Σελίδες

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ!

ΠΑΣΟΚ
ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ!


Το
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ
συνεχίζοντας την παρουσίαση της οργάνωσης
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ
και της
ΦΩΝΗΣ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ,
δημοσιεύει σήμερα ένα κείμενο του
Παναγιώτη
Βήχου
με τίτλο
ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ
ΜΥΑΛΑ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ!



ΒΗΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ!

Εμπρός ανήσυχα νιάτα, περήφανα γηρατειά, εμπρός για μια Ελλάδα ξεσκισμένη από τους Βαρδινογιάννηδες, χωρίς νικητές και ηττημένους. Μόνο με κονομημένους και ξεβράκωτους. Διότι ο αγώνας έχει δικαιωθεί (μαμά μου!) πλέον. Ο αγώνας για να γίνει ο Ανδρέας πρωθυπουργός. Για να δώσει ένα κομμάτι ψωμί ο Κουτσόγιωργας στους Κρυστάλληδες. Για να γίνει ο Κουρής (της Αυριανής), αυτή η χαβούζα σιντριβάνι που πιτσιλάει σφαιρικά τους αγώνες του λαού μας, σημαιοφόρος της αλλαγής. Για να γίνει ο Αλεξάκης γενικός από πίσω! Για να γίνει ο Γιαννόπουλος πρώτος αγωνισταράς του ΣΕΒ (Βιομηχάνων). Για να πάρει ο Κατσανέβας στα χέρια του το Ίδρυμα Κοινωνικών Αφαλοκόψεων. Για να γίνει ο Παναγόπουλος ανακατευτής της Εθνικής Τράπουλας. Για να μπει η Μάργκαρετ επικεφαλής των αγώνων της Ελληνίδας για ακόμη περισσότερα αντισυλληπτικά. Για να στεφθεί ο Ραυτόπουλος δικαστοπρόβλητος αρχιαπεργοσπάστης. Και να σουλατσάρει ο Κατσιφάρας, αρχιγκόμενος της ολιγαρχίας στην κουζίνα του Καστριού, όπου παίρνονται οι αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου.

Θυμάστε οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, όσοι έχετε ακόμα το κουράγιο και παραμένετε ακόμα ΠΑΣΟΚτζίδες, θυμάστε, λέω, τι λέγατε σαν σύνθημα τη βραδιά των εκλογών: «ΌΣΟ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ». Βοηθειά σας τώρα! Πράγματι πόσο μεγάλωσε το αγγούρι όλοι το αισθανόμαστε. Βοηθειά μας! Η ΕΟΚ μας κυβερνάει απ’ ευθείας τώρα ενώ ο προϋπολογισμός – δράκουλας ρουφάει το αίμα του εργαζόμενου λαού και το δίνει με πράσινο καλαμάκι στους μεγαλοκαρχαρίες. Ξέρεις τι ψήφισες οπαδέ της «αλλαγής;». Δικτατορία της αστικής τάξης. Έχουμε, δηλαδή αστική δημοκρατία που πάει να πει, η ψευτιά, η απάτη, η χαβούζα του Κουρή, οι Κρυστάλληδες, Αρκουδέας, Αλεξάκης, Κατσανέβας, Κουτσόγιωργας, Γιαννόπουλος, όλα αυτά Κατσανεβασμένη δημοκρατία είναι, κι ας λέει ότι θέλει ο σ. Φλωράκης! Καπιταλισμός είναι Χαρίλαε.

Αλλά αυτές τις μέρες μάθαμε απ’ τον πρωθυπουργό ότι το να ασκείς τα δημοκρατικά σου δικαιώματα, αυτά τα λίγα που κέρδισες με αίμα, είναι επικίνδυνο. Δηλαδή πράσινοι οπαδοί της αλλαγής, όποιος απεργεί, φέρνει νέα χούντα! «Πάει πλάι – πλάι με τα σταγονίδια» που ο Ανδρέας αποφάσισε ότι «υπάρχουν και θα υπάρχουν»! Μεγάλε Ανδρέα! Ίνδαλμα του Χαρίλαου! Του γ. γ. του κόμματός μας! Του ΚΚΕ! Δηλαδή πράσινοι (και «κόκκινοι» χα χα) οπαδοί της αλλαγής, αυτή την αστική δημοκρατία που έχουμε, την έχουμε για να μη λειτουργεί. Άμα λειτουργήσει χέστα, θα αποσταθεροποιηθεί! Άμα απεργήσεις έρχονται τα τανκ … Αυτά που έλεγε και ο Καραμανλής (με το Θεοδωράκη παρακαλώ) τα ίδια σας λέει τώρα και ο Ανδρέας. Ναι ο Ανδρέας που φώναζε για λαϊκές κυριαρχίες στα μπαλκόνια και εκλιπαρούσε το λαό να μην ξεχάσει τι σημαίνει Δεξιά. Που έλεγε ψηφίστε εμένα για να μην σας στείλει ο Μητσοτάκης στα ξερονήσια. Που έλεγε ότι οι κομμουνιστές θέλουν το Μητσοτάκη πρωθυπουργό (τους κομμουνιστές Χαρίλαε! Μην ξερογλείφεσαι!) για να τους στείλει στα ξερονήσια! Μαζόχες!

Τώρα λοιπόν που κορνάρει μόνο ο Αλεξάκης ανήσυχα νιάτα, περήφανα γηρατειά, ανάμεσα στη μία βόμβα και στην άλλη, μπορούμε να σκεφτούμε: Καλά ρε παιδάκι μου, αν χειροκροτούσαν οι αριστεροί τον Μητσοτάκη θα τους έστελνε στα ξερονήσια; Υπάρχει χούντα τόσο ηλίθια που να φυλακίζει αυτούς που τη στηρίζουν; Η χούντα φυλακίζει αυτούς που αντιστέκονται. (Ο Χαρίλαος δε τόχει σε τίποτα και σε κυβέρνηση Μητσοτάκη να συμμετέχει! Καλά μη βαράτε συντρόφια! Έτσι το είπα. Για να υπάρχει! Τα γραπτά μένουν πανάθεμάτα). Αλλά λέγε λέγε κάτι θα μείνει έλεγε ο Γκαίμπελς υπουργός προπαγάνδας του Χίτλερ. Στο υποσυνείδητο του λαού υπάρχει αποθηκευμένος ο φόβος από την επταετία. Είναι ένα χέρι αόρατο που περιορίζει τους λαϊκούς κι εργατικούς αγώνες και (αυτό θέλει το ΠΑΣΟΚ) στηρίζει κάθε δεξιά πολιτική. Για να έρχονται κάποιοι άσπονδοι φίλοι του λαού και να σου λένε: «Πρόσεχε. Το παρακάνεις. Θα ‘χουμε πάλι τα ίδια».

Αλλά ρε καθίκια καθίσατε ποτέ να εξηγήσετε στο λαό πώς γίνονται οι χούντες; Ο πρωθυπουργός είναι ξεφτέρι σ’ αυτά. Τα έχει πει και τα έχει γράψει. Το σχέδιο του ΝΑΤΟ, η CIA, οι πολυεθνικές, τα στεγανά στο στρατό, μυστικές υπηρεσίες διαβρωμένες από τους ξένους, σώματα ασφαλείας των μονοπωλίων. Τα ξέρει αυτά ο Αντρίκος αλλά έχει φροντίσει τέσσερα χρόνια τώρα να παραμένουμε στο ΝΑΤΟ και όλοι οι σκοτεινοί μηχανισμοί της ανωμαλίας να παραμένουν ανέπαφοι.

Έχεις την πολιτική σου κύριε πρωθυπουργέ; Πιστεύεις το Α και το Β, λες ότι μπαρούφα σου κατέβει, λες ψέματα, υπαναχωρείς, υπόσχεσαι, κάνεις τα αντίθετα, όλα αυτά ας πούμε πως στα συγχωρούμε! Αλλά μπορεί ρε παιδιά ο Ανδρέας να λέει σήμερα «Εγώ πιστεύω στη δημοκρατία, αλλά αν απεργήσεις και κατεβάσει τα τανκ ο φίλος μου ο Κήλυ με τον επίσης φίλο μου τον Αλεξάκη εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα». Μπορούμε να περάσουμε στο ντούκου τέτοια καθαρή πρωθυπουργική τρομοκρατία; Διότι άμα είναι, πράσινε οπαδέ της αλλαγής, να κάνουμε σήμερα το χατίρι του Βαρδινογιάννη και του Ρήγκαν τη μια για να μην μας στείλει στα ξερονήσια ο Μητσοτάκης – που δεν μπορεί (άλλη κουφ…. Κι αυτός) έτσι κι αλλιώς να μας στείλει – και την άλλη για να μην κατέβει η νέα χούντα – που δεν μπορεί έτσι κι αλλιώς να κατέβει – υπάρχει και μια άλλη λύση: Να αγωνιστούμε τώρα όλοι μαζί για την ανεξαρτησία μας και για την αξιοπρέπειά μας, και με το που θα σκάσει το πρώτο τανκ στη γωνία ν’ αρχίσουμε όλοι μαζί να χειροκροτούμε! Έτσι δεν θα μας πειράξει κανένας και οι αιθεροβάμονες του Πολυτεχνείου, του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, θα μας φτύνουνε πολύ λιγότερο απ’ όσο θα μας φτύνανε σήμερα γιατί πιστέψαμε την απειλή ενός ανθρώπου που δεν φημίζεται και τόσο για την αξιοπιστία του.

Άλλωστε, πράσινε οπαδέ της αλλαγής, ο Ανδρέας είναι τόσο ανερύθρωτος, κουτόφοβος και κλάπας, που μόνος του είπε στην Κεντρική Επιτροπή (σ’ αυτούς που μείνανε δηλαδή) ότι ι ιδιωτική πρωτοβουλία βρίσκεται σε απεργία από την εποχή του Παπαληγούρα. Και εξήγησε απλά ότι το κάνει αυτό (ο μεγαλοκαρχαρίας) γιατί έτσι παίρνει έξω τόκους 7% - 8% - στις ξένες τράπεζες δηλαδή – αντί να ρισκάρει εδώ. Και το θεωρεί αυτό λογικό και ηθικό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ούτε βρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία, ούτε πάει να διορίσει διοίκηση στο ΣΕΒ (πάει όμως στη ΓΣΕΕ), ούτε έστειλε ΜΑΤ να δείρουν απεργούς Βιομηχάνους. Εσένα βρίζει, εσένα δέρνει, εσένα και εμένα κλέβει κόπανε. Για να τα δώσει σε αυτούς που κολυμπάνε στη σαμπάνια και σκουπίζουν τη γλίτσα τους με πεντοχίλιαρα.

Τι θα μου πεις τώρα φίλε, εσύ που κόρναρες στις εκλογές; Πες μου τι θα μου πεις; Ότι το ΚΚΕ στηρίζει τη δεξιά; Και τους δύο τους στηρίζει δυστυχώς! Ή θα κατέβεις στο πεζοδρόμιο, στην απεργία, στον αγώνα, μαζί με όλους τους εργαζόμενους για την πραγματική αλλαγή, όχι όπως την οραματίζεται ο σ. Φλωράκης και η Κεντρική μας Επιτροπή, αλλά όπως την οραματίζεται κάθε πραγματικός Κομμουνιστής, δηλαδή την ανατροπή, την Επανάσταση. Άντε λοιπόν ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ και ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ…

(Το άρθρο γράφτηκε όταν η ΦΩΝΗ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ ήταν ακόμα όργανο που εκδίδονταν από μέλη και στελέχη του ΚΚΕ!)

ΒΗΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΦΩΝΗ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ, Φύλλο 36, 18 Νοέμβρη 1985

2 σχόλια:

  1. Παναγιώτη! ωραίο το κατεβατό, αλλά θαρρώ ότι δεν είναι επίκαιρο, μιας κι από τα ερίφια της εποχής εκείνης πάρα πολλά σήμερα δεν υπάρχουν, τα δε νιογέννητα σ΄ άλλης ήχους φλογέρας εκστασιάζονται.

    Κάποτε ζητούσαμε παιδεία και χωρίς να έχει λυθεί το οργανωτικό θέμα, μας φτιάξανε σχολεία.

    Γιαυτό το λόγω ακόμα και σήμερα τα παιδιά τα τρέχουν στα φροντιστήρια, και μη μου πει κανείς ότι είναι δεξιοί οι καθηγητές που διδάσκουν εκεί?

    Η κύηση του ΤΡΙΤΟΥ ΛΈΟΝΤΑ καθυστερεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ Η. ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ‼! Αυτό έχει πει ο μεγάλος μας ηγέτης να αλλάξουμε και αυτό γίνετε μέρα με τη μέρα πράξη‼!... ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ και σας κακοφαίνεται πουλάκια μου καλομαθημένα‼‼ Να μην υποχωρήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή