ είπε κατά λέξη: «Κράτα με να σε κρατώ»; Συνεργασία ευκαιριακή, αμυντική, κακορίζικη, εκλογικίστικη, συνεργασία μέσα στην ακινησία και τον αναχρονισμό;».

Όταν πριν από δύο εβδομάδες γράφαμε στο κύριο άρθρο μας πώς η συνάντηση Φλωράκη – Κύρκου είναι μια εκλογικίστικη Κοινοπραξία, αποφεύγοντας χαρακτηρισμούς σαν του Ανδρουλάκη, κάποιοι ανεγκέφαλοι παπαγάλοι της «καθοδήγησης» μας είπαν και πάλι…αντικομμουνιστές!!! Βέβαια τόσο μυαλό έχουν έτσι σκέφτονται. Για τις δηλώσεις, όμως, του Μίμη του αμίμητου τι έχουν να πουν και πώς «μεταφράζουν» την ομιλία του που την είπε με ύφος αν όχι 300 πρωθυπουργών, τουλάχιστον με ύφος 300 γενικών γραμματέων;

ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΛΕΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!
Στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» της 18/10/1987 ο Κώστας Νικολάου πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Ελληνικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) του κ. Αρσένη, έγραψε στην στήλη «Πολιτική» ένα άρθρο με τίτλο «Ανίερες συμμαχίες»…

«Οι συνεργασίες και οι συμμαχίες ανάμεσα στους αριστερούς και τους δεξιούς δεν είναι “ανίερες”. Αντίθετα είναι Ιερότατες. Παράλληλα στο επίπεδο των ηγεσιών – ειπώθηκε αυτό ρητά και την περασμένη Κυριακή – η Αριστερά οφείλει να συνεργάζεται ανοιχτά και εποικοδομητικά και με τη ΝΔ σε θέματα που άπτονται των θεσμών και αφορούν άμεσα τη λειτουργία της δημοκρατίας». Και συνεχίζει απτόητος ο κ. Νικολάου: «Ενός τέτοιου τύπου συνεργασία δεν είναι “προσφορά” προς τη ΝΔ – είναι ύψιστο και αυτονόητο καθήκον απέναντι στη δημοκρατία».

Και καταλαβαίνοντας ότι πολλοί αναγνώστες του «Ριζοσπάστη» θα είχαν χάσει τα μαλλιά τους συμπληρώνει: «Αυτά τα απλά (sik) έπρεπε θαρρώ να ειπωθούν χωρίς περιστροφές για να μη μας δημιουργούν πλέγματα ενοχής αυτοί που, αδιαφορώντας για τη μοίρα αυτού του τόπου, έχουν αναγάγει τη νομή της εξουσίας σε αυτοσκοπό και τον επιδιώκουν, με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο».

Την περασμένη Κυριακή 5/6/1988 ο Κώστας Νικολάου (από τους πρωτεργάτες του Συνασπισμού της Αριστεράς με κατεύθυνση το…σοσιαλισμό, και τακτικός θεωρητικός αρθρογράφος του «Ριζοσπάστη») με άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή» του Κοσκωτά μας αποκαλύπτεται πιο καθαρά: «Ο Κ. Καραμανλής – γράφει – δεν έχει την πολυτέλεια να μένει δημόσια απαθής. Επιβάλλεται πλέον να ηγηθεί κινήματος σωτηρίας ντεγκολικού τύπου»!!!
Δηλαδή σύντροφοι αν καταλάβαμε καλά η περίφημη συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς περιλαμβάνει και ολίγη Καραμανλή με μπόλικο ΚΟΔΗΣΟ και κάτι από Κύρκο και λοιπούς; Κι ο σοσιαλισμός θα είναι Ντεγκολικού τύπου;

ΒΗΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΦΩΝΗ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ, Φύλλο 143, 13/6/1988

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου